back arrow

WEDTIPS

Bodø/GlimtAjax

Aspmyra Stadion

Standen
Groep D
TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Club Brugge

Club Brugge

6

5|1|0

15|3

12

16

2

Bodø/Glimt

Bodø/Glimt

6

3|1|2

11|8

3

10

3

Besiktas

Besiktas

6

1|1|4

7|14

-7

4

4

Lugano

Lugano

6

1|1|4

6|14

-8

4

Opstelling Bodo/Glimt - Ajax

In de schaduw van het noorderlicht verwelkomt Bodo/Glimt Nederlandse grootmacht Ajax. Dit gebeurt in een spannende ontmoeting in de UEFA Europa Conference League. De strijd in de zestiende finale zal losbarsten in het Aspmyra Stadion. Dit is op donderdag 22 februari, met de aftrap om 18:45 uur.

In de heenwedstrijd wist Ajax er in blessuretijd een 2-2 uit te slepen, nadat de ploeg een groot deel van de wedstrijd met 0-2 achterstond en op een kansloze nederlaag leek af te stevenen. Daarom maakt de ploeg die niet in vorm is nog een kans op de achtste finale van het derde Europese toernooi.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Bodo/Glimt - Ajax.

Voorspelling Bodo/Glimt - Ajax

Bodo/Glimt Recente resultaten

In hun meest recente wedstrijd op 15 februari 2024 ontving Bodo/Glimt Ajax. Dit was in de zestiende finale van de UEFA Europa Conference League in de Johan Cruijff ArenA. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. De bookmakers hadden Ajax als de favorieten getipt, maar Bodo/Glimt was beter en deed zichzelf uiteindelijk tekort met een puntendeling.

Het gelijkspel met Ajax was de eerste officiële wedstrijd in maanden van Bodo/Glimt, in afwachting van de hervatting van de Noorse competitie. Ze speelden wel wat oefenwedstrijden, maar daarin was er een mix van wedstrijden met het eerste team en de reserves waardoor die geen goede afspiegeling zijn van de vorm. 

Ajax Recente resultaten

Ajax's meest recente wedstrijd op 18 februari 2024 eindigde in een teleurstellend 2-2 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen NEC in de Eredivisie. Dit was een resultaat onder de verwachtingen van de bookmakers en Ajax verdiende het gelijkspel amper. De goals voor de Amsterdammers kwamen uit hun aanvallende inspanningen, maar de verdediging was opnieuw zo lek als een mandje.

In de voorafgaande wedstrijden was de vorm van Ajax inconsistent. Op 15 februari stonden ze tegenover Bodo/Glimt in de UEFA Europa Conference League. Ze werden tot een 2-2 gelijkspel gehouden, ondanks hun favorietenrol. Daarvoor was er een teleurstellende 3-2 nederlaag tegen SC Heerenveen in een uitwedstrijd in de Eredivisie op 11 februari. Hier faalde Ajax's verdediging hopeloos, waardoor de thuisploeg een verrassende overwinning kon claimen. Deze resultaten hebben een beeld geschetst van een Ajax-team dat worstelt en ze zullen dit graag willen rechtzetten in hun komende wedstrijd.

Bodo/Glimt - Ajax Head to Head

De enige eerdere ontmoeting tussen Bodo/Glimt en Ajax was de felbevochten heenwedstrijd van dit toernooi. Deze eindigde in een 2-2 gelijkspel op 15 februari 2024. In het noorden van Noorwegen hoopt Ajax op een verbetering, maar de vooruitzichten zijn niet heel rooskleurig.

Bodo/Glimt - Ajax Doelpunten

In de meer dan/minder dan wedmarkt suggereren de odds een voorzichtige benadering van doelverwachtingen in de clash tussen Bodo/Glimt en Ajax. Bodo/Glimt's recente vorm, zij het in vriendschappelijke wedstrijden en een gelijkspel tegen Ajax, samen met Ajax's tegenvallende resultaten in de Eredivisie, waaronder een gelijkspel en een nederlaag met veel doelpunten, wijzen op een open wedstrijd. De odds voor "minder dan 2.5 doelpunten" op 2.88 lijken daarom niet zo interessant. Daarentegen zouden wedders die opnieuw doelpunten verwachten, de "meer dan 3.5 doelpunten" op 2.05 kunnen overwegen. Ze hopen dat Ajax de trend van doelpuntrijke wedstrijden doorzet.

Bodo/Glimt - Ajax Beide teams scoren

De odds voor "Beide Teams Scoren" (BTS) in de komende UEFA Europa Conference League clash tussen Bodo/Glimt en Ajax zijn vastgesteld op 1.36 voor "Ja" en 2.95 voor "Nee". Gezien de aanvallende kracht van beide kanten, lijkt 'BTS: Ja' op 1.36 de meest waarschijnlijke uitkomst. Ajax's recente vorm, met beide teams die scoren in 14 van hun laatste 15 wedstrijden, en evenzo in 13 van hun laatste 15 uitwedstrijden, suggereert een hoge waarschijnlijkheid van doelpunten aan beide kanten. Wedders zouden waarde kunnen vinden in het voortzetten van de trend, vooral gezien de offensieve speelstijl die beide teams gedurende de competitie hebben tentoongesteld.

Bodo/Glimt - Ajax Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Bodo/Glimt: Haug; Wembangomo, Moe, Gundersen, Bjorkan; Fet, Berg, Gronbaek; Sorli, Evjen, Hauge

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Rensch, Sutalo, Hato; Henderson, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Forbs

Bodo/Glimt - Ajax Topscorers

Terwijl het thuisteam zich voorbereidt op de komende clash, is hun aanvallende kracht aanzienlijk versterkt door de bijdragen van middenvelder, Albert Grønbaek. Hij heeft 6 keer het net gevonden in de UEFA Europa Conference League dit seizoen, inclusief de 2 goals in de heenwedstrijd. Hij staat niet alleen, met Patrick Berg en Sondre Sørli die respectievelijk 3 en 2 goals toevoegen.

Aan de kant van de bezoekers is Brian Brobbey de man in vorm, want hij scoorde 6 goals in zijn laatste 6 wedstrijden. In de UEFA Europa Conference League heeft de ploeg nog maar 1 wedstrijd gespeeld, dus zijn Branco van den Boomen en Steven Berghuis de enige doelpuntenmakers. Chuba Akpom vindt ook makkelijk het net bij Ajax, dat op de aanvallers hoopt voor zijn doelpunten.

Populaire odds

Beide teams scoren

Ja

1.34

Nee

3.15

Reguliere speeltijd

Ajax

3.00

Bodø/Glimt

2.15

Gelijk

4.00

totaal aantal doelpunten

Meer dan 3.5

1.98

Minder dan 3.5

1.83

advertisement
advertisement
advertisement
Onze promoties
BetCity Millions
BETCITY MILLIONS
Hét EK-spel van deze zomer: BetCity Millions. Win jij €1.000.000?!
Hoogste Odds Toernooi
DAGELIJKS EK TOERNOOI
Doe mee en maak elke speeldag kans op een prijzenpot van €1.000!
EK Profit Boost
25% PROFIT BOOST
Pak 25% extra winst op elke wedstrijd van het EK 2024 en Copa América!
BetCity Spinner
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
Roulette Toernooi
ROULETTE TOERNOOI
Doe mee aan het Roulette Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!