back arrow

WEDTIPS

Team tshirtTeam tshirt

Wedtips Feyenoord - AZ

Op woensdag 7 februari 2024 staat een spannende KNVB Beker kwartfinale op het programma. Feyenoord ontvangt AZ in de Kuip. Dit is een kopie van de wedstrijd van afgelopen weekend die Feyenoord in Alkmaar won, al wordt het deze keer in Rotterdam gespeeld. De aftrap is om 21:00 uur. Beide teams zijn gebrand op een overwinning om door te stoten naar de halve finale. Feyenoord gaat als favoriet de wedstrijd in. Toch beseffen beide kanten het belang van deze wedstrijd in hun jacht op de beker.

De recente vorm van Feyenoord

Feyenoord heeft veerkracht en kwaliteit getoond, vooral in hun laatste 3 wedstrijden, al was het niet altijd overtuigend. Ze behaalden een 0-1 overwinning tegen AZ op 4 februari 2024 door een doelpunt van Mats Wieffer. Het resultaat kwam overeen met de verwachtingen van de bookmakers. Daarvoor speelden ze gelijk tegen FC Twente thuis. Een gemiste penalty had het resultaat kunnen veranderen. In de KNVB Beker versloegen ze PSV Eindhoven met 1-0. Quinten Timber maakte het doelpunt. Dit toont hun kracht in zowel competitie- als bekerwedstrijden.

Speel slimmer wedtips

De recente vorm van AZ

De recente vorm van AZ Alkmaar is dramatisch, zowel thuis als uit. Hun laatste wedstrijd op 4 februari 2024 eindigde in een 0-1 nederlaag tegen de tegenstanders in deze halve finale, Feyenoord. Dit was in de Eredivisie. Het resultaat kwam overeen met de verwachtingen van de bookmakers. Daarvoor behaalden ze een 2-2 gelijkspel tegen SC Heerenveen uit. Vangelis Pavlidis scoorde, en er was een eigen doelpunt na een blunder van Noppert. Dit gelijkspel volgde op een andere 2-2 tegen PEC Zwolle thuis. Pavlidis vond opnieuw het net, samen met Sven Mijnans, maar deze resultaten waren beide niet volgens de verwachtingen van AZ.

Feyenoord - AZ Head to Head

De laatste ontmoeting tussen Feyenoord en AZ was op 4 februari 2024. Feyenoord won met 1-0 in de Eredivisie. In hun laatste 10 ontmoetingen won Feyenoord 6 keer en AZ 4 keer. Dit wijst op een licht voordeel voor Feyenoord. In de meest recente 5 wedstrijden tussen deze teams werden gemiddeld 3.2 doelpunten per wedstrijd gescoord. In 3 van die 5 wedstrijden vonden beide teams het net. Er waren geen gelijke spelen in hun laatste 10 ontmoetingen. Dit benadrukt de competitieve aard van hun confrontaties.

Feyenoord - AZ Reguliere speeltijd

Feyenoord is de duidelijke favoriet om thuis te winnen met odds van 1.50. Een gelijkspel staat op 4.35 en een uitoverwinning van AZ op 5.80. De recente vorm van Feyenoord en hun dominantie in onderlinge duels versterken hun rol als favoriet in deze kwartfinale van het bekertoernooi.

Feyenoord - AZ Meer/minder doelpunten

De odds voor "meer dan 2.5 doelpunten" staan op 1.69 en "minder dan 2.5 doelpunten" op 2.15. Gezien de laatste 10 ontmoetingen tussen Feyenoord en AZ, is er een trend van doelpunten. Er werden in totaal 27 doelpunten gescoord, wat neerkomt op gemiddeld 2.7 doelpunten per wedstrijd. Gezien de recente vorm van beide teams en de historische doelratio, kunnen wedders waarde vinden in de "meer dan 2.5 doelpunten" op 1.69.

