BrightonAjax

American Express Community Stadium

TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Brighton

Brighton

6

4|1|1

10|5

5

13

2

Marseille

Marseille

6

3|2|1

14|10

4

11

3

Ajax

Ajax

6

1|2|3

10|13

-3

5

4

AEK Athene

AEK Athene

6

1|1|4

6|12

-6

4

Wedtips Brighton & Hove Albion - Ajax

Ajax maakt zich, inmiddels zonder Maurice Steijn, maar met interim-manager Hedwiges Maduro op voor de derde groepswedstrijd in de Europa League. De Amsterdammers gaan op bezoek bij het sterke Brighton & Hove Albion. Ajax is op zoek naar een weg uit de crisis, maar gaat een paar zware wedstrijden tegemoet met Brighton & Hove Albion en PSV. Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Brighton & Hove Albion - Ajax.

Brighton & Hove Albion Recente resultaten

De laatste wedstrijden van Brighton waren niet ideaal, maar de verwachtingen waren ook niet hoog. Tegen Liverpool werd er met 2-2 gelijkgespeeld en tegen Manchester City werd er nipt verloren (2-1).

Brighton & Hove Albion doet het met de zevende plek in de Premier League meer dan aardig, maar stelt in de Europa League vooralsnog teleur. De openingswedstrijd in eigen huis tegen AEK Athene ging verrassend genoeg met 2-3 verloren, terwijl het op bezoek bij Marseille met 2-2 gelijk speelde.

Speel Slimmer wedtips

Ajax Recente resultaten

Het is een drama bij Ajax dit seizoen. Er werden pas 2 officiële wedstrijden gewonnen en voor de rest waren er alleen maar gelijke spelen en nederlagen. In alle chaos kostte het dus ook trainer Steijn zijn baan, want de ploeg hangt als los zand aan elkaar.

De nederlaag tegen hekkensluiter FC Utrecht kostte Steijn de kop. De Amsterdammers wisten een 2-0 achterstand dankzij een dubbelslag van Kristian Hylnsson en een rake penalty van Steven Bergwijn nog om te draaien, maar ging door nieuw defensief geschutter alsnog ten onder: 4-3. Mochten Josip Sutalo & co dit opnieuw gebeuren, kan het tegen Brighton & Hove Albion weleens een flinke afstraffing worden.
In de Europa League is er echter nog niets verloren na 2 gelijke spelen, want het staat allemaal nog erg dicht bij elkaar in deze poule.

Brighton & Hove Albion - Ajax Head to head

Het wordt de eerste officiële ontmoeting tussen Brighton & Hove Albion en Ajax.

Brighton & Hove Albion - Ajax Reguliere speeltijd

Brighton & Hove Albion claimde 4 overwinningen in de laatste 10 thuiswedstrijden in alle competities. Ze speelden 3 van die wedstrijden gelijk en verloren er ook 3. Ajax doet het een stuk minder en won slechts 1 van de laatste 10 duels buitenshuis. Met 6 nederlagen uit die 10 uitwedstrijden doen de Amsterdammers het historisch slecht (3G). Beide teams zijn er de laatste tijd nauwelijks in geslaagd de tegenstanders van doelpunten te weerhouden. Brighton & Hove Albion slaagde er - ondanks de goede resultaten - niet in de nul te houden in de laatste 10 thuiswedstrijden. Ajax lukte dat slechts 1 keer in de laatste 10 wedstrijden buiten de Johan Cruijff ArenA.

Brighton & Hove Albion - Ajax Meer/minder doelpunten

Meer dan 2,5 goals gebeurde in 9 van Brighton & Hove Albion’s laatste 10 wedstrijden in alle competities. Ze haalden een gemiddelde van 1.8 doelpunten tijdens deze reeks. Meer dan 2.5 doelpunten vielen er in 7 van de laatste 10 wedstrijden die Ajax speelde. Ze wisten een gemiddelde te scoren van 1.5 doelpunten in deze wedstrijden. Kortom, een nieuw doelpuntenfestijn in het Amex Stadium lijkt een zekerheidje.

Brighton & Hove Albion - Ajax Beide teams scoren

Brighton & Hove Albion zag in de laatste 4 duels Beide Teams Scoren - Ja. Voor Ajax was deze bet in 5 van de laatste 6 wedstrijden winnend.

Brighton & Hove Albion Belangrijke spelers

Roberto De Zerbi kan kiezen uit een pool van enkele van zijn belangrijkste beschikbare spelers, zoals Jason Steele, Bart Verbruggen, Joel Veltman, Lewis Dunk, Billy Gilmour, James Milner, Julio Enciso, Kaoru Mitoma, Pascal Gross, Solly March, Ansu Fati, Danny Welbeck, Evan Ferguson, Joao Pedro en Simon Adingra.

Ajax Belangrijke spelers

Voor interim-manager Maduro zijn een aantal van de belangrijke spelers zoals Devyne Rensch, Jorrel Hato, Josip Sutalo, Benjamin Tahirovic, Branco van den Boomen, Carlos Forbs, Kenneth Taylor, Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Brian Brobbey beschikbaar bij het maken van zijn teamselectie tegen Brighton & Hove Albion. Het is nog even de vraag of Jay Gorter op tijd fit is na zijn uitvalbeurt tegen FC Utrecht.

Brighton & Hove Albion - Ajax Topscorers

Joao Pedro is geweldig geweest voor Brighton & Hove Albion de laatste tijd, hij scoorde 3 keer in de Europa League, wat hem het overwegen waard maakt op de wedmarkt. Ajax is optimistisch dat Steven Bergwijn de ene goal die hij maakte in de Europa League weet te verdubbelen.

Voorspelling Brighton & Hove Albion - Ajax

Brighton & Hove Albion - Ajax Opstellingen

Brighton & Hove Albion selectie: Bart Verbruggen, Jason Steele, Thomas McGill, Adam Webster, Igor, Jan Paul van Hecke, Joel Veltman, Lewis Dunk, Pervis Estupinan, Tariq Lamptey, Adam Lallana, Billy Gilmour, Carlos Baleba, Facundo Buonanotte, Jakub Moder, James Milner, Julio Enciso, Kaoru Mitoma, Mahmoud Dahoud, Pascal Gross, Solly March, Ansu Fati, Danny Welbeck, Evan Ferguson, Joao Pedro, Simon Adingra.

Ajax selectie: Charlie Setford, Diant Ramaj, Geronimo Rulli, Jay Gorter, Remko Pasveer, Ahmetcan Kaplan, Anass Salah-Eddine, Anton Gaaei, Borna Sosa, Devyne Rensch, Gaston Avilla, Jorrel Hato, Josip Sutalo, Olivier Aertssen, Benjamin Tahirovic, Branco van den Boomen, Carlos Borges, Jakov Medic, Kenneth Taylor, Kristian Hlynsson, Mika Godts, Silvano Vos, Sivert Heggheim Mannsverk, Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Amourricho van Axel Dongen, Brian Brobbey, Christian Rasmussen, Chuba Akpom, Georges Mikautadze, Jaydon Banel.

Onze promoties
Bekijk alle

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER

type

WEDSTRIJD VAN DE WEEK

Populaire odds