NederlandBosnië

Philips Stadion

TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Duitsland

Duitsland

2

1|1|0

7|2

5

4

2

Nederland

Nederland

2

1|1|0

7|4

3

4

3

Bosnië

Bosnië

2

0|1|1

2|5

-3

1

4

Hongarije

Hongarije

2

0|1|1

0|5

-5

1

Opstelling Nederland - Bosnië-Herzegovina

In de openingsronde van deze editie van de Nations League treffen Nederland en Bosnië en Herzegovina elkaar in het Philips Stadion. Beide teams die meedoen in de hoogste divisie van het toernooi hopen zo goed mogelijk te beginnen, maar zullen ook ongetwijfeld wat nieuwe dingen uitproberen.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Nederland - Bosnië en Herzegovina.

Wedtip Nederland - Bosnië en Herzegovina

Nederland Recente resultaten

In de meest recente wedstrijd op 10 juli 2024, leed Nederland een nipte 1-2 nederlaag tegen Engeland in de halve finale van het EK. Xavi Simons scoorde met een prachtig schot van buiten het zestienmetergebied, maar Engeland trok aan het langste eind met doelpunten van Harry Kane en een laat winnend doelpunt van Ollie Watkins. De bookmakers hadden een lichte voorkeur voor de Engelsen, wat uiteindelijk ook in de uitslag tot uiting kwam.

De wedstrijden daarvoor hadden betere resultaten, maar wel tegen minder aansprekende tegenstanders. Nederland boekte een 2-1 overwinning op Turkije in de kwartfinale, waarbij ze terugkwamen van een achterstand. Daarvoor pakten ze een makkelijke 0-3 zege op Roemenië, een wedstrijd waarin ze erg dominant waren.

Bosnië en Herzegovina Recente resultaten

In hun meest recente wedstrijd op 9 juni 2024 leed Bosnië en Herzegovina een nederlaag tegen Italië in een vriendschappelijke wedstrijd. Het duel, gespeeld in Stadio Carlo Castellani, eindigde in een 1-0 nederlaag, waarbij Davide Frattesi het enige doelpunt maakte. Deze uitslag was in lijn met de verwachtingen van de bookmakers.

De vorm van Bosnië en Herzegovina laat ook in de voorgaande wedstrijden te wensen over. Ze verloren met 3-0 van Engeland, waarbij Cole Palmer, Trent Alexander-Arnold en Harry Kane voor de Engelsen scoorden. Daarvoor leed het team een 1-2 thuisnederlaag tegen Oekraïne.

Nederland - Bosnië en Herzegovina Head to Head

In hun laatste ontmoeting op 15 november 2020 won Nederland met 3-1 van Bosnië en Herzegovina in de Nations League. In de 2 wedstrijden tussen deze teams heeft Nederland de overhand gehad met 1 overwinning. Bosnië en Herzegovina won niet en 1 duel eindigde in een gelijkspel.

Nederland - Bosnië en Herzegovina Doelpunten

Met een gemiddelde van 2 doelpunten in de laatste onderlinge ontmoetingen lijkt de markt voor het aantal doelpunten niet echt duidelijk. Nederland heeft recentelijk goed gescoord, terwijl Bosnië en Herzegovina moeite heeft met het vinden van het net. De odds voor meer dan 2.5 doelpunten staan op 1.55. Dit kan aantrekkelijk zijn voor wedders die een doelpuntrijke wedstrijd verwachten.

Gezien de recente vorm van beide teams, met Nederland dat consistent scoort en Bosnië en Herzegovina dat niet echt sterk is, lijkt "BTS: Nee" op 1.62 een logische keuze. De kans dat Bosnië en Herzegovina in uitwedstrijden het net vindt, is niet zo groot. Dit vermindert de kans op doelpunten aan beide kanten.

Nederland - Bosnië en Herzegovina Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Nederland: Bart Verbruggen, Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk, Nathan Aké, Jerdy Schouten, Ryan Gravenberch, Tijjani Reijnders, Xavi Simons, Joshua Zirkzee, Cody Gakpo.

Vermoedelijke opstelling Bosnië en Herzegovina: Kenan Piric, Anel Ahmedhodzic, Nikola Katic, Ermin Bicakcic, Jusuf Gazibegovic, Dario Saric, Benjamin Tahirovic, Haris Hajradinovic, Nihad Mujakic, Edin Džeko, Ermedin Demirovic.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Nederland - Bosnië en Herzegovina Topscorers

De aanval van de thuisploeg wordt geleid door Wout Weghorst en Donyell Malen, beiden met 4 goals op hun naam in recente duels. Cody Gakpo volgt met 3 doelpunten, terwijl Virgil van Dijk en Memphis Depay elk 2 keer het net vonden.

Voor de bezoekers zijn er al een tijd geen doelpuntenmakers geweest. De laatste Bosniër die een doelpunt maakte was Renato Gojkovic in november vorig jaar. Het land hoopt op doelpunten van veteraan Edin Dzeko, die er gewoon weer bij is, en Ermedin Demirovic.

Onze promoties
Bekijk alle

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER

type

WEDSTRIJD VAN DE WEEK

Populaire odds

Beide teams scoren

Ja

2.18

Nee

1.58

Reguliere speeltijd

Nederland

1.14

Bosnië-Herzegovina

20.00

Gelijk

8.00

totaal aantal doelpunten

Meer dan 1.5

1.13

Minder dan 1.5

5.60

Aankomende wedstrijden
footbal

Voetbal / UEFA Nations League

Do, 10 okt, 16:00

Letland

Letland

Noord-Macedonië

Noord-Macedonië

Geen odds beschikbaar
footbal

Voetbal / UEFA Nations League

Do, 10 okt, 18:45

Italië

Italië

België

België

Geen odds beschikbaar
footbal

Voetbal / UEFA Nations League

Do, 10 okt, 18:45

Moldavië

Moldavië

Andorra

Andorra

Geen odds beschikbaar