back arrow

WEDTIPS

FC PortoArsenal

Estadio do Dragao

Standen
Groep B
TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Arsenal

Arsenal

6

4|1|1

16|4

12

13

2

PSV Eindhoven

PSV Eindhoven

6

2|3|1

8|10

-2

9

3

Lens

Lens

6

2|2|2

6|11

-5

8

4

Sevilla

Sevilla

6

0|2|4

7|12

-5

2

Opstelling FC Porto - Arsenal

FC Porto staat klaar om Arsenal te verwelkomen in een spannende UEFA Champions League confrontatie. De strijd in de achtste finale zal losbarsten in het Estadio do Dragao op woensdag 21 februari. De aftrap is om 21:00 uur.

Aan het begin van het seizoen werd FC Porto gezien als een team met een kleine kans op het winnen van de competitie, maar wel als kanshebber om uit de groep met Barcelona, Shakhtar Donetsk en Antwerp te komen, en dat lukte ze met verve. Arsenal werd beschouwd als kanshebber voor de titel en wonnen een poule met PSV, Sevilla en Lens dan ook met speels gemak.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor FC Porto - Arsenal.

Voorspelling FC Porto - Arsenal

FC Porto Recente resultaten

FC Porto gaat hun aankomende wedstrijd in na een zege op Estrela da Amadora. Dit was in hun meest recente ontmoeting in eigen competitie op 17 februari 2024. De ploeg pakte een 2-0 overwinning, maar echt overtuigend was het niet.

De vorm van het team voor die overwinning was enigszins inconsistent. Op 12 februari leed Porto een onverwachte nederlaag tegen Arouca. Dit resultaat ging in tegen de voorspellingen van de bookmakers. Deze nederlaag werd voorafgegaan door een teleurstellende gelijkspel tegen Rio Ave op 3 februari. Dit was ook nog eens op hun eigen veld. Het benadrukte een tijdelijke dip in hun anders sterke competitieprestaties. Deze wisselvallige resultaten suggereren dat Porto het moeilijk heeft op dit moment.

Arsenal Recente resultaten

Arsenal's meest recente wedstrijd op 17 februari was een klinkende overwinning. Ze versloegen Burnley met 0-5 in de Premier League. De overtuigende winst diende om hun formidabele vorm en titelkansen dit seizoen verder te cementeren.

De vorm van Arsenal is over het algemeen niets minder dan indrukwekkend geweest. Hun vorige 2 wedstrijden eindigden in grote overwinningen. Op 11 februari liet Arsenal West Ham alle hoeken van het veld zien in een 0-6 overwinning. Ze toonden hun aanvallende kracht met doelpunten van Saliba, Saka, Gabriel en Trossard. Saka en Rice droegen in de 2e helft nog een steentje bij aan het totaal. Daarvoor pakten ze een dominante 3-1 overwinning tegen titelrivaal Liverpool. Deze resultaten weerspiegelen een team in topvorm. Ze zijn klaar om elke uitdaging aan te gaan die op hun pad komt.

FC Porto - Arsenal Head to Head

De laatste ontmoeting tussen FC Porto en Arsenal was een UEFA Champions League clash op 9 maart 2010. Arsenal pakte toen een overtuigende 5-0 overwinning. In hun laatste 6 onderlinge wedstrijden heeft Arsenal de overhand gehad met 3 zeges tegenover 2 voor Porto. 1 duel eindigde in een gelijkspel. Dit maakt Arsenal de succesvollere van de 2 in de recente geschiedenis.

Een opvallende trend in de recente H2H-ontmoetingen in Estadio do Dragao is dat de laatste 3 thuiswedstrijden voor FC Porto tegen Arsenal minder dan 3.5 doelpunten zagen. Dit suggereert een neiging naar defensief georiënteerde wedstrijden.