Feyenoord - AZ Beide teams scoren

In de recente ontmoetingen tussen Feyenoord en AZ scoorden beide teams in 6 van de laatste 10 wedstrijden. Dit wijst op een evenwichtige aanvallende capaciteit van beide kanten. Gezien deze statistieken en de huidige vorm van beide teams, kunnen de kansen voor "BTS: Ja" interessant zijn voor wedders.

Feyenoord - AZ Opstellingen

Arne Slot is de coach van Feyenoord. Dit zijn de spelers die beschikbaar zijn voor hem: Kostas Lamprou, Mikki van Sas, Timon Wellenreuther, David Hancko, Lutsharel Geertruida, Marcos Lopez, Quilindschy Hartman, Antoni Milambo, Bart Nieuwkoop, Calvin Stengs, Gernot Trauner, Gjivai Zechiël, Luka Ivanusec, Mats Wieffer, Quinten Timber, Ramiz Zerrouki, Thomas Beelen, Thomas van den Belt, Ayase Ueda, Igor Paixao, Leo Sauer, Ondrej Lingr, Santiago Gimenez, Yankuba Minteh. Alireza Jahanbakhsh is er vanwege de Azië Cup nog niet bij en Justin Bijlow lijkt voorlopig met een blessure aan de kant te staan.

Maarten Martens is de coach van AZ. Dit zijn de spelers die beschikbaar zijn voor hem: Daniel Deen, Hobie Verhulst, Kiyani Zeggen, Mathew Ryan, Rome Owusu-Oduro, Sem Westerveld, Tristan Kuijsten, Alexandre Penetra, Bruno Martins Indi, David Møller Wolfe, Denso Kasius, Goncalo Esteves, Maxim Dekker, Wouter Goes, Yukinari Sugawara, Dani de Wit, Jayden Addai, Jordy Clasie, Kristijan Belic, Lewis Schouten, Mayckel Lahdo, Myron van Brederode, Riechedly Bazoer, Sven Mijnans, Tiago Dantas, Ernest Poku, Evangelos Pavlidis, Ibrahim Sadiq, Lequincio Zeefuik, Mees de Wit, Ruben van Bommel. Ryan en Sugaware keren waarschijnlijk weer terug in de basis na deelname aan de Azië Cup.

Feyenoord - AZ Topscorers

In het kamp van Feyenoord is de doelpuntenverantwoordelijkheid gelijk verdeeld. Drie spelers hebben elk 1 doelpunt in de KNVB Beker dit seizoen, zijn verantwoordelijk. Calvin Stengs, Quinten Timber en Igor Paixao hebben gescoord. Santi Gimenez is al weken niet in vorm en weet het doel niet te vinden de laatste tijd, maar is waarschijnlijk nog steeds de beste spits van de Eredivisie.

Aan de andere kant heeft AZ een productievere set doelpuntenmakers in de KNVB Beker. De vertrokken Jens Odgaard en topschutter Evangelos Pavlidis, samen met middenvelder Myron van Brederode, scoorden elk 2 keer. Dit wijst op een krachtige aanval. Middenvelder Dani de Wit en Jordy Clasie scoorden elk ook een doelpunt. Dit maakt scoren vanuit verschillende posities mogelijk. 

Voorspelling Feyenoord - AZ

Populaire odds

Beide teams scoren

Ja

1.91

Nee

1.85

Reguliere speeltijd

Feyenoord

1.37

Gelijk

5.00

AZ Alkmaar

7.50

totaal aantal doelpunten

Meer dan 2.5

1.64

Minder dan 2.5

2.28

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
Aankomende wedstrijden
Onze promoties
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
21 JACKPOT
Speel gratis mee met 21 Jackpot en maak kans op €5.000!
GAMESHOW TOERNOOI
Doe mee aan het Gameshow Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
DE HOOGSTE ODDS
Pak tot 25% extra winst op de topwedstrijden!
GAME OF THE WEEK
Claim een €5 voor onze Wedstrijd van de Week, die altijd bol van de spanning en sensatie staat. Welke wedstrijd is het dit keer?
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!