Legia WarschauAZ Alkmaar

Municipal Stadium of Marshal Jozef Pilsudski

TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Aston Villa

Aston Villa

6

4|1|1

12|7

5

13

2

Legia Warschau

Legia Warschau

6

4|0|2

10|6

4

12

3

AZ Alkmaar

AZ Alkmaar

6

2|0|4

7|12

-5

6

4

Zrinjski Mostar

Zrinjski Mostar

6

1|1|4

6|10

-4

4

Wedtips Legia Warszawa - AZ

In de beladen laatste wedstrijd van de UEFA Europa Conference League groep E ontvangt Legia Warszawa AZ in het Polish Army Stadium op donderdag 14 december. De wedstrijd, die om 18:45 uur begint, markeert de zesde speelronde van het toernooi. Momenteel staat Legia Warszawa 2e in de groep met 9 punten, terwijl AZ op de 3e plaats volgt met 6 punten. Bij een overwinning van AZ mogen de Alkmaarders naar de volgende ronde, terwijl bij een gelijkspel of overwinning van de thuisploeg, Legia naar de tussenronde mag. Na de rellen en aanhouding van 2 spelers van Legia in Alkmaar, is de verwachting dat de bezoekers een zware reis voor de boeg hebben.

Legia Warszawa Recente resultaten

Legia Warszawa heeft gemengde resultaten behaald in hun laatste wedstrijden. Op 10 december speelden ze gelijk tegen LKS Lodz in een Ekstraklasa wedstrijd, een resultaat dat onder de verwachtingen van de bookmakers viel. In de beker ging de ploeg daarvoor verrassend onderuit tegen Korona Kielce, wat een vroegtijdige uitschakeling betekende van het nationale bekertoernooi. De uitoverwinning tegen Zaglebie Lubin op 3 december was wel positief en kwam overeen met de verwachtingen.

Speel slimmer wedtips

AZ Recente resultaten

AZ Alkmaar's recente vorm is wisselvallig in de Eredivisie. Op 9 december behaalden ze een 4-1 overwinning tegen Almere City FC thuis, ondanks de ruime cijfers kwam die overwinning zeer moeizaam tot stand. Vangelis Pavlidis scoorde 2 keer in die wedstrijd. Daarvoor gingen ze onderuit tegen NEC, al waren dat de laatste minuten van een eerder gestaakte wedstrijd, waarin ze in 5 minuten de achterstand niet meer om konden zetten. Hun uitwedstrijd tegen FC Utrecht eindigde in een 1-1 gelijkspel, met weer Pavlidis als doelpuntenmaker, maar het gelijkspel tegen het laaggeplaatste Utrecht viel erg tegen.

Legia Warszawa - AZ Head to Head

De enige eerdere ontmoeting tussen Legia Warszawa en AZ vond plaats op 5 oktober 2023, waarbij AZ een krappe 1-0 overwinning pakte in de UEFA Europa Conference League.

Legia Warszawa - AZ Reguliere speeltijd

In de markt voor weddenschappen voor het resultaat wordt Legia Warszawa als de underdog gezien met odds van 2.90 voor een thuisoverwinning, ondanks dat ze op eigen grond spelen. Een gelijkspel staat gewaardeerd op 3.60, terwijl AZ de favorietenrol heeft met odds van 2.25 voor een uitoverwinning. AZ's recente overwinning in het onderlinge duel en het betere doelsaldo in de UEFA Europa Conference League maken dat zij de overhand hebben, hoewel Legia's recente vorm en de beladenheid van de wedstrijd in Polen het een heftige wedstrijd kunnen maken.

Legia Warszawa - AZ Meer/minder doelpunten

In de aankomende UEFA Europa Conference League wedstrijd tussen Legia Warszawa en AZ biedt de doelpuntenmarkt interessante opties. Legia's recente vorm onthult een stabiele verdediging met 8 doelpunten voor en 6 tegen over 5 wedstrijden, terwijl AZ's totaal van 7 voor en 10 tegen er niet goed uitziet en wijst op een potentieel voor doelpunten. De odds van bookmakers weerspiegelen dit, met "meer dan 2.5" op 1.76. Aan de andere kant eindigde de eerdere wedstrijd in 1-0 en een herhaling daarvan kan goed zijn voor "minder dan 2.5" doelpunten tegen odds van 2.00.

Legia Warszawa - AZ Beide teams scoren

De BTS markt voor de aankomende UEFA Europa Conference League wedstrijd tussen Legia Warszawa en AZ biedt odds van 1.63 voor "Ja" en 2.17 voor "Nee." Legia Warszawa's recente vorm toont een gemengde trend met slechts 1 van hun laatste 3 wedstrijden waarin beide teams het net vonden. AZ's recente wedstrijden neigen wel naar BTS, want in 3 van de laatste 3 duels kwamen beide teams tot scoren. Gezien het belang van de wedstrijd, lijkt de "BTS: Nee" op odds van 2.17 een interessante optie, maar het aantal doepunten van beide teams kan ook zeker naar een BTS: Ja leiden.

Legia Warszawa - AZ Stand

In de aanloop naar speelronde 6 van de UEFA Europa Conference League groep E, staat Legia Warszawa 2e in de stand met 9 punten uit 5 wedstrijden. Hun tegenstanders, AZ, volgen op één positie en 3 punten achter, op de 3e plaats. Als AZ wint komt het gelijk in punten en gaat de ploeg hoe dan ook door vanwege een beter onderling resultaat, maar elk ander resultaat is voldoende voor Legia om zich voor de tussenronde te plaatsen.

Legia Warszawa - AZ Vermoedelijke opstellingen

Onder leiding van Kosta Runjaic is de thuisploeg volledig voorbereid om hun rivalen aan te pakken met een complete selectie tot hun beschikking. Beschikbare spelers zijn onder andere Cezary Miszta, Artur Jedrzejczyk, Bartosz Kapustka, en Tomas Pekhart.

De uitploeg, onder leiding van coach Pascal Jansen, arriveert met een selectie klaar voor de uitdaging. De spelers tot zijn beschikking voor de aankomende wedstrijd zijn onder andere Bruno Martins Indi, Dani de Wit, en topspits Vangelis Pavlidis.

Legia Warszawa - AZ Topscorers

Legia scoorde al 8 keer in deze editie van de UEFA Europa Conference League en 3 van die doelpunten kwamen op naam van Ernest Muci. Daarnaast zijn er nog 4 spelers met 1 goal, waaronder de Portugees Josue, die een nacht in een Alkmaarse cel doorbracht na de vorige wedstrijd en wordt beschuldigd van het aanvallen van Alkmaars beveiligingspersoneel.

Bij AZ draait het dit seizoen bijna elke wedstrijd maar om 1 man als het gaat om het maken van doelpunten, Vangelis Pavlidis. De Griekse spits staat in de Eredivisie al op 18 goals en is ook in de UEFA Europa Conference League groepsfase topscorer van de ploeg met 3 goals. Een aantal spelers scoorden 1 keer, maar voor doelpunten zijn de Alkmaarders wel erg afhankelijk van Pavlidis.

Voorspelling Legia Warszawa - AZ

Onze promoties
Bekijk alle

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

SUPER SPINNER

type

21 JACKPOT

type

WEDSTRIJD VAN DE WEEK

Populaire odds