FC Porto - Arsenal Doelpunten

De meer dan/minder dan wedmarkt biedt interessante opties voor de aankomende UEFA Champions League clash tussen FC Porto en Arsenal. Historische H2H-gegevens tonen een gemengd beeld van resultaten. Driemaal in de laatste 6 ontmoetingen vielen er minder dan 3.5 doelpunten. Arsenal kan bogen op een reeks overwinningen in hun laatste 5 uitstapjes. Gezien Arsenal's aanvallende kracht en FC Porto's redelijke thuisprestaties, suggereert de "meer dan 2.5 doelpunten" tegen odds van 1.94 een goede waarschijnlijkheid van minimaal 3 doelpunten. Omgekeerd blijft de "minder dan 2.5 doelpunten" op 1.86 een verleidelijke weddenschap voor degenen die een meer defensieve strijd verwachten.

FC Porto - Arsenal Beide teams scoren

Bookmakers hebben de odds voor de "Beide Teams Scoren" (BTS) markt op 1.92 voor "Ja" en 1.84 voor "Nee" gezet in de aankomende UEFA Champions League clash tussen FC Porto en Arsenal. Gezien Arsenal's recente trackrecord, met beide teams die het net vinden in 5 van hun laatste 6 uitwedstrijden, lijkt de "BTS: Ja" optie interessante te zijn. Echter, met de hoge inzet in de UEFA Champions League eindfase, kunnen defensieve tactieken de overhand krijgen. Dit maakt de "BTS: Nee" ook een verleidelijke optie. De odds suggereren een close call, maar de trend neigt ondanks de odds licht naar beide teams die scoren.

FC Porto - Arsenal Opstellingen

Vermoedelijke opstelling FC Porto: Costa; João Mario, Pepe, Otavio, Zaidu; Varela, Nico, Pepe; Conceição, Galeno, Evanilson

Vermoedelijke opstelling Arsenal: Raya; White, Saliba, Gabriel, Kiwior; Rice, Odegaard, Havertz; Saka, Trossard, Martinelli

FC Porto - Arsenal Topscorers

Naarmate de UEFA Champions League campagne zich ontvouwt, wordt de aanval van het thuisteam geleid door een duo van bekwame voorhoedespelers. Evanilson en Wenderson Galeno hebben beide liefst 4 keer het net gevonden in de groepsfase. Ze leiden de aanval voor hun kant. Niet te vergeten, good old Pepe heeft een neus voor doelpunten laten zien vanuit zijn verdedigende positie. De 40-jarige verdediger droeg 2 doelpunten bij aan het totaal van het team. Zijn naamgenoot op het middenveld heeft een enkel maar cruciaal doelpunt gemaakt.

Aan de kant van de bezoekers heeft Gabriel Jesus zich onderscheiden. Hij matcht de topscorers van de thuisploeg met 4 doelpunten. Bukayo Saka's flair op de vleugel heeft geresulteerd in 3 goals. Dit voegt diepte toe aan de aanvallende kracht van het team. Leandro Trossard en Martin Ødegaard hebben elk 2 keer gescoord. Dit toont het vermogen van het middenveld om hun voorhoedespelers te ondersteunen. De aanwezigheid van Gabriel Martinelli op het veld is ook gevoeld met 2 goals. Dit zorgt ervoor dat de aanval van de bezoekers multidimensionaal is en niet gemakkelijk tegen te houden is.

Populaire odds

Beide teams scoren

Nee

1.94

Ja

1.82

Reguliere speeltijd

FC Porto

6.00

Gelijk

4.20

Arsenal

1.62

totaal aantal doelpunten

Meer dan 2.5

1.76

Minder dan 2.5

2.07

advertisement
advertisement
advertisement
Onze promoties
BetCity Millions
BETCITY MILLIONS
Hét EK-spel van deze zomer: BetCity Millions. Win jij €1.000.000?!
Hoogste Odds Toernooi
DAGELIJKS EK TOERNOOI
Doe mee en maak elke speeldag kans op een prijzenpot van €1.000!
EK Profit Boost
25% EK PROFIT BOOST
Pak 25% extra winst op elke wedstrijd van het EK 2024!
BetCity Spinner
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
Roulette Toernooi
ROULETTE TOERNOOI
Doe mee aan het Roulette Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!