NederlandGriekenland

Philips Stadion

TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Frankrijk

Frankrijk

8

7|1|0

29|3

26

22

2

Nederland

Nederland

8

6|0|2

17|7

10

18

3

Griekenland

Griekenland

8

4|1|3

14|8

6

13

4

Ierland

Ierland

8

2|0|6

9|10

-1

6

5

Gibraltar

Gibraltar

8

0|0|8

0|41

-41

0

Wedtips Nederland - Griekenland

Donderdag 7 september 2023 is het zover: Nederland - Griekenland. Om 20:45 uur wordt er in het Phillips Stadion afgetrapt. Een resultaat is voor Ons Oranje een must. Worden Vangelis Pavlidis & co in de thuisbasis van PSV verslagen? Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Nederland - Griekenland.

Nederland Recente resultaten

Ronald Koeman is bijzonder matig aan zijn tweede termijn als bondscoach van het Nederlands elftal begonnen. In de EK-kwalificatiereeks werd er kansloos verloren van Frankrijk (4-0) en maar zeer bescheiden gewonnen van Gibraltar (3-0). In het finaleweekend van de Nations League waren achtereenvolgens Kroatië (2-4 na verlenging) en Italië (2-3) te sterk voor Koeman's Oranje.

Oftewel, 3 van de 4 wedstrijden onder leiding van de nieuwe bondscoach gingen verloren. We kunnen dan ook wel spreken van een valse start. In de strijd om een ticket voor het EK 2024 moeten Griekenland én Ierland simpelweg verslagen worden.
Van de Ven (Tottenham Hotspur), Hartman (Feyenoord) en Maatsen (Chelsea) maken hun debuut in de selectie van het Nederlands elftal, terwijl Steven Berghuis (Ajax) na afwezigheid weer is teruggekeerd. Koeman zal ongetwijfeld (het grote deel van) deze linkspoten speeltijd gaan geven.

Speel Slimmer wedtips

Griekenland Recente resultaten

Griekenland begon de EK kwalificatiecyclus met een 0-3 overwinning op Gibraltar. Vervolgens werden Ieren met 2-1 aan de kant gezet. Met 6 punten uit de eerste 2 duels kenden de bezoekers dus een ge-wel-di-ge start van de EK-kwalificatie.

In het derde en laatste duel ging Griekenland ten onder. Frankrijk was in het eigen Stade de France nipt met 1-0 te sterk. Kylian Mbappé schoot na 55 minuten vanaf 11 meter de enige treffer van de wedstrijd tegen de touwen.
Bekende spelers in de selectie van Griekenland zijn onder meer Pavlidis (AZ) en Tsimikas. De laatstgenoemde is de grote vedette bij de Grieken. De linksback stond in het verleden onder contract bij Willem II en verdient momenteel zijn geld bij Liverpool. De 27-jarige linksback zal hoogstwaarschijnlijk de taak krijgen om Donyell Malen uit te schakelen.

Nederland - Griekenland Head to head

De laatste keer dat deze landen tegen elkaar speelde kwam Griekenland als winnaar uit de bus (1-2). Wees er zeker van dat ze een soortgelijke uitkomst in gedachten hebben voor de nieuwe ontmoeting met Ons Oranje.

Nederland - Griekenland Reguliere speeltijd

Een overwinning van het Nederlands elftal levert je 1.40 keer je inzet op. Gezien de vorm waarin de thuisploeg verkeert is dit absurd, maar de Oranje Leeuwen beschikken simpelweg over veel meer kwaliteit dan de Grieken. Desondanks zijn wij van mening dat de value aan de kant van de bezoekers ligt.

Nederland - Griekenland Meer/minder doelpunten

In 6 van Nederland’s laatste 10 wedstrijden werden er meer dan 2,5 doelpunten gemaakt. Oranje haalde een gemiddelde van 1.8 treffers tijdens deze reeks. Meer dan 2,5 goals gebeurde in 6 van de bezoekers laatste 10 wedstrijden. Gemiddeld scoorden de Grieken 1.6 keer in deze duels.

Stand Europees Kampioenschap

Frankrijk gaat in Groep B - de poule van Nederland en Griekenland - aan kop. De Fransen zijn na de eerste 4 speelrondes nog altijd foutloos. De Grieken staan na 3 duels op 6 punten, terwijl het Nederlands elftal in de eerste 2 wedstrijden slechts 3 punten wist te bemachtigen.

Nederland Belangrijke spelers

Nathan Aké is verrassend genoeg de topscorer van Nederland in de EK-kwalificatie. De linkspoot was in 2 duels al tweemaal trefzeker. Afgelopen weekend was de oud-speler van onder meer Chelsea ook voor Manchester City trefzeker (2-0 vs. Fulham). De Grieken zullen op de hoogte zijn van de kopkracht van Aké.

Griekenland Belangrijke spelers

Giorgos Masouras en Anastasios Bakasetas waren namens Griekenland in de EK-kwalificatie al 2 keer trefzeker. Tegen het Nederlands elftal zullen ze zich ongetwijfeld opnieuw aan het grote publiek willen laten zien.

Voorspelling Nederland - Griekenland

Nederland - Griekenland Opstellingen

Nederland selectie: Andries Noppert, Bart Verbruggen, Mark Flekken, Daley Blind, Lutsharel Geertruida, Matthijs de Ligt, Nathan Ake, Micky van de Ven, Stefan de Vrij, Ian Maatsen, Quilindschy Hartman, Virgil van Dijk, Adam Maher, Denzel Dumfries, Frenkie de Jong, Joey Veerman, Marten de Roon, Mats Wieffer, Noa Lang, Teun Koopmeiners, Tijani Reijnders, Xavi Simons, Cody Gakpo, Donyell Malen, Wout Weghorst.

Griekenland selectie: Alexandros Paschalakis, Georgios Athanasiadis, Odisseas Vlachodimos, Giorgos Tzavellas, Konstantinos Koulierakis, Konstantinos Mavropanos, Konstantinos Tsimikas, Panagiotis Retsos, Pantelis Hatzidiakos, Andreas Bouchalakis, Dimitrios Giannoulis, Dimitrios Kourbelis, Dimitrios Limnios, Dimitrios Pelkas, George Baldock, Giannis Konstantelias, Giannis Papanikolaou, Giorgos Masouras, Lazaros Rota, Manolis Siopis, Petros Mantalos, Sotiris Alexandropoulos, Taxiarchis Fountas, Anastasios Bakasetas, Anastasios Chatzigiovanis, Anastasios Douvikas, Evangelos Pavlidis, Fotis Ioannidis, Georgios Giakoumakis.

Onze promoties
Bekijk alle

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER

type

WEDSTRIJD VAN DE WEEK

Populaire odds