back arrow

WEDTIPS

AjaxAEK Athene

Johan Cruijff ArenA

Standen
Groep B
TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Brighton

Brighton

6

4|1|1

10|5

5

13

2

Marseille

Marseille

6

3|2|1

14|10

4

11

3

Ajax

Ajax

6

1|2|3

10|13

-3

5

4

AEK Athene

AEK Athene

6

1|1|4

6|12

-6

4

Wedtips Ajax - AEK Athene

In een cruciale UEFA Europa League ontmoeting ontvangt Ajax AEK Athene in de Johan Cruijff ArenA voor de 6e speelronde op donderdag 14 december om 21:00 uur. Momenteel staat Ajax onderaan groep B met 2 punten, terwijl AEK Athene de derde plek bezet met 4 punten. Als Ajax de thuiswedstrijd wint plaatst het zich ten koste van AEK Athene voor een vervolg in de UEFA Europa Conference League na de winter.

Beide teams zijn op zoek naar een resultaat om een vervolg in Europa na de winterstop veilig te stellen. Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Ajax - AEK Athene.

Ajax Recente resultaten

De recente vorm van Ajax in de Eredivisie is prijzenswaardig, met 3 opeenvolgende overwinningen. Op 9 december zetten zij hun winnende reeks thuis voort tegen Sparta (2-1), waarbij het resultaat overeenkwam met de verwachtingen van de bookmakers. Daarvoor nam Ajax het op tegen RKC uit en behield de 2-3 voorsprong die het maanden eerder gepakt had. Hun uitwedstrijd tegen NEC eindigde ook in winst, met Hlynsson en Forbs als doelpuntenmakers in een spannende wedstrijd die eindigde in een 2-1 overwinning voor Ajax.

De consistentie van positieve resultaten heeft ongetwijfeld het vertrouwen van het team op eigen veld versterkt. In de UEFA Europa League werden er pas 2 punten gepakt en werden de laatste 3 wedstrijden.

Speel slimmer wedtips

AEK Athene Recente resultaten

AEK Athene gaat de aankomende uitwedstrijd in met wisselvallige resultaten. Op 4 december behaalden ze een overwinning thuis tegen Aris Thessaloniki FC in de Super League, een resultaat dat overeenkwam met de voorspellingen van de bookmakers. Daar stond hun UEFA Europa League wedstrijd op 30 november tegenover, waarin zij teleurstellend met 0-1 verloren van Brighton & Hove Albion. Toch toonden ze veerkracht door terug te komen met een verwachte overwinning tegen PAS Giannina in een uitwedstrijd in de Super League.

Ajax - AEK Athene Head to Head

De laatste ontmoeting tussen Ajax en AEK Athene vond plaats op 5 oktober 2023 en eindigde in een 1-1 gelijkspel in de UEFA Europa League. In de 5 onderlinge duels heeft Ajax een dominante rol gespeeld met 4 overwinningen, terwijl AEK Athene slechts 1 keer 1 punt wist te pakken, wat duidt op een duidelijke superioriteit van Ajax in deze ontmoeting.

In de laatste 5 onderlinge wedstrijden is het gemiddelde aantal doelpunten 2.4, waarbij beide teams in 2 van die ontmoetingen het net vonden. Een opvallende trend is de sterke verdediging van Ajax, die in 3 van deze 5 wedstrijden een clean sheet wist te pakken. Ajax won 2 wedstrijden tegen AEK Athene in hun laatste 3 h2h wedstrijden, waarbij AEK er niet in slaagde te winnen en genoegen moest nemen met een enkel gelijkspel, dat wel eerder dit seizoen was.

Ajax - AEK Athene Reguliere speeltijd

Met odds van 2.00 voor een overwinning van Ajax, 3.95 voor een gelijkspel en 3.35 voor een overwinning van AEK Athene, worden de Amsterdammers gezien als de duidelijke favorieten. Hun recente binnenlandse vorm, met 3 opeenvolgende overwinningen, staat in schril contrast met hun worstelingen in de UEFA Europa League, waar ze onderaan groep B staan. AEK Athene, met 2 punten meer in de stand, heeft in eigen land minder overtuigend gepresteerd, met wisselvallige resultaten in hun laatste 3 wedstrijden. De betere onderlinge resultaten en het thuisvoordeel van Ajax kantelen de balans verder in hun voordeel, ondanks dat beide teams kwetsbaar zijn geweest in de verdediging.

Ajax - AEK Athene Meer/minder doelpunten

In de doelpunten wedmarkt staan de odds voor "meer dan 2.5" doelpunten op 1.56, wat suggereert dat bookmakers neigen naar een wedstrijd met ten minste 3 treffers. Historische ontmoetingen tussen Ajax en AEK Athene hebben Ajax zien domineren met 4 overwinningen en een gelijkspel, met in totaal 7 doelpunten gescoord in de laatste 3 wedstrijden, wat wijst op een laag potentieel voor doelpunten.

