Belgische Grand Prix 2024 Race

Voorbeschouwing en wedtips Grand Prix van België

De Grand Prix van België is de laatste Grand Prix die verreden wordt voor de zomerstop. De vakantie komt voor sommige teams geen moment te vroeg, omdat de spanningen her en der behoorlijk oplopen. Voordat iedereen op vakantie kan, staat er nog een heerlijk raceweekend op het programma.  Waar onvrede onderhuids een beetje irriteerde, kwam het er tijdens de Grand Prix van Hongarije in volle kracht uit. Zowel bij McLaren als bij Red Bull Racing waren er na afloop van de race de nodige ego’s en relaties te managen.  Lando Norris scoorde uiteindelijk de beste PR punten door te erkennen dat McLaren hem gevraagd had om de leidende positie in de race terug te geven aan Oscar Piastri en te stellen dat het team alleen als het verenigd is kans kan maken op de wereldtitel. Max Verstappen geeft geen bal om PR punten en vertelde iedereen die het horen wilde dat ze met kritiek over zijn boodschappen over de boordradio niet bij hem moesten zijn, om het vriendelijk te vertalen. Het zorgt ervoor dat de sfeer - die bij Red Bull Racing sowieso al niet best meer is - nog een paar graden daalde. Voor coureur Sergio Perez kan het weleens een belangrijk weekend worden. Als de teamgenoot van Max Verstappen opnieuw niet presteert, zou de Mexicaan wel eens zijn Waterloo kunnen vinden op Spa. 

Grand Prix van België

De Grand Prix van België op Spa-Francorchamps stond in 1950 al op de kalender van het eerste wereldkampioenschap Formule 1. Het circuit is net zo’n iconische baan als Silverstone en Monza. Toch is de Belgische Grand Prix niet altijd op Spa verreden. Er zijn ook edities op het circuit van Zolder gereden. 

Geschiedenis van de Grand Prix van België

Het circuit van Spa-Francorchamps was door de jaren heen plaats van een aantal iconische klappers in de hoogste klasse van de autosport. Denk daarbij bijvoorbeeld aan 1999 toen ex-wereldkampioen Jacques Villeneuve en zijn BAR-teamgenoot Ricardo Zonta een weddenschap met elkaar hadden afgesloten. Degene die zou liften - het gas los zou laten - door Eau Rouge zou verliezen. Het resultaat is dat zowel Villeneuve als Zonta keihard crashten en teambaas Craig Pollock zijn haren uit zijn hoofd trok vanwege het bonnetje dat zoveel schade op zou leveren.  Een jaar eerder werd de Grand Prix van België verreden onder spookachtige omstandigheden. Het weer was bijzonder slecht toen de coureurs aan de race begonnen. Het leidde tot één van de grootste start crashes uit de geschiedenis van de Formule 1. Veertien auto’s waren erbij betrokken. Dat resulteerde uiteraard in een code rood en een herstart. Sommige coureurs konden daar niet meer aan deelnemen omdat hun auto te zwaar was beschadigd.  De herstart verliep zonder al te veel problemen, maar later in de race deed zich nog een memorabel moment voor. Raceleider Michael Schumacher wilde McLaren-coureur David Coulthard op een ronde achterstand zetten, maar schatte de situatie verkeerd in. De Duitser - die destijds met Coulthards teamgenoot Mika Hakkinen streed om de wereldtitel - boorde zijn Ferrari in de achterkant van de McLaren. Beide wagens haalden op drie wielen de pits, alwaar een pisnijdige Schumacher uitstapte en naar de pitbox van McLaren beende waar hij Coulthard ervan beschuldigde hem dood te willen rijden.  

Tijdschema Grand Prix van België

De Grand Prix van België wordt verreden volgens een klassieke weekend opbouw. Dat betekent dat de kwalificatietraining op zaterdag vooraf wordt gegaan door drie vrije trainingen. De race staat gepland op zondagmiddag om 15.00 uur Nederlandse tijd. Eerste vrije training: Vrijdag 26 juli | 13.30u - 14.30uTweede vrije training: Vrijdag 26 juli | 17.00u - 18.00uDerde vrije training: Zaterdag 27 juli | 12.30u - 13.30uKwalificatie: Zaterdag 27 juli | 16.00u - 17.00uRace: Zondag 28 juli | 15.00u Alle F1-starttijden lees je natuurlijk op Club BetCity.

Wedtips Grand Prix van België

Om nog met een enigszins goed gevoel de zomerstop in te gaan, is het voor Red Bull Racing en Max Verstappen noodzakelijk om de race in de Belgische Ardennen te winnen. Door de recente goede vorm van McLaren, is het wedden op een overwinning op de regerend wereldkampioen in ons sportsbook ook best interessant.  Tip 1: Max Verstappen wint de Grand Prix van België (odds 4.50) Tip 2: Coureur rijdt de snelste ronde: Max Verstappen (odds 3.25) Tip 3: Snelste pitstop: McLaren (odds 7.00)
advertisement
Speel Slimmer Bets
advertisement
Onze promoties
Formule 1 Profit Boost
PROFIT BOOST FORMULE 1
Bij BetCity profiteer je iedere Formule 1-race van een 25% Profit Boost! 
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!
Alle Promoties