back arrow

WEDTIPS

Team tshirtTeam tshirt

Wedtips NEC - Go Ahead Eagles

In deze confrontatie in de achtste finale van de KNVB Beker, zal NEC op donderdag 17 januari de Go Ahead Eagles ontvangen, waarbij de actie om 18:45 uur begint.

De sterke middenmoters in de Eredivisie presteren allebei prima en dus kunnen ze deze wedstrijd vrijuit en zonder druk spelen. NEC is in prima vorm en verloor al sinds begin december geen wedstrijd meer, terwijl Go Ahead Eagles iets is weggezakt, maar nog altijd goed voetbal op de mat legt.
Dit kan dus weleens een mooie pot worden voor een plaats in de kwartfinale van het bekertoernooi. Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor NEC - Go Ahead Eagles.

NEC Recente resultaten

De recente vorm van NEC is lovenswaardig, met 2 overwinningen en een gelijkspel in hun laatste 3 wedstrijden. Op 14 januari 2024 hielden ze Feyenoord verrassend op een gelijkspel in een uitwedstrijd in de Eredivisie, een resultaat dat niet verdiend was en de verwachtingen van bookmakers overtrof (2-2).

Daarvoor zorgden ze voor een dominante thuisoverwinning tegen Fortuna Sittard, met bijdragen van Magnus Mattsson en Sontje Hansen (4-1). Deze zege was onderdeel van hun opwaartse trend, na een andere succesvolle ontmoeting tegen PEC Zwolle, waar Elayis Tavsan en Ajax-huurling Youri Baas voor de winstpartij zorgden (1-3), ondanks dat de wedstrijd in balans was qua balbezit en kansen.

Speel slimmer wedtips

Go Ahead Eagles Recente resultaten

Go Ahead Eagles hebben een uitdagende reeks wedstrijden achter de rug, met hun meest recente wedstrijd tegen Ajax op 14 januari 2024, die eindigde in een nipte onverdiende nederlaag (2-3) in de Eredivisie, al werd het wel verwacht door de bookmakers.

Op 16 december 2023 behaalden ze een gelijkspel tegen Excelsior buitenshuis, waarbij geen van beide partijen de overhand kon krijgen, ondanks de dominantie in balbezit van Go Ahead Eagles (1-1). Tussendoor waren ze in het bekertoernooi veel te sterk voor de amateurs van De Treffers, die met een 7-1 nederlaag afdropen.

NEC - Go Ahead Eagles Head to Head

De laatste keer dat NEC en Go Ahead Eagles elkaar troffen was op 26 november 2023, waarbij ze de punten deelden met een 1-1 gelijkspel in de Eredivisie.

Over hun laatste 10 onderlinge wedstrijden heeft NEC 3 overwinningen behaald terwijl Go Ahead Eagles 4 keer als winnaar uit de bus kwam, wat wijst op een iets succesvollere staat van dienst voor de bezoekers in deze ontmoeting.

In de recente 5 ontmoetingen hebben de wedstrijden gemiddeld 3.4 doelpunten per wedstrijd opgeleverd, waarbij beide teams in 3 van die wedstrijden het net vonden, wat wijst op een trend van competitief en open spel. Opvallend is dat de laatste 2 wedstrijden bij NEC geen overwinning voor de thuisploeg opleverden, met een gelijkspel en een nederlaag tegen Go Ahead Eagles in wedstrijden in de Eredivisie en het bekertoernooi.

NEC - Go Ahead Eagles Reguliere speeltijd

Met de odds op 2.20 voor een thuisoverwinning van NEC, 3.65 voor een gelijkspel en 3.00 voor een zege buitenshuis van Go Ahead Eagles, neigen de bookmakers lichtelijk naar een winstpartij van NEC. De recente vorm van NEC toont veerkracht, met 2 overwinningen en 1 gelijkspel in hun laatste 3 wedstrijden.

De H2H-gegevens zijn marginaal in het voordeel van Go Ahead Eagles met 4 overwinningen uit de laatste 10 ontmoetingen, maar met 3 overwinningen en 3 gelijke spelen voor NEC, is het een close call voor deze ontmoeting. Daarnaast zijn wedstrijden voor de KNVB Beker ook vaak wedstrijden op zich, dus is er van alles mogelijk.

