Champions League topscorer

Artikel • Champions League • Leestijd 4 min

Champions League topscorer

Een nieuw UEFA Champions League-seizoen staat voor de deur. Met de ingang van het nieuwe format staan een stuk meer wedstrijden op de planning en dus verwachten we ook meer doelpunten! Wie wordt de Champions League topscorer van het seizoen 2024/25? 

Favorieten topscorer Champions League

Er zijn 3 topfavorieten voor de topscorerstitel van de Champions League voor het seizoen 2024/25: Erling Haaland, Kylian Mbappé en Harry Kane. Haaland is de spits van Manchester City. Het Noorse fenomeen beschikt over een bi-zar gemiddelde in het miljardenbal. In zijn eerste 39 CL-duels was Haaland maar liefst 41 keer trefzeker. Met de aanvoer van Phil Foden, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Jack Grealish, Jérémy Doku en Julian Álvarez wordt Haaland bij The Citizens op zijn wenken bediend.  Naast Haaland hebben wij hoge verwachten van Mbappé. De 25-jarige aanvaller was in zijn carrière in de Champions League al 48 keer trefzeker. Slechts 9 spelers waren in de geschiedenis vaker trefzeker dan Mbappé, terwijl de laatstgenoemde nog een hele carrière voor zich heeft. Met zijn transfer van Paris Saint-Germain naar Real Madrid zijn de kansen op een CL-titel vergroot, waardoor Mbappé meer dan een serieuze kanshebber is voor de topscorerstitel.  Tot slot hoort Kane ook thuis in dit rijtje. In zijn eerste seizoen bij Bayern München scoorde de Engelsman erop los, maar het leverde hem geen zilverwerk op. In zijn eerste CL-seizoen in Duitsland was Kane 7 keer trefzeker. In zijn eerste seizoen in de Bundesliga wist de oud-spits van Tottenham Hotspur maar liefst 32 keer het net te vinden. Kortom, alles wijst erop dat Kane in dit lijstje niet over het hoofd gezien mag worden. 

Outsiders topscorer Champions League

Voor de BetCity-spelers die wel van een gokje houden, zijn deze spelers erg interessant. Haaland, Mbappé en Kane zijn de favorieten voor de topscorerstitel, maar dit zie je ook terug in de quotering. De outsiders leveren een vele malen hogere inzet op.  In onze ogen zijn spelers als Antoine Griezmann, Vinícius Júnior, Mohamed Salah, Lautaro Martínez en Kai Havertz interessante opties. Deze aanvallers staan niet onder contract bij topfavoriet Manchester City, waardoor de quotering voor de topscorerstitel hoger ligt. 

Topscorer Champions League aller tijden

Wij zetten de all time topscorers voor jou op een rijtje. De huidige topscorer aller tijden van de Champions League kan je ongetwijfeld wel raden: Cristiano Ronaldo. In 183 wedstrijden in het miljardenbal was de oud-aanvaller van Manchester United 140 keer trefzeker, een aantal doelpunten waar je 'u' tegen zegt. Na de Portugees heeft Lionel Messi de meeste doelpunten op zijn naam: 129. Daarnaast gaat de Argentijn met een behoorlijk aantal assists (40) de boeken in. Aangezien Ronaldo en Messi nu in respectievelijk Saudi-Arabië en de Verenigde Staten spelen, lijken zij geen doelpunten meer aan hun Champions League-totaal toe te voegen. De nummer 3 op dit lijstje is ook nog actief, maar volgt op een straatlengte afstand van Ronaldo en Messi: Robert Lewandowski. De Pool staat op 94 goals. Bij Borussia Dortmund, Bayern München en FC Barcelona was Lewandowski al trefzeker in het miljardenbal. De top 10 wordt afgemaakt door Karim Benzema, Raúl, Ruud van Nistelrooy, Thomas Müller, Thierry Henry, Alfredo di Stéfano en Zlatan Ibrahimović. 
  1. Cristiano Ronaldo (140 doelpunten)
  2. Lionel Messi (129 doelpunten)
  3. Robert Lewandowski (94 doelpunten)
  4. Karim Benzema (90 doelpunten)
  5. Raúl (71 doelpunten)
  6. Ruud van Nistelrooy (56 doelpunten)
  7. Thomas Müller (54 doelpunten)
  8. Thierry Henry (50 doelpunten)
  9. Alfredo di Stéfano (49 doelpunten)
  10. Zlatan Ibrahimović (48 doelpunten)

Nederlandse topscorer Champions League aller tijden

Er waren ook genoeg Nederlanders die regelmatig het net wisten te vinden in de Champions League. Daarvoor moeten wij alleen wel ver terug in de tijd. Grote namen zoals Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben, Robin van Persie, Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar waren vaak genoeg trefzeker.

Top 10 Nederlandse topscorers Champions League

1. Ruud van Nistelrooy (56 doelpunten)2. Arjen Robben (31 doelpunten)3. Patrick Kluivert (29 doelpunten) 4. Roy Makaay (29 doelpunten)5. Robin van Persie (25 doelpunten)6. Klaas-Jan Huntelaar (14 doelpunten) 7. Wesley Sneijder (12 doelpunten) 8. Clarence Seedorf (11 doelpunten)9. Marc Overmars (9 doelpunten)10. Phillip Cocu (9 doelpunten)
Promoties
Bekijk alle

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER