Favorieten Champions League 24/25

Laatste update 18-09-2024

5 min leestijd

promotional image

De Champions League 2024/25 staat voor de deur, en de spanning stijgt. In dit artikel analyseren we de kansen van de topfavorieten én dark horses, en bespreken we de sterren die het verschil kunnen maken op weg naar de felbegeerde cup.

Topfavorieten Champions League

Dit seizoen zijn er twee absolute favorieten voor het miljardenbal. Kan jij ze al invullen? Het gaat uiteraard om Manchester City en Real Madrid. Ook met het nieuwe format van de Champions League zijn deze clubs de grootste kanshebbers. Niet voor niets wisten deze clubs de laatste drie edities van de Champions League te winnen.

Manchester City (3.25)

De bookmakers zien Manchester City met 3.25 keer je inzet als dé favoriet voor de eindzege van de Champions League. The Citizens wonnen in de 2023 de eerste en vooralsnog enige Cup met de Grote Oren uit de clubgeschiedenis. Internazionale werd in de finale met 1-0 verslagen. Pep Guardiola heeft voor het seizoen 24/25 een uitstekende selectie. İlkay Gündoğan is na één seizoen FC Barcelona teruggekeerd naar Manchester City, terwijl PSV-flop Savinho ook naar het Etihad Stadium gehaald is. Hiertegenover stond echter wel het vertrek van Julián Álvarez naar Atlético Madrid. Met sterren als Erling Haaland en Kevin De Bruyne in de selectie is Manchester City terecht een van de grote favorieten voor de Champions League. Ben je benieuwd wat deze vedettes jaarlijks bij Manchester City verdienen? Check dan ons artikel 'Salarissen Premier League' op Club BetCity.

Real Madrid (4.00)

Met een quotering van 4.00 wordt Real Madrid ná Manchester City als de grote favoriet voor de Champions League gezien. Niet meer dan logisch dat de bookmakers een hoge pet ophebben van Real Madrid, zo zijn Los Blancos met vijftien CL-zeges de recordkampioen van het miljardenbal. Vorig seizoen won Real Madrid de Champions League. In de finale van het miljardenbal werd Borussia Dortmund met 0-2 verslagen. Op Club BetCity lees je hoeveel prijzengeld Real Madrid hiermee heeft verdiend. Toni Kroos hing zijn voetbalschoenen aan de wilgen, maar president Florentino Pérez trok de portemonnee voor de komst van Kylian Mbappé en Endrick. Wie stopt het supertrio Mbappé, Vinícius Júnior en Jude Bellingham?

Kanshebbers Champions League

Naast de topfavorieten zijn er ook een aantal kanshebbers op het miljardenbal. In onze ogen zijn dit Arsenal, Bayern München en Liverpool.

Arsenal (10.00)

In de Premier League maakt Arsenal de afgelopen seizoenen met het spel onder Mikel Arteta veel indruk, maar in de Champions League wil het voor The Gunners nog niet vlotten. Maar Arsenal fans, hou je hart vast. Dit zou weleens jullie seizoen kunnen zijn! Riccardo Calafiori en Mikel Merino zijn naar het Emirates Stadium gehaald, terwijl er geen basisspelers zijn vertrokken. Vorig seizoen werd PSV in de groepsfase van de Champions League in Londen met 4-0 verslagen, terwijl Arsenal in de kwartfinale van het miljardenbal over twee duels tegen Bayern München nipt tekort kwam (2-3). Weet Arsenal dit seizoen te verrassen en de Champions League te winnen? Dat zou je 10.00 keer je inzet opleveren.

Bayern München (13.00)

Bayern München is in de Champions League altijd een club om rekening mee te houden. Tijdens de laatste vijf edities van het miljardenbal wisten de Duitsers minstens de kwartfinale te halen en dat zal ook dit seizoen minimaal het doel zijn. Michael Olise en João Palhinha zijn voor ruim honderd miljoen euro naar München gehaald, terwijl sterkhouders als Joshua Kimmich, Jamal Musiala en Harry Kane Bayern München trouw zijn gebleven. Champions League-winst van de Duitsers staat op 13.00 keer je inzet.

Liverpool (13.00)

Wat ons betreft hoort Liverpool in het rijtje 'kanshebbers Champions League'. Onder de vleugels van Arne Slot spelen The Reds verzorgt voetbal en met Anfield beschikt de Engelse grootmacht over hun eigen wapen. Alisson, Trent Alexander-Arnold, Ibrahima Konaté, Virgil van Dijk, Andrew Robertson, Ryan Gravenberch, Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai, Mohamed Salah, Diogo Jota en Luis Díaz. Waarom zou zo'n uitgebalanceerde basiself geen kansmaken op de Champions League? Je krijgt 13.00 keer je inzet voor Liverpool.

Dark horses Champions League

Tot slot lichten wij twee dark horses uit voor de Champions League 24/25. In de ogen van de bookmakers zijn Paris Saint-Germain en Atlético Madrid geen serieuze kanshebbers voor de winst, maar wij denken hier anders over.

Paris Saint-Germain (17.00)

Het verhaal van Paris Saint-Germain is bekend. Mbappé vertrok afgelopen zomer naar Real Madrid, waardoor Les Parisiens met de aanwezigheid van Lionel Messi, Neymar en de Franse superster niet gelukt is om de Champions League te winnen. Door het vertrek van Mbappé wordt er dit seizoen geen rekening gehouden met Paris Saint-Germain. Onterecht in onze ogen, zo heeft de ploeg van Luis Enrique zich uitstekend versterkt op de transfermarkt. João Neves, Désire Doué, Willian Pacho en Matvey Safonov werden voor een bedrag van 170 miljoen euro naar het Parc des Princes gehaald. Komt de droom van PSG-eigenaar Nasser Al-Khelaïfi dan eindelijk uit en winnen de Parijzenaren de Cup met de Grote Oren? Een Champions League winst van Paris Saint-Germain levert je 17.00 keer je inzet op.

Atlético Madrid (34.00)

Wat ons betreft is Atlético Madrid voor 34.00 keer je inzet een echte dark horse voor de Champions League 24/25. Met de komst van Julián Álvarez, Conor Gallagher, Robin Le Normand en Alexander Sørloth hebben de Madrilenen zich uitstekend versterkt. Met Diego Simeone als trainer is mentaliteit bij Atlético Madrid geen issue, terwijl de Spaanse grootmacht met zes Argentijnen de beschikking heeft over echte winnaarsmentaliteit. Daar weten wij als Nederlandse zijnde helaas alles van... Wie denk jij dat er dit seizoen in de Champions League aan het langste eind trekt? Zet in op jouw favoriet en laat je voetbalkennis zien!

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!