back arrow

WEDTIPS

UruguayColombia

Bank of America Stadium

Standen
Groep C
TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Uruguay

Uruguay

3

3|0|0

9|1

8

9

2

Panama

Panama

3

2|0|1

6|5

1

6

3

VS

VS

3

1|0|2

3|3

0

3

4

Bolivia

Bolivia

3

0|0|3

1|10

-9

0

Opstelling Colombia - Uruguay

In de aanloop naar de zinderende halve finale van de Copa América in het Bank of America Stadium, staan de nationale elftallen van Colombia en Uruguay tegenover elkaar. De ploegen in vorm hebben hun zinnen gezet op een plek in de finale van het toernooi dat in de VS gehouden wordt.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Colombia - Uruguay.

Wedtip Colombia - Uruguay

De recente vorm van Colombia

In hun laatste wedstrijd op 6 juli 2024 behaalde Colombia een overtuigende 5-0 overwinning tegen Panama in de kwartfinale van de Copa América in het State Farm Stadium. Córdoba opende de score met een kopbal, gevolgd door een penalty van Rodríguez, die ook nog 2 assists in huis had. Díaz, Ríos en Borja scoorden ook, waardoor de verwachtingen van de wedders werden waargemaakt.

Voor die wedstrijd speelde Colombia met 1-1 gelijk tegen Brazilië op 3 juli en pakte de ploeg een 3-0 overwinning op Costa Rica op 28 juni, beide op de Copa América. Tegen Brazilië maakte Muñoz gelijk na de openingstreffer van Raphinha. Tegen Costa Rica zorgden doelpunten van Díaz, Sánchez en Córdoba voor de overwinning, waarmee Colombia's sterke reeks werd voortgezet.

De recente vorm van Uruguay

Uruguay's meest recente wedstrijd op 7 juli in de Copa América kwartfinale tegen Brazilië eindigde in een 0-0 gelijkspel, waarna ze wonnen in een spannende penaltyreeks. De wedstrijd zonder doelpunten werd beslist door de feilloze penalty's van Valverde, Bentancur, De Arrascaeta en Ugarte, ondanks een rode kaart van Nández.

Voor die tijd versloeg Uruguay de VS met 0-1 op 2 juli, dankzij een beslissend doelpunt van Olivera, en daarvoor overweldigden ze Bolivia met 5-0 op 28 juni. Deze resultaten benadrukken een veerkrachtig Uruguay dat zowel nipte overwinningen kan behalen als overtuigende prestaties kan leveren.

Colombia - Uruguay Head to Head

In hun laatste ontmoeting op 12 oktober 2023 speelden Colombia en Uruguay met 2-2 gelijk in de WK-kwalificatiereeks. In de laatste 10 H2H-ontmoetingen heeft Uruguay een licht voordeel gehad met 4 overwinningen tegenover 3 van Colombia, terwijl de resterende 3 wedstrijden in gelijkspel eindigden.

Colombia - Uruguay Doelpunten

Gezien de recente vorm van Colombia en Uruguay wijst alles op een sterke verdediging aan beide kanten. De weddenschap op 'minder dan 2.5 doelpunten' tegen odds van 1.53 lijkt een verstandige keuze, want de kans op veel doelpunten is klein. Historische H2H-gegevens bevestigen deze trend van wedstrijden met weinig doelpunten. Echter, 'meer dan 2.5 doelpunten' tegen 2.48 biedt waarde voor wie een breuk met de traditie verwacht in deze belangrijke wedstrijd.

De markt voor 'BTS: Ja' staat op 1.96, wat de mogelijkheid weerspiegelt dat beide teams scoren. Gezien de felbevochten aard van hun vorige ontmoetingen en het belang van de wedstrijd, kan 'BTS: Nee' tegen 1.74 ook aanspreken. Dit komt overeen met de defensieve kracht die beide teams recentelijk hebben getoond.

Colombia - Uruguay Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Colombia: Camilo Vargas, Daniel Muñoz, Davinson Sánchez, Carlos Cuesta, Johan Mojica, Richard Ríos, Mateus Uribe, Jhon Arias, James Rodríguez, Jhon Córdoba, Luis Díaz.

Vermoedelijke opstelling Uruguay: Sergio Rochet, Guillermo Varela, Ronald Araújo, Mathías Olivera, Matias Viña, Federico Valverde, Manuel Ugarte, Facundo Pellistri, Nicolás De La Cruz, Maximiliano Araújo, Darwin Núñez.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Colombia - Uruguay Topscorers

De aanval van Colombia wordt op dit toernooi door een drietal spelers geleidt die allemaal 2 keer hebben gescoord op deze Copa América. Luis Díaz, Jhon Córdoba en Daniel Muñoz scoorden 2 keer. James Rodríguez, Rafael Santos Borré, Davinson Sánchez, Richard Ríos en Miguel Borja hebben 1 keer gescoord.

Voor Uruguay valt Darwin Núñez op met 2 goals, dat zijn er net zoveel als zijn collega in de spits, Maximiliano Araújo. Federico Valverde, Rodrigo Bentancur, Facundo Pellistri en Mathías Olivera hebben 1 keer gescoord op dit eindtoernooi.

Populaire odds

Beide teams scoren

Ja

1.98

Nee

1.74

Beide teams scoren

Nee

1.58

Ja

2.20

Reguliere speeltijd

Uruguay

2.88

Colombia

2.80

Gelijk

2.88

Reguliere speeltijd

Colombia

3.15

Uruguay

2.70

Gelijk

2.75

totaal aantal doelpunten

Meer dan 4.5

10.00

Minder dan 4.5

1.04

advertisement
advertisement
advertisement
Onze promoties
BetCity Millions
BETCITY MILLIONS
Hét EK-spel van deze zomer: BetCity Millions. Win jij €1.000.000?!
Hoogste Odds Toernooi
DAGELIJKS EK TOERNOOI
Doe mee en maak elke speeldag kans op een prijzenpot van €1.000!
EK Profit Boost
25% PROFIT BOOST
Pak 25% extra winst op elke wedstrijd van het EK 2024 en Copa América!
BetCity Spinner
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
Roulette Toernooi
ROULETTE TOERNOOI
Doe mee aan het Roulette Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!