back arrow

ACADEMY

thumbnail

Hoe werkt 'Asian Handicap'?

Laatste update 13-09-2023

5 min leestijd

Talloze voetbalweddenschappen kunnen er per wedstrijd worden afgesloten. Een 1X2 weddenschap of een bepaalde doelpuntenmaker zijn hier bekende voorbeelden van, maar Asian Handicap en Asian Lines maken hier ook onderdeel van uit. Voor vele mensen is dit echter een grijs gebied en wij spelen hier dan ook graag voor jullie op in. Het doel van dit artikel is om jullie een duidelijk beeld te geven van de Asian Handicap weddenschappen, maar ook van de Asian Lines.

Asian Handicap uitleg

We starten met de uitleg van de Asian Handicap markt. Hoe werken Asian Handicaps, een half doelpunt, een fictieve voorsprong, kwart lijnen en halve lijnen. Wat houdt dit nou allemaal in?


De Handicap weddenschap - ook wel de Europese Handicap genoemd - is voor vele betters inmiddels een bekend fenomeen. De Asian Handicap weddenschap is voor meerdere mensen al een stuk onduidelijker. Krijg je de helft van je inzet terug, pak je de volledige inzet of ben je je inleg volledig kwijt? Wij zetten alles voor jullie op een rijtje.


+0.5, +0.25, -0.75 en -1.25, dit zijn allemaal opties om in te zetten op een wedstrijd. Je kan bij Asian Handicaps dus inderdaad inzetten op een kwart doelpunt. Wat houdt elke optie nou precies in?Stel je bet €10 op jouw team met -1.5 Asian Handicap tegen een quotering van 3.00. Jouw team begint de wedstrijd met een virtuele achterstand van -1.5. De tegenstander start deze ontmoeting dan uiteraard met een virtuele voorsprong van +1.5 voordat de wedstrijd begint.


Stel deze wedstrijd wordt door jouw team met 1-0 gewonnen. Jouw ploeg verliest dit duel dan met -0.5, want ze begonnen met een achterstand van -1.5. Oftewel, bij deze uitslag is je weddenschap fout. Bij een gelijkspel en nederlaag is deze bet vanzelfsprekend ook verliezend.


Asian Handicap -1.5 staat dus gelijk aan '3-Way'1-0 achter (de welbekende (Europese) Handicap)). Het grote verschil tussen Asian Handicap en Europese Handicap is dat je bij Asian Handicap niet op een gelijkspel kan wedden.


De bovenstaande weddenschap is pas winnend als jouw ploeg met 2 of meer goals verschil weet te winnen. Zet je in op -2.5 Asian Handicap, dan moet jouw team met 3 of meer treffers verschil de wedstrijd winnen.


Je kan ook inzetten op -1 Asian Handicap. Mocht jouw ploeg met 1 doelpunt verschil weten te winnen, dan krijg je je inzet terug. Bij een gelijkspel of nederlaag is deze bet fout, terwijl deze weddenschap bij een zege van 2 of meer doelpunten verschil winnend is.


Bij -2 Asian Handicap krijg je je inzet terug als jouw club met 2 doelpunten verschil weet te winnen. Bij een gelijkspel of nederlaag is deze bet verliezend, terwijl de weddenschap goed is bij een zege van 3 of meer goals verschil.


Naast 0.5 en 1.0 Asian Handicap kan je ook op 0.25 en 0.75 inzetten. Hierbij geldt dat je de helft van de eventuele winst krijgt uitbetaald bij een positief resultaat en de helft van je inzet verliest bij een negatief resultaat. Hieronder staat een voorbeeld om jullie een duidelijk beeld te geven van de hierboven geschetste situatie.


Stel je zet €10 in op Ajax -1.25 Asian Handicap tegen Feyenoord met een quotering van 2.00. Ajax wint de wedstrijd met 1-0 en de marge van 2 is dus niet gehaald. Doordat je -1.25 hebt gespeeld krijg je de helft van je inzet terug. In dit geval zou dat dus €5 zijn. Stel je zet €10 in op Ajax -1.75 Asian Handicap tegen Feyenoord met een quotering van 2.00. Ajax wint de wedstrijd met 2-0 en in dit geval zou je €15 terugkrijgen.


+0 Asian Handicap is ook een optie. Dit is precies dezelfde weddenschap als een draw no bet. Bij een gelijkspel krijg je dan je inzet terug en bij een overwinning is de bet winnend. Bij een nederlaag gaat ook deze weddenschap verloren.

Asian Lines uitleg

Naast Asian Handicaps kan je ook op Asian Lines inzetten. Dit gaat dan niet met hoeveel doelpunten verschil een ploeg weet te winnen, maar hoeveel treffers er in een wedstrijd vallen. Eigenlijk werken deze weddenschappen exact hetzelfde, alleen gaat het niet om een winnaar maar om het aantal doelpunten.
Je kan bijvoorbeeld inzetten op 'Meer dan 3 Asian goals'. Dit houdt in dat je je inzet terugkrijgt bij 3 treffers. Mochten er 4 of meer doelpunten vallen, dan is je bet winnend. Vallen er 0, 1 of 2 goals, dan is je weddenschap fout.
Net als bij Asian Handicaps kan je bij Asian Lines op 0.25, 0.75 of 1.25 en ga zo maar door inzetten. Dit werkt exact hetzelfde. Stel je zet €10 in op over 2.25 Asian goals voor 2.00 keer je inzet. De wedstrijd eindigt in een 1-1 gelijkspel en dus vallen er slechts 2 doelpunten. Doordat je over 2.25 Asian goals hebt gespeeld krijg je de helft van je inzet terug. In dit geval zou dat dus €5 zijn.
Is de Asian Handicap uitleg en de beschrijving van de Asian Lines nou nog niet helemaal duidelijk, twijfel dan vooral niet en raadpleeg onze klantenservice die 24/7 voor jullie klaarstaat. Hierin kan je terecht voor eventuele vragen over deze Asian weddenschappen.

Betcity Academy

thumbnail

Draw No Bet

Bij BetCity kun je weddenschappen plaatsen op tientallen en soms meer dan 100 inzetmogelijkheden. Enkele bekende weddenschappen zijn onder meer 1X2-weddenschappen, meer dan/minder dan en de Handicap. Vooral de traditionele 1X2 weddenschap is populair, maar ook de Draw No Bet (DNB) optie kan worden overwogen. Hieronder leggen we in detail uit hoe een gelijkspel zonder weddenschap werkt en belichten we de voor- en nadelen ervan!

5 min leestijd

thumbnail

Populairste weddenschappen op de Formule 1

De Formule 1 is stiekem één van de populairste sporten geworden in Nederland. De geweldige prestaties van Max Verstappen hebben bijgedragen aan de stijgende populariteit van de autosport. In een F1-seizoen worden er 23 Grand Prix verreden over de gehele wereld, waaronder op het Circuit van Zandvoort. En je kan bij BetCity gaan wedden op alle F1 wedstrijden! Online wedden op de Formule 1 kan pre match, maar je kan ook live weddenschappen afsluiten op de Formule 1. Bekijk hieronder de populairste weddenschappen op de F1!

5 min leestijd

thumbnail

Wat is een accumulator-weddenschap?

Een accumulator weddenschap, is een type sportweddenschap waarbij je meerdere individuele weddenschappen combineert tot één enkele weddenschap. Het doel is om de kansen van elke individuele weddenschap te vermenigvuldigen om een grotere potentiële uitbetaling te creëren. Hier is hoe een accumulator weddenschap werkt:

5 min leestijd

thumbnail

De populairste weddenschappen bij darts

Darts is stiekem één van de populairste sporten in Nederland. In 2007 schreef Raymond van Barneveld geschiedenis door de WK titel te winnen bij de PDC. De dartsport kreeg vanaf dat moment veel meer aandacht en groeide uit tot een volkssport. Tegenwoordig zijn alle ogen gericht op Michael van Gerwen. De Nederlander is jaarlijks een grote kanshebber op het WK Darts en wist al tientallen titels op zijn naam te schrijven. Je kan bij BetCity een weddenschap afsluiten op een dartwedstrijd. Bekijk hieronder de populairste weddenschappen bij darts!

4 min leestijd

Onze promoties
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!
GAME OF THE WEEK
Claim een €5 voor onze Wedstrijd van de Week, die altijd bol van de spanning en sensatie staat. Welke wedstrijd is het dit keer?
STRAIGHT UPS
Win extra als het balletje 5 keer op jouw getal valt!
ELK WEEKEND VOOR JOU
Check elke vrijdag voor welk spel je 'm kunt claimen!
ELK WEEKEND VOOR JOU
Check elke vrijdag voor welk spel je ze kunt claimen!
MAANDAG FREE BET
Élke maandag claim je bij ons een €5 Free Bet voor álle sporten in ons Sportsbook. Die laat je toch niet liggen?