Hoe oud is Kenneth Taylor?

Laatste update 30-08-2024

3 min leestijd

promotional image

Kenneth Ina Dorothea Taylor werd op 16 mei 2002 geboren in Alkmaar. Kenneth Taylor is 22 jaar oud en staat te boek als één van de grootste talenten van Nederland. De smaakmaker staat onder contract bij Ajax en groeide uit tot een basisspeler in Amsterdam. Taylor doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdamse club en mocht zelfs al debuteren in het Nederlands elftal.

Jeugdopleiding van Ajax

Taylor begon op zeer jonge leeftijd met voetballen bij de amateurvereniging SV De Foresters. In 2010 werd het talentje al ontdekt bij de amateurclub uit Heiloo. Taylor mocht op 8-jarige leeftijd aansluiten in de jeugdopleiding van Ajax. De middenvelder speelde in alle jeugdteams van de Amsterdamse topclub.

Debuut in het betaalde voetbal

Taylor zal 15 oktober 2018 nooit meer vergeten. De spelmaker mocht op 16-jarige leeftijd zijn debuut maken in het betaalde voetbal. Taylor kreeg speelminuten in de wedstrijd van Jong Ajax op bezoek bij Jong PSV. De Amsterdammers gