back arrow

WEDTIPS

Team tshirtTeam tshirt

Opstelling Feyenoord - FC Groningen

Feyenoord verwelkomt FC Groningen in De Kuip voor een spannende halve finale van de KNVB Beker. De strijd om een plek in de finale is op donderdag 29 februari, met de aftrap om 21:00 uur. Feyenoord is uiteraard de grote favoriet als topploeg in Nederland, maar de ploeg speelt de laatste tijd niet het beste voetbal, dus FC Groningen gaat voor een verrassing. 

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Feyenoord - FC Groningen.

Voorspelling Feyenoord - FC Groningen

De recente vorm van Feyenoord

Feyenoord's meest recente wedstrijd eindigde in een moeizame 0-2 overwinning op Almere City, door 2 late goals van invaller Yankuba Minteh. Die overwinning kwam na een zure uitschakeling in de UEFA Europa League op 22 februari eindigde. De return in Rome eindigde in een 1-1 gelijkspel en na de 1-1 in Rotterdam betekende dat verlenging en penalty's. Missers van Hancko en Jahanbakhsh deden Feyenoord uiteindelijk de das om.

Daarvoor genoot Feyenoord van opeenvolgende overwinningen op eigen veld. Op 18 februari versloegen ze RKC Waalwijk met een laat doelpunt van Mats Wieffer voor een 1-0 winst in de Eredivisie en een week eerder werd stadsgenoot Sparta met 2-0 verslagen.

De recente vorm van FC Groningen

In hun meest recente wedstrijd op 23 februari 2024, reisde FC Groningen af naar Helmond Sport in een Eerste Divisie duel dat eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Dit was enigszins onverwacht, aangezien de bookmakers zo'n gelijkopgaande wedstrijd niet hadden voorspeld.

Daarvoor genoot FC Groningen van een gunstigere reeks resultaten. Op 18 februari behaalden ze een overtuigende 0-3 overwinning tegen FC Eindhoven. Dit resultaat was verwacht en weerspiegelde hun dominantie op het veld. Eerder, op 11 februari, zetten ze hun sterke prestatie voort met nog een 3-0, ditmaal thuis tegen TOP Oss.

Feyenoord - FC Groningen Head to Head

In hun laatste ontmoeting op 4 maart 2023, versloeg Feyenoord FC Groningen met een nipte 1-0 in de Eredivisie. In hun laatste 10 onderlinge wedstrijden, is Feyenoord de dominante partij geweest, met 5 overwinningen tegenover 1 voor FC Groningen. De overige 4 wedstrijden eindigden in gelijkspel, wat de overhand van Feyenoord in deze confrontatie onderstreept.

Een opvallend feit uit hun recente geschiedenis is de trend van gelijke spelen, met 4 van hun laatste 10 wedstrijden die eindigden in een gelijkspel. Inclusief 3 opeenvolgende gelijke spelen in 2021 en 2022, wat suggereert dat de ploegen regelmatig goed aan elkaar gewaagd zijn.

Feyenoord - FC Groningen Doelpunten

Historische H2H-gegevens tonen een conservatieve trend, met een gemiddelde van slechts 1.40 doelpunten per wedstrijd over de laatste 10 ontmoetingen. De recente vorm van Feyenoord is redelijk geweest met 3 overwinningen en 2 gelijke spelen. FC Groningen's wisselvallige resultaten omvatten 2 zeges, 2 gelijke spelen en 1 nederlaag, vaak met minder doelpunten dan verwacht. 

Gezien de recente defensieve degelijkheid van beide teams en de finaleplaats als inzet, kan de markt voor minder doelpunten verleidelijk zijn. Odds van 1.33 voor meer dan 2.5 goals betekent dat er doelpunten verwacht worden door de bookmakers.

Feyenoord - FC Groningen Beide teams scoren

In de halve finale van het bekertoernooi tussen Feyenoord en FC Groningen, biedt de BTS-markt intrigerende opties. Bookmakers hebben de odds van BTS: Ja op 1.83 en BTS: Nee op 2.00 gezet. Dit weerspiegelt een lichte neiging naar beide teams die het net vinden. Gezien Feyenoord's kracht in eigen huis en FC Groningen's veerkracht in uitwedstrijden, lijkt de "Ja" optie verleidelijk. Echter, de druk van een halve finale ontmoeting kan de wedstrijd meer verdedigend maken. Dit maakt de "Nee" op 2.00 misschien interessant, zeker omdat Groningen veel minder is dan de tegenstander.

Feyenoord - FC Groningen Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Ueda, Ivanušec.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Jurjus; Bacuna, Rente, Peersman, Maatta; Schreuders, Pelupessy, Duarte, Valente; Van Bergen, Postema

Feyenoord - FC Groningen Topscorers

Terwijl het thuisteam zich voorbereidt op de aankomende clash, weerspiegelt hun topscorerslijst in de beker een evenwichtige verdeling van vuurkracht. Dit toont een gedeelde verantwoordelijkheid in het aanvallende derde deel. Lutsharel Geertruida, Bart Nieuwkoop, Igor Paixão, Calvin Stengs, en Quinten Timber hebben elk een doelpunt bijgedragen in dit toernooi.

Aan de kant van de bezoekers valt Romano Postema op als de leidende doelpuntenmaker met een indrukwekkend totaal van 4 goals in het bekertoernooi. Hij positioneert zich als een significante dreiging voor de thuisverdediging. Marvin Peersman heeft zich bewezen als een scorende verdediger met 2 doelpunten op zijn naam. Nick Bakker en middenvelders Johan Hove en Laros Duarte hebben elk een doelpunt bijgedragen.

Populaire odds

Beide teams scoren

Ja

2.06

Nee

1.73

Reguliere speeltijd

Feyenoord

1.20

Gelijk

6.50

FC Groningen

12.50

totaal aantal doelpunten

Meer dan 0.5

1.01

Minder dan 0.5

23.00

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
Aankomende wedstrijden
Onze promoties
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
21 JACKPOT
Speel gratis mee met 21 Jackpot en maak kans op €5.000!
GAMESHOW TOERNOOI
Doe mee aan het Gameshow Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
DE HOOGSTE ODDS
Pak tot 25% extra winst op de topwedstrijden!
GAME OF THE WEEK
Claim een €5 voor onze Wedstrijd van de Week, die altijd bol van de spanning en sensatie staat. Welke wedstrijd is het dit keer?
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!