De recente vorm van Ajax is sterk, met overwinningen in hun laatste 3 Eredivisie wedstrijden waarin consequent werd gescoord. AEK Athene's vorm is minder, maar ze zijn erin geslaagd om het net te vinden in hun binnenlandse competitie. Gezien het feit dat Ajax 7 doelpunten voor en 12 tegen heeft in de UEFA Europa League, en AEK Athene 5 voor en 9 tegen, lijkt de "meer dan 2.5" met 1.56 een interessante optie voor gokkers, terwijl de "minder dan 3.5" met 1.57 aantrekkelijk kan zijn voor degenen die een minder open wedstrijd verwachten.

Ajax - AEK Athene Beide teams scoren

De BTS-markt voor Ajax tegen AEK Athene staat momenteel op "BTS: Ja" 1.53, wat wijst op een degelijke kans dat beide teams het net zullen vinden. Historische ontmoetingen bieden gemengde signalen, met slechts 1 van hun laatste 3 onderlinge wedstrijden waarin beide teams scoorden.

Echter, de recente vorm van Ajax in de Eredivisie, met overwinningen in hun laatste 3 wedstrijden, wijst op een goede aanval, hoewel hun UEFA Europa League campagne minder overtuigend is met 7 doelpunten voor en 12 tegen in 5 wedstrijden. Het ligt bij Ajax vooral achterin vaak open, maar omdat ze inmiddels ook redelijk veel scoren is BTS: Ja zeker een interessante optie.

Ajax - AEK Athene Stand

Terwijl we de laatste speelronde van de UEFA Europa League groep B naderen in de Johan Cruijff ArenA, bevindt Ajax zich op de 4e plaats onderaan de ranglijst met een schamele 2 punten uit 5 wedstrijden. Ze hebben ondermaats gepresteerd ten opzichte van de verwachtingen voor het seizoen, waarbij ze een goede kans gegeven werd om door te gaan en zelfs de groep te winnen. AEK Athene staat net boven hen op de 3e plaats met 4 punten, ook na 5 wedstrijden. Ondanks dat ze minder doelpunten hebben gescoord, heeft AEK ook minder tegen gekregen, wat cruciaal kan zijn in deze spannende ontmoeting.

Ajax - AEK Athene Vermoedelijke opstellingen

Onder leiding van coach John van't Schip beschikt de thuisploeg over een selectie met spelers als Charlie Setford, Diant Ramaj, Gerónimo Rulli, Jay Gorter, Remko Pasveer, Ahmetcan Kaplan, Anass Salah-Eddine, Anton Gaaei, Borna Sosa, Devyne Rensch, Gaston Avilla, Jorrel Hato, Josip Sutalo, Olivier Aertssen, Tristan Gooijer, Benjamin Tahirovic, Carlos Borges, Jakov Medic, Kenneth Taylor, Kristian Hlynsson, Amourricho van Axel Dongen, Arjany Martha, Brian Brobbey, Chuba Akpom, Georges Mikautadze, en Jaydon Banel.

De uitploeg, onder leiding van coach Matias Almeyda, heeft spelers als Cican Stankovic, Georgios Athanasiadis, Georgios Theocharis, Panagiotis Ginis, Alexander Callens, Djibril Sidibé, Domagoj Vida, Gerasimos Mitoglou, Harold Moukoudi, Konstantinos Chrysopoulos, Milad Mohammadi, Vedad Radonja, Ziga Laci, Damian Szymanski, Ehsan Haji Safi, Jens Jönsson, Konstantinos Galanopoulos, Lazaros Rota, Levi Garcia, Mijat Gacinovic, Niclas Eliasson, Nordin Amrabat, Orbelin Pineda, Paolo Fernandes, Petros Mantalos, Steven Zuber, Zini, Ezequiel Ponce, Rodolfo Pizarro, Sergio Araujo, Stavros Pilios, en Tom van Weert tot hun beschikking.

Ajax - AEK Athene Topscorers

Terwijl de thuisploeg zich voorbereidt op de wedstrijd, is Brian Brobbey topscorer in de UEFA Europa League voor Ajax met 2 doelpunten. Steven Berghuis is één van de 5 spelers die 1 keer op het scorebord kwam, maar de buitenspeler heeft ook nog 2 assists geleverd. 

Mijat Gacinovic scoorde 1 keer voor AEK Athene en is daarmee gedeeld topscorer in de UEFA Europa League voor de Grieken. Ook Orbelin Pineda, Djibril Sidibe en Ezequiel Ponce wisten het net 1 keer te vinden voor AEK Athene. 

Voorspelling Ajax - AEK Athene

Populaire odds

advertisement
advertisement
advertisement
Onze promoties
BetCity Millions
BETCITY MILLIONS
Hét EK-spel van deze zomer: BetCity Millions. Win jij €1.000.000?!
Hoogste Odds Toernooi
DAGELIJKS EK TOERNOOI
Doe mee en maak elke speeldag kans op een prijzenpot van €1.000!
EK Profit Boost
25% EK PROFIT BOOST
Pak 25% extra winst op elke wedstrijd van het EK 2024!
BetCity Spinner
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
Roulette Toernooi
ROULETTE TOERNOOI
Doe mee aan het Roulette Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!