back arrow

WEDTIPS

Team tshirtTeam tshirt

Wedtips NEC - ADO

In een boeiende kwartfinale van de KNVB Beker treffen NEC en ADO elkaar op dinsdag 6 februari. De aftrap is om 20:00 uur. Beide teams doen het goed in de competitie, al is dat bij ADO Den Haag uiteraard een niveautje lager, maar nu kunnen ze een prachtige plek in de halve finales bemachtigen. De odds suggereren dat NEC de favoriet is, maar ADO is in vorm en het bekertoernooi heeft dit jaar al veel verrassingen gehad.

NEC Recente resultaten

NEC Nijmegen heeft recent thuis sterke resultaten neergezet. Ze hebben 2 overwinningen en 1 gelijkspel geboekt in hun laatste 3 wedstrijden. Dit weekend was er een goede 3-1 overwinning op Heracles. Op 28 januari 2024 hielden ze Go Ahead Eagles op een 2-2 gelijkspel in de Eredivisie. Dit resultaat kwam overeen met de voorspellingen van bookmakers. De doelpunten kwamen van de inmiddels vertrokken Magnus Mattsson en Victor Edvardsen. Beiden scoorden vanaf de penaltystip. 

Daarvoor behaalden ze een nipte 1-0 overwinning op FC Twente. Dit dankzij een vrije trap van Calvin Verdonk. In het bekertoernooi bekerden ze verder door een 2-1 overwinning op Go Ahead Eagles. Dit toont hun vermogen om resultaten te behalen wanneer het nodig is. De consistentie van deze uitkomsten weerspiegelt de verwachtingen van bookmakers. Dit duidt op een solide prestatietrend thuis.

Speel slimmer wedtips

ADO Recente resultaten

De recente vorm van ADO Den Haag is goed. Hun laatste thuiswedstrijd op 26 januari tegen FC Emmen resulteerde in een comfortabele 3-0 overwinning in de Eerste Divisie en afgelopen weekend was er een 1-3 zege bij TOP Oss. Deze resultaten kwamen overeen met de voorspellingen van bookmakers. Daarvoor leden ze een nipte 2-1 nederlaag tegen VVV-Venlo, dit was een tegenvaller in de zoektocht naar promotie. Echter, ze wisten een 2-1 overwinning te behalen tegen Excelsior Maassluis in het bekertoernooi op 16 januari. Late doelpunten van Jort van der Sande en Henk Veerman keerden een vroege achterstand om.

NEC - ADO Head to Head

De laatste ontmoeting tussen NEC en ADO vond plaats op 11 maart 2017. ADO pakte toen een 1-0 overwinning in de Eredivisie. In hun laatste 10 onderlinge wedstrijden hebben zowel NEC als ADO elk 4 overwinningen geclaimd. De overige 2 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Dit wijst op een evenwichtige rivaliteit.

In de laatste 5 confrontaties werden er gemiddeld 4.2 doelpunten per wedstrijd gescoord. Beide teams vonden in 3 van die ontmoetingen het net. Vooral de doelpuntrijke wedstrijd in de KNVB Beker op 21 september 2016, die eindigde in een knotsgekke 4-6 overwinning voor ADO, benadrukt het potentieel voor een aanvallende pot. De historische data suggereren een gelijkopgaande strijd, maar vanwege het verschil in divisie is NEC in dit geval de duidelijke favoriet met odds van 1.63 voor een thuiszege. Het gelijkspel staat op 4.10 en een uitoverwinning op 4.50, maar ADO is in vorm en is zeker niet kansloos in Nijmegen.

NEC - ADO Reguliere speeltijd

Bookmakers zien NEC als favoriet met odds van 1.63 voor een thuisoverwinning. Een gelijkspel en een overwinning van ADO zijn minder waarschijnlijk met respectievelijk 4.10 en 4.50. De recente vorm van NEC in de Eredivisie en hun KNVB Beker overwinning suggereren dat ze het momentum hebben. Dit ondanks een historisch gelijk opgaande head-to-head record met ADO.

De "draw-no-bet" markt voor NEC op 1.22 en de "dubbele kans" markt voor een overwinning of gelijkspel van NEC op 1.18 zijn minder risicovolle wedopties.

NEC - ADO Meer/minder doelpunten

In de meer/minder dan wedmarkt zijn de odds momenteel gesteld op 1.52 voor "meer dan 2.5 doelpunten" en "minder dan 2.5 doelpunten" op 2.35. Historische onderlinge ontmoetingen tussen NEC en ADO laten een gelijke verdeling van uitkomsten zien. Met een gemiddelde van 2.9 doelpunten per wedstrijd over hun laatste 10 ontmoetingen.

De recente vorm van NEC toont een neiging naar wedstrijden met meer doelpunten. Met 3 van hun laatste 5 wedstrijden die de 2.5 doelpuntengrens overschreden. ADO's laatste 5 uitwedstrijden waren wat dat betreft ook niet voorspelbaar, met verschillende uitkomsten. Gezien NEC's aanvallende prestaties in eigen huis en het belang van deze kwartfinale van de KNVB Beker, biedt de "meer dan 2.5 doelpunten" met 1.52 een interessante optie voor wedders die een doelpuntrijke ontmoeting verwachten.

NEC - ADO Beide teams scoren

De odds voor "BTS: Ja" kunnen aantrekkelijk zijn, omdat beide ploegen vaak betrokken zijn met wedstrijden met veel goals.

NEC - ADO Opstellingen

Rogier Meijer is de coach van NEC. Hij heeft deze spelers tot zijn beschikking voor de komende wedstrijd: Jasper Cillessen, Rijk Janse, Robin Roefs, Bart van Rooij, Bram Nuytinck, Brayann Pereira, Calvin Verdonk, D'Leanu Arts, Mathias Ross, Philippe Sandler, Youri Baas, Daan Maas, Dirk Proper, Kas de Wit, Kodai Sano, Lars Olden Larsen, Lasse Schöne, Mees Hoedemakers, Nils Rossen, Tjaronn Chery, Koki Ogawa, Roberto Gonzalez, Sontje Hansen, Sylla Sow, Yvandro Borges Sanches. Lasse Schone, Bas Dost en Youri Baas zijn er waarschijnlijk nog niet bij. 

Darije Kalezic heeft deze spelers beschikbaar voor ADO: David Van de Riet, Kilian Nikiema, Nick Marsman, Thijmen de Koning, Tim Coremans, Amir Absalem, Bart van Hintum, Daniel Granli, Daryl Werker, Emre Ates, Gylermo Siereveld, Justin Che, Matteo Waem, Nigel Owusu, Robyn Esajas, Silvinho Esajas, Tyrese Asante, Aron de Koning, Calvin Gustina, Dhoraso Moreo Klas, Gennaro Nigro, Jerry van Wolfgang, Kursad Surmeli, Lasse Vigen Christensen, Sacha Komljenovic, Alex Schalk, Daryl van Mieghem, Henk Veerman, Henri Koudossou, Joel Ideho, Jort van der Sande, Malik Sellouki, Mohamed Hamdaoui, Rafael Struick. Hugo Wentges is er nog niet bij.

NEC - ADO Topscorers

In het kamp van NEC leidt Roberto Gonzalez de aanval. Hij scoorde 4 doelpunten. Koki Ogawa vond 2 keer het net in de beker. Bart van Rooij, Dirk Proper, en Mees Hoedemakers scoorden elk een keer. Aan de kant van ADO valt Jort van der Sande op. Hij scoorde 2 doelpunten in het bekertoernooi. Daryl van Mieghem, Henk Veerman, en Joel Ideho scoorden ook elk 1 keer.

Voorspelling NEC - ADO

Populaire odds

Beide teams scoren

Ja

1.54

Nee

2.40

Reguliere speeltijd

NEC Nijmegen

1.60

Gelijk

4.20

ADO Den Haag

4.90

totaal aantal doelpunten

Minder dan 2.5

2.60

Meer dan 2.5

1.50

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
Aankomende wedstrijden
Onze promoties
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
21 JACKPOT
Speel gratis mee met 21 Jackpot en maak kans op €5.000!
GAMESHOW TOERNOOI
Doe mee aan het Gameshow Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
DE HOOGSTE ODDS
Pak tot 25% extra winst op de topwedstrijden!
GAME OF THE WEEK
Claim een €5 voor onze Wedstrijd van de Week, die altijd bol van de spanning en sensatie staat. Welke wedstrijd is het dit keer?
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!