NapoliFC Barcelona

Stadio Diego Armando Maradona

TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Real Madrid

Real Madrid

6

6|0|0

16|7

9

18

2

Napoli

Napoli

6

3|1|2

10|9

1

10

3

S.C. Braga

S.C. Braga

6

1|1|4

6|12

-6

4

4

1. FC Union Berlin

1. FC Union Berlin

6

0|2|4

6|10

-4

2

Opstelling Napoli - FC Barcelona

In de schijnwerpers van het internationale voetbal staat de krachtmeting tussen Napoli en FC Barcelona op het programma. In de achtste finale van de UEFA Champions League verwelkomt het stadion Diego Armando Maradona de titanenstrijd op dinsdag 21 februari om 21:00 uur.

Napoli werd aan het begin van het seizoen een kans toegedicht om de beker te winnen, maar is de laatste tijd in dramatische vorm. FC Barcelona, met eveneens hoge verwachtingen, werd beschouwd als een van de favorieten voor de eindzege, maar ook de Catalanen zijn niet in vorm en dus hebben beide ploegen een kans om door te stoten. 

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Napoli - FC Barcelona.

Voorspelling Napoli - FC Barcelona

Napoli Recente resultaten

In hun laatste wedstrijd op 17 februari ontving Napoli Genoa in een Serie A clash. Deze eindigde in een 1-1 gelijkspel, een resultaat dat tegen de verwachtingen in ging. Dit resultaat was enigszins verrassend, aangezien bookmakers Napoli als favoriet hadden gezien.

Voor het gelijkspel met Genoa leed Napoli een nipte 1-0 nederlaag uit bij AC Milan op 11 februari. Theo Hernández maakte het beslissende doelpunt. Echter, ze wisten een 2-1 overwinning te behalen tegen Verona in hun voorafgaande thuiswedstrijd op 4 februari. Een laat doelpunt van Khvicha Kvaratskhelia zorgde voor de winst. Deze wisselvallige resultaten benadrukken Napoli's inconsistente vorm.

In de groepsfase van dit toernooi ging Napoli door, door achter Real Madrid 2e te worden in een groep met verder Braga en Union Berlin.

FC Barcelona Recente resultaten

FC Barcelona's meest recente wedstrijd op 17 februari 2024, zag hen een 1-2 overwinning behalen tegen Celta Vigo in een uitwedstrijd in La Liga. De winst, die overeenkwam met de verwachtingen van bookmakers, versterkte hun vertrouwen, al ging het opnieuw erg moeizaam.

De voorgaande wedstrijden leverden wisselvallige resultaten op voor FC Barcelona. Op 11 februari speelden ze in een doelpuntrijk duel met 3-3 gelijk tegen Granada thuis. Lamine Yamal scoorde tweemaal voor de Catalaanse reuzen. Eerder, op 3 februari, pakte FC Barcelona een 1-3 overwinning bij Alavés. Goals kwamen van Lewandowski, Gundogan, en Roque, ondanks Roque's latere rode kaart. 

Barcelona bereikte de laatste 16 van het miljardenbal door een groep met FC Porto, Antwerp en Shakhtar Donetsk te winnen. 

Napoli - FC Barcelona Head to Head

De laatste clash tussen Napoli en FC Barcelona vond plaats op 24 februari 2022. FC Barcelona pakte toen een 4-2 overwinning in de UEFA Europa League. In hun laatste 8 ontmoetingen was FC Barcelona de dominante partij met 5 overwinningen. Napoli pakte slechts 1 overwinning en de overige wedstrijden eindigden in gelijkspel. Dit geeft aan dat FC Barcelona een voorsprong heeft in de recente geschiedenis.

Intrigerend is dat in de laatste 4 opeenvolgende wedstrijden beide teams het net vonden. Dit toont een offensieve insteek van beide teams. Echter, Napoli heeft geen overwinning weten te behalen in hun laatste 6 duels tegen FC Barcelona. Ze incasseerden ook goals in al die wedstrijden. Ze zijn erop gebrand dit te veranderen in deze aankomende UEFA Champions League clash.

Napoli - FC Barcelona Doelpunten

De meer dan/minder dan wedmarkt voor de UEFA Champions League clash tussen Napoli en FC Barcelona biedt interessante opties voor wedders. Historische head-to-head data toont een neiging naar doelpuntrijke wedstrijden. Gezien FC Barcelona's recente vorm, met 3 overwinningen en 1 gelijkspel, naast Napoli's gemengde resultaten, lijkt "meer dan 2.5 doelpunten" tegen odds van 1.71 interessant.

Aan de andere kant kan "minder dan 2.5 doelpunten" op 2.14 aantrekkelijk zijn voor degenen die een strakkere strijd verwachten, zeker nu keeper Marc-Andre Ter Stegen terug is om de defensie van Barca wat structuur te geven. Met FC Barcelona's aanvallende kracht en Napoli's kwetsbaarheid achterin, kan "meer dan 3.5 doelpunten" op 2.75 wedders aantrekken die hogere rendementen zoeken, ondanks het risico.

Napoli - FC Barcelona Beide teams scoren

De odds voor "Beide Teams Scoren" (BTS) in de aankomende UEFA Champions League clash tussen Napoli en FC Barcelona staan op 1.58 voor "Ja" en 2.32 voor "Nee." Gezien de historische trend waarin in de meeste van hun recente ontmoetingen beide teams op het scorebord kwamen, lijkt "BTS: Ja" op 1.58 de waarschijnlijkere uitkomst. De aanvallende kracht van beide ploegen, gekoppeld aan hun defensieve kwetsbaarheden, vooral in wedstrijden met hoge inzet zoals deze achtste finale, maken dat toeschouwers mogelijk een doelpuntrijke wedstrijd kunnen verwachten waarin beide teams waarschijnlijk zullen scoren.

Napoli - FC Barcelona Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Napoli: Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Ostigard, Mazzocchi; Anguissa, Lobotka, Traore; Politano, Osimhen, Kvaratskhelia

Vermoedelijke opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Koundé, Araújo, Cubarsi, Cancelo; De Jong, Christensen, Gundogan; Yamal, Lewandowski, Pedri

Napoli - FC Barcelona Topscorers

Als de thuisploeg het veld betreedt, zijn de doelpuntenverantwoordelijkheden gelijk verdeeld onder hun sleutelspelers. Middenvelders Piotr Zielinski en André-Frank Zambo Anguissa, naast aanvallers Matteo Politano en Giovanni Simeone, hebben elk 1 keer gescoord in deze Champions League campagne. Verdediger Giovanni Di Lorenzo heeft ook bijgedragen aan het scorebord met een goal. Dit toont dat geen enkele speler echt uitblonk op Champions League niveau voor de Napolitanen.

Aan de kant van de bezeoekers zijn Ferran Torres en Joao Felix de uitblinkers geweest, elk met 3 goals in het toernooi tot nu toe. Beide aanvallers zijn er echter niet bij in deze heenwedstrijd in de achtste finales. Ze werden ondersteund door de kracht van Robert Lewandowski, die ook zijn rekening heeft geopend met een goal. João Cancelo en Fermin Lopez hebben ook gescoord, wat ervoor zorgt dat het uitteam meerdere wegen heeft om de tegenstander te bedreigen.

Onze promoties
Bekijk alle

type

BETCITY MILLIONS

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER

Populaire odds