back arrow

ACADEMY

thumbnail

De populairste weddenschappen bij volleybal

Laatste update 23-10-2023

5 min leestijd

Volleybal is stiekem één van de populairste sporten ter wereld. In alle continenten worden er professionele volleybalwedstrijden gespeeld. De sport is verrassend en kan daardoor onvoorspelbaar zijn. De spelers kunnen BetCity dan ook vrijwel dagelijks inzetten op één van de volleybalwedstrijden. De wedstrijden worden pre match en live aangeboden. Wij hebben hieronder de populairste weddenschappen voor volleybal op een rijtje gezet!

1x2-weddenschap

De bekendste en simpelste weddenschap is de 1x2-weddenschap. Een volleybalwedstrijd telt twee deelnemende teams, de thuisploeg (1) en de uitploeg (2). De speler moet juist voorspellen welk team de wedstrijd wint. Er kan ook nog worden gekozen voor een gelijkspel, oftewel de X!

Handicap weddenschap

Het kan voorkomen dat de verschillen tussen twee volleybalteams groot is. In dat geval is één van de twee ploegen overduidelijk de favoriet. Een nadeel is dat de quotering voor de favoriet bijzonder laag is. Je kan dan kiezen voor een zogeheten handicap weddenschap. Je kan een team een virtuele voorsprong of achterstand geven. Je geniet een hogere odd, maar het risico neemt ook toe. De handicaps komen ook voorbij bij het wedden op voetbal en andere sporten.

Over/Under weddenschap

Een Over/Under weddenschap is ook interessant en zorgt ervoor dat je op een andere manier naar de wedstrijd kijkt. Je kan bijvoorbeeld het aantal punten voorspellen in een set of zelfs de gehele volleybalwedstrijd. Een voorbeeld is Over/Under 45,5 punten in een set. Let op, het winnende team scoort 25 punten in een set. Mocht er een stand van 24-24 op het scorebord staan, dan wint het team dat als eerste een voorsprong heeft opgebouwd van 2 punten.

Punten weddenschap

Er kan ook gekozen worden voor een punten weddenschap. Je moet dan voorspellen welk team een punt scoort, bijvoorbeeld het 21e punt in de set. Het verloop van de wedstrijd speelt daarin een grote rol. De kans is namelijk kleiner dat het serverende team het eerstvolgende punt scoort.

Correct Score weddenschap

Liefhebbers van een uitdagende weddenschap komen al snel terecht bij de Correct Score. Dat is geen verrassing, want een dergelijke weddenschap biedt de kans op hogere winsten. De speler moet de eindstand in sets voorspellen, bijvoorbeeld 3-0 of 2-3.

Set weddenschap

De Set weddenschap mogen wij ook niet vergeten. Je kan namelijk ook inzetten op welk volleybalteam een set wint. Deze weddenschap kan je natuurlijk ook live afsluiten, zoals wanneer de favoriet een achterstand heeft of juist een mooie voorsprong heeft opgebouwd. Let op, ook de grote favorieten verliezen nog wel eens een set.

Toernooi weddenschap (Outrights)

In de volleybalwereld worden er ook grote toernooien georganiseerd. De Europe Champions League, maar ook het EK en WK zijn interessant voor de speler. Je kan een Outrights weddenschap afsluiten op de uiteindelijke winnaar van een toernooi. Het gaat om een lange termijn weddenschap. Een voordeel is wel dat je kan profiteren van hoge odds.

Live wedden op volleybal

Volleybal is een spannende sport! Dat komt vooral omdat een wedstrijd binnen no-time kan omslaan. De rally’s en de servicepunten zorgen voor veel spektakel. Natuurlijk kan je ook live wedden op volleybal bij BetCity. Een extra pluspunt is dat er livestreams worden aangeboden van volleybalwedstrijden en je live kan meekijken. Dat is ook mogelijk op de BetCity app!

Betcity Academy

thumbnail

Tips voor voetbal voorspellen

Je kan bij BetCity een keuze maken uit de honderden gokkasten en live casinospellen. Er zijn ook veel spelers die ervoor kiezen om te gaan wedden op voetbal. De voetbalsport is natuurlijk ongekend populair en biedt de kans om mooie prijzen te winnen. Kennis en ervaring kan zomaar een groot verschil maken met voetbal wedden bij de bookmaker. Mocht je nog nieuw zijn met voetbal voorspellen, dan is het misschien handig om eerst onze tips door te lezen!

5 min leestijd

thumbnail

Tips voor wedden op interlands

Het wedden op clubvoetbal heeft de voorkeur van de gemiddelde voetbalfan. Het wedden op interlands kan echter ook winstgevend zijn, zeker als je kennis hebt over interlandvoetbal. Daarnaast brengen EK en WK's een enorme hype met zich mee. Mocht je willen wedden op interlands, raden wij jou aan eerst dit artikel door te lezen. Hierin komen namelijk tips voor het wedden op interlandvoetbal naar voren.

5 min leestijd

thumbnail

Definities bij sportgokken

Het wedden op sporten brengt ontelbaar begrippen en definities met zich mee. In dit artikel zetten wij - naar onze mening - de belangrijkste (op alfabetische volgorde) op een rijtje.

5 min leestijd

thumbnail

Waarom stijgen of zakken de odds?

Je bent ongetwijfeld bekend met dit fenomeen. De odds schommelen alle kanten op en kunnen met de dag, uur of zelfs met de minuut verschillen. Wat is hiervan de oorzaak?

5 min leestijd