NEC - Go Ahead Eagles Meer/minder doelpunten

In de wedmarkt voor doelpunten staat de optie "minder dan 2.5" goals op 2.25, wat suggereert dat er een groter kans is op een wedstrijd met veel doelpunten, want "meer dan 2.5" doelpunten wordt gewaardeerd op 1.61.

Historische H2H-gegevens tonen een gemiddelde van 2.2 doelpunten per wedstrijd, wat neigt naar wedstrijden met minder goals. Echter, dit seizoen zijn zowel NEC als Go Ahead Eagles aanvallend erg sterk, en ze scoren dit seizoen dan ook allebei veel doelpunten.
Gezien de recente prestaties en het voetbal van dit seizoen, zou de optie "meer dan 2.5" doelpunten op 1.61 wedders kunnen aantrekken die een open wedstrijd verwachten, maar "minder dan 2.5" treffers op 2.25 biedt waarde voor degenen die een wat meer gespannen knock-out wedstrijd verwachten.

NEC - Go Ahead Eagles Beide teams scoren

De odds voor "BTS: Ja" in de aanstaande KNVB Beker clash tussen NEC en Go Ahead Eagles staan op 1.50, wat wijst op een goede kans dat beide teams het net zullen vinden. Historisch gezien hebben 3 van hun laatste 5 onderlinge ontmoetingen doelpunten van beide kanten gezien, inclusief een spannende 3-3 gelijkspel in hun meest recente ontmoeting in Nijmegen.

Daarnaast scoren beide ploegen ook makkelijk dit seizoen en valt het verdedigend nog wel eens wat tegen. Door deze trend lijkt "BTS: Ja" een plausibele uitkomst, hoewel de recentere minder open wedstrijden van Go Ahead Eagles wedders kunnen overhalen naar "BTS: Nee" met odds van 2.43.

NEC - Go Ahead Eagles Vermoedelijke opstellingen

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Proper, Gonzalez, Mattsson; Hansen, Baas, Ogawa

Vermoedelijke opstelling Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Amofa, Kramer, Kuipers; Linthorst, Rommens, Wilumsson; Edvardsen, Adekanye, Edvardsen

NEC - Go Ahead Eagles Topscorers

De topscorerslijst van het thuisteam wordt in de beker aangevoerd door de productieve Roberto Gonzalez, die dit seizoen 4 keer het net heeft gevonden in de KNVB Beker.

Het is echter Magnus Mattsson die het meest in vorm is dit seizoen. In de beker heeft hij 2 doelpunten bijgedragen. Met Bart van Rooij, Dirk Proper en Elayis Tavsan die elk een doelpunt hebben gescoord, beschikt het thuisteam over een diverse set aan scoringsdreigingen.

Aan de frontlinie van de bezoekers hebben de 2 Edvardsen naamgenoten (geen familie) goede dingen laten zien, met Oliver die de leiding neemt met 3 doelpunten, net als teamgenoot Thibo Baeten. Sylla Sow, een andere aanvaller, is ook een sleutelspeler geweest met 2 doelpunten tot nu toe. Gerrit Nauber heeft vanuit de achterhoede bewezen een bedreiging te zijn met een doelpunt op zijn naam, en Victor Edvardsen heeft er nog een gemaakt.

Voorspelling NEC - Go Ahead Eagles

Populaire odds

Beide teams scoren

Ja

1.49

Nee

2.55

Reguliere speeltijd

NEC Nijmegen

2.28

Go Ahead Eagles

2.70

Gelijk

3.90

totaal aantal doelpunten

Minder dan 5.5

1.08

Meer dan 5.5

9.00

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
Aankomende wedstrijden
Onze promoties
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
21 JACKPOT
Speel gratis mee met 21 Jackpot en maak kans op €5.000!
GAMESHOW TOERNOOI
Doe mee aan het Gameshow Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
DE HOOGSTE ODDS
Pak tot 25% extra winst op de topwedstrijden!
GAME OF THE WEEK
Claim een €5 voor onze Wedstrijd van de Week, die altijd bol van de spanning en sensatie staat. Welke wedstrijd is het dit keer?
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!