back arrow

SPORT

Tottenham Hotspur: pakken ze de eerste landstitel uit de geschiedenis?

Laatste update 21-11-2023

5 min leestijd

thumbnail

Na de eerste 8 speelrondes in de Premier League is Tottenham Hotspur met maar liefst 20 punten de verrassende koploper. Weten de Spurs dit vast te houden? De odds voor een hoge klassering op het hoogste niveau van Engeland zijn torenhoog.

Lage verwachtingen

Het vertrek van Antonio Conte in maart 2023, de achtste plek in het seizoen 2022/23 en het vertrek van Harry Kane naar Bayern München. De verwachtingen voorafgaand het seizoen 23/24 waren allesbehalve hoog, maar onder leiding van Ange Postecoglou overtreffen de Londenaren álle verwachtingen.
De Spurs waren - naar verluidt - geinteresseerd in de diensten van Arne Slot, maar de Nederlander bleef Feyenoord trouw. Tottenham Hotspur kwam uiteindelijk uit bij Postecoglou, de Griekse trainer van Celtic.

Aankopen

De in Australië opgegroeide Postecoglou maakte zich hard voor een langer verblijf van Kane, maar de Engelsman vertrok voor €95 miljoen naar de Bundesliga. Micky van de Ven (€40 miljoen) en James Maddison (€46,3 miljoen) werden met groot geweld naar Londen gehaald en deze topaankopen maken indruk bij Tottenham Hotspur.
Naast Van de Ven en Maddison tekenden Manor Solomon (transfervrij), Brennan Johnson (€55 miljoen), Guglielmo Vicario (€20 miljoen), Alejo Véliz (€15 miljoen) en Ashley Phillips (€2,3 miljoen) bij Tottenham Hotspur. Daarnaast werden de koopopties voor Pedro Porro (€40 miljoen) en Dejan Kulusevski (€30 miljoen) gelicht.

Ge-wel-di-ge seizoenstart

Na het vertrek van Kane had niemand binnen Tottenham Hotspur durven dromen van zo’n seizoenstart in de Premier League. Zesmaal werd er gewonnen en 2 keer werden de punten gedeeld. Manchester United (2-0) en Liverpool (2-1) werden al verslagen, terwijl er op bezoek bij aartsrivaal Arsenal met 2-2 gelijk werd gespeeld. Kleintjes Luton Town (0-1), Sheffield United (2-1), Burnley (2-5) en AFC Bournemouth (0-2) werden aan de kant gezet, terwijl de openingswedstrijd tegen stadsgenoot Brentford met 2-2 gelijk werd gespeeld.

Torenhoge odds

Dankzij het indrukwekkende doelsaldo is Tottenham Hotspur de interlandperiode als koploper ingegaan. Weten de Spurs deze vorm vast te houden? Een eventueel kampioenschap staat momenteel genoteerd op 13.00 (!) keer je inzet. Zelfs een top 4 positie keert meer dan 2 keer je inzet uit: 2.25. Het tegenvallende Manchester United, Newcastle United en Brighton & Hove Albion willen zich ook dolgraag in de strijd een plek bij de eerste 4 voegen, terwijl Arsenal, Manchester City en Liverpool om de titel willen strijden.