back arrow

SPORT

De 5 nieuwe sporten op de Olympische Spelen 2028

Laatste update 05-06-2024

5 min leestijd

promotional image

De Olympische Zomerspelen worden om de vier jaar georganiseerd! Vrijwel iedere editie telt diverse nieuwe sporten. In 2028 vinden de Olympische Spelen plaats in Los Angeles. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft op vrijdag 13 oktober 2023 enkele nieuwe sporten goedgekeurd. In 2028 debuteren cricket, honkbal/softbal, lacrosse, squash en flag football op de Olympische Spelen.

IOC-leden gaan nog stemmen

De organisatie van de Olympische Spelen 2028 heeft de nieuwe sporten een tijd geleden aangedragen bij het IOC. Het voorstel is weliswaar goedgekeurd, maar de kogel is nog niet door de kerk. De IOC-leden komen aanstaande maandag (16 oktober) bijeen voor een stemming. Echter is de kans groot dat de leden voor het besluit stemmen en de sporten mogen debuteren op de OS 2028.

Terugkeer van sporten op de Olympische Spelen

In 1900 werd cricket ook al gespeeld op de Olympische Spelen. In 2028 strijden de deelnemende landen tegen elkaar met het format ‘Twenty 20-cricket’. De versie duurt korter dan een normale cricketwedstrijd. En ook lacrosse werd in 1904 en 1908 al gespeeld op het grote sportevenement. In 2021 maakte honkbal en softbal onderdeel uit van de Olympische Spelen in Tokio. Echter worden de bovenstaande sporten niet uitgeoefend op de Spelen in 2024.

Flag football

Flag football lijkt qua opzet bijzonder sterk op American Football. Het grote verschil zit hem in het aantal spelers en het feit dat er geen sprake is van fysiek contact. Alle spelers dragen lintjes. Het doel is om een touchdown te scoren, zonder dat de tegenstander het lintje afpakt. Flag football is vooral populair in de Verenigde Staten.

Nieuwe sporten op de Olympische Spelen 2024

Voordat het spektakel losbarst in 2028, staan eerst nog de Zomerspelen van 2024 op het programma. De Olympische Spelen in Parijs telt vier nieuwe sporten. Het betreft surfen, skateboarden, sportklimmen en breakdance. Op Club BetCity lees je alles over de Olympische Spelen 2024.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!