back arrow

SPORT

Wat is het salaris van Neymar bij Al-Hilal?

Laatste update 25-10-2023

5 min leestijd

thumbnail

De afgelopen jaren zijn er steeds meer bekende voetballers die Europa verlaten en kiezen voor een avontuur in de woestijn. De Braziliaanse baltovenaar Neymar besloot om Paris Saint-Germain te verlaten en een contract te ondertekenen bij Al-Hilal. De sportieve ambities van de club uit Saudi-Arabië waren hoogstwaarschijnlijk niet de reden voor Neymar om te verhuizen naar het land. De Braziliaan geniet namelijk van een bizar salaris bij de voetbalclub uit het Midden-Oosten!

Salaris Neymar

De aanvaller Neymar ontvangt ieder seizoen een astronomisch salaris van ruim €150,7 miljoen bij Al-Hilal. Het is een logische verklaring voor zijn vertrek bij de Franse grootmacht Paris Saint-Germain, waar de speler rond de €36,8 miljoen ontving per seizoen. Bekijk hieronder hoeveel geld Neymar exact opstrijkt bij Al-Hilal:
  • Per seizoen: €150,71 miljoen
  • Per maand: €12,8 miljoen
  • Per week: €2,91 miljoen
  • Per dag: €412.000
  • Per seconde: €4,77

Topspelers in de Saudische voetbalcompetitie

In de Saudische competitie spelen tegenwoordig diverse grote namen uit de voetbalwereld. De grootste transfer tot op heden is die van Cristiano Ronaldo. De Portugese superster koos voor een avontuur bij Al-Nassr. Ronaldo is de grootverdiener in de competitie met een jaarsalaris van €183 miljoen per seizoen. Neymar volgt dus op de voet! Andere bekende namen in de voetbalcompetitie zijn onder andere Kalidou Koulibaly, Ruben Neves en Sergej Milinkovic-Savic.

Wedden op voetbal in Saudi-Arabië

Natuurlijk kan je bij BetCity ook wedden op alle voetbalwedstrijden in de Saudische competitie. Er kan ingezet worden op de duels in de Professional League en de Divisie 1. De voetbalwedstrijden in Saoedi-Arabië worden zowel pre-match als live aangeboden bij de bookmaker BetCity! Er kan ook ingezet worden andere competities, zoals de Eredivisie, Premier League en de Bundesliga.