back arrow

WEDTIPS

MiddlesbroughChelsea

Wedtips Middlesbrough - Chelsea

In deze halve finale van de EFL Cup, ontvangt Middlesbrough Chelsea op dinsdag 9 januari 2024. De aftrap is gepland voor 21:00 uur. Middlesbrough is verrassend tot de laatste 4 gekomen en een overwinning en een finaleplaats zou een bonus zijn. Chelsea is ondanks de uitwedstrijd favoriet om de finale te halen met odds van 1.54. Chelsea kan hun matige seizoen wat kleur geven met een finaleplaats, waardoor deze wedstrijd een kritisch moment wordt in hun seizoensambities.

Middlesbrough Recente resultaten

De recente vorm van Middlesbrough is wisselvallig in aanloop naar deze halve finale. Op 6 januari leden ze een nederlaag thuis tegen Aston Villa in de FA Cup, een resultaat dat overeenkwam met de voorspellingen van bookmakers.

De teleurstelling was echter op Nieuwjaarsdag met een onverwachte thuisnederlaag tegen Coventry, een resultaat dat velen verraste. Op 29 december van het afgelopen kalenderjaar was er een sprankje hoop, toen ze een uitoverwinning behaalden tegen Huddersfield Town.

Speel slimmer wedtips

Chelsea Recente resultaten

De vorm van Chelsea is wat verbeterd, hoewel ze vooral laaggeplaatste tegenstanders hebben gehad. Hun meest recente uitwedstrijd resulteerde in een spannende 2-3 overwinning over Luton Town in de Premier League op 30 december 2023. De winst kwam met een dubbelslag van Cole Palmer en een doelpunt van oud-PSV'er Noni Madueke.

Daarna wonnen ze in eigen huis in de FA Cup van Preston (4-0) op 6 januari 2024, waarbij het resultaat voldeed aan de verwachtingen van de bookmakers. Hun prestatie net voor de jaarwisseling was een dramatische late overwinning thuis tegen Crystal Palace, met Madueke die het beslissende doelpunt leverde vanaf de strafschopstip.

Middlesbrough - Chelsea Head to Head

De laatste ontmoeting tussen Middlesbrough en Chelsea was op 19 maart 2022, waarbij Chelsea als winnaar uit de bus kwam met een score van 2-0 in de FA Cup.

In hun laatste 10 onderlinge wedstrijden heeft Middlesbrough slechts 1 overwinning weten te claimen, terwijl Chelsea heeft gedomineerd met 9 zeges. Dat benadrukt de superioriteit van The Blues in de recente geschiedenis.

In de laatste 5 onderlinge confrontaties werden gemiddeld 2 doelpunten per wedstrijd gescoord. In geen enkele van die ontmoetingen vonden beide teams het net. Een consistente trend is zichtbaar in deze onderlinge duels, met Middlesbrough dat geen enkel doelpunt wist te scoren. Deze eenzijdige statistiek benadrukt de defensieve kracht van Chelsea, wanneer ze het opnemen tegen hun tegenstanders van het Riverside Stadium.

Middlesbrough - Chelsea Reguliere speeltijd

In de aanstaande halve finale van de EFL Cup, komt Chelsea naar voren als de favoriet van de bookmakers met odds op 1.54 voor een uitoverwinning. Dat heeft te maken met hun dominante H2H-record van 9 overwinningen in de laatste 10 ontmoetingen met Middlesbrough, maar ook vooral het feit dat de thuisploeg een divisie lager speelt: de Championship.

De thuisploeg staat tegen odds van 6.00 voor een overwinning en 4.40 voor een gelijkspel. Gezien de recente vorm van Chelsea en de blessureproblemen van Middlesbrough, is het waarschijnlijker dat The Blues doorstromen naar de finale.

Middlesbrough - Chelsea Meer/minder doelpunten

In recente onderlinge confrontaties was het aantal doelpunten bescheiden, met Chelsea dat consequent Middlesbrough versloeg en de nul hield in hun laatste 5 ontmoetingen. De odds van de bookmakers suggereren een soortgelijke trend, met "minder dan 2.5" doelpunten geprijsd op 2.38.

Middlesbrough's recente vorm is inconsistent geweest, met nederlagen tegen Aston Villa en Coventry. Overwinningen tegen Huddersfield en West Bromwich geven echter aan dat ze het net kunnen vinden.
Chelsea daarentegen is productiever geweest, met overwinningen in hun laatste wedstrijden. Met de aanvallende kracht Chelsea en Middlesbrough's thuisvoordeel in de halve finales van de EFL Cup, biedt "meer dan 2.5" doelpunten op 1.58 een interessante optie voor wedders die een breuk met de trend verwachten en wedden op een meer open wedstrijd.

Middlesbrough - Chelsea Beide teams scoren

De odds voor "Beide Teams Scoren" (BTS) in de halve finale van de EFL Cup tussen Middlesbrough en Chelsea staan op 1.70 voor 'Ja' en 2.10 voor 'Nee'. Historische ontmoetingen suggereren een lage waarschijnlijkheid dat BTS voorkomt, met geen van de laatste 5 onderlinge wedstrijden waarin doelpunten van beide kanten werden gezien.

Middlesbrough's recente thuiswedstrijden zijn wisselvallig geweest, met BTS dat in een aantal gevallen voor kwam. Chelsea heeft in uitwedstrijden geen hele sterkere defensie laten zien, wat de waarschijnlijkheid van BTS juist wat doet toenemen. Toch lijkt 'BTS: Nee' op 2.10 de meer waarschijnlijke uitkomst voor wedders.

Middlesbrough - Chelsea Opstellingen

Onder de tactische leiding van Michael Carrick staat de thuisploeg klaar voor de aanstaande confrontatie met een volledige selectie. De selectie omvat Jamie Jones, Thomas Glover, Dael Fry, Hayden Coulson, Matthew Clarke, Rav van den Berg, Abella Perez Damia, Anfernee Dijksteel, Daniel Barlaser, Finn Azaz, Jonathan Howson, Lukas Engel, Riley McGree, Alex Bangura, Alex Gilbert, Cristhian Stuani, Isaiah Jones, Josh Coburn, Morgan Rogers, Sam Greenwood en Samuel Silvera.

Onder de strategische leiding van Mauricio Pochettino zijn de bezoekers voorbereid om hun tegenstanders het hoofd te bieden met Djordje Petrovic, Marcus Bettinelli, Axel Disasi, Benoit Badiashile, Ian Maatsen, Levi Colwill, Malang Sarr, Malo Gusto, Thiago Silva, Christopher Nkunku, Cole Palmer, Conor Gallagher, Deivid de Souza, Moises Caicedo, Mykhaylo Mudryk, Noni Madueke, Armando Broja en Raheem Sterling.

Middlesbrough - Chelsea Topscorers

Terwijl de thuisploeg zich voorbereidt op de komende wedstrijd in de EFL Cup, zijn alle ogen gericht op hun aanvallende kracht, in het bijzonder Morgan Rogers, de aanvaller die al 4 keer het net heeft gevonden in dit toernooi. Middenvelders Matt Crooks en Riley McGree hebben beide 2 doelpunten gemaakt, naast de aanvallers Emmanuel Latte Lath en Samuel Silvera, die elk 2 doelpunten hebben gemaakt in dit toernooi.

De doelpunten van de bezoekers laat een meer gelijkmatige spreiding zien, ook omdat ze minder wedstrijden hebben gespeeld. Mykhaylo Mudryk leidt de aanval met 2 goals. De ervaren Raheem Sterling, samen met Christopher Nkunku en Cole Palmer, hebben elk bijgedragen met een doelpunt, wat de gebalanceerde aanvallende dreiging van het team aantoont. Zelfs verdediger Benoit Badiashile heeft zijn stempel gedrukt op het scorebord, wat bewijst dat de bezoekers een bedreiging kunnen vormen vanuit alle delen van het veld.

Voorspelling Middlesbrough - Chelsea

Populaire odds

Beide teams scoren

Ja

1.80

Nee

1.97

Reguliere speeltijd

Middlesbrough

6.50

Gelijk

4.35

Chelsea

1.52

totaal aantal doelpunten

Meer dan 4.5

5.00

Minder dan 4.5

1.16

advertisement
advertisement
advertisement
Onze promoties
BetCity Millions
BETCITY MILLIONS
Hét EK-spel van deze zomer: BetCity Millions. Win jij €1.000.000?!
Hoogste Odds Toernooi
DAGELIJKS EK TOERNOOI
Doe mee en maak elke speeldag kans op een prijzenpot van €1.000!
EK Profit Boost
25% EK PROFIT BOOST
Pak 25% extra winst op elke wedstrijd van het EK 2024!
BetCity Spinner
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
Roulette Toernooi
ROULETTE TOERNOOI
Doe mee aan het Roulette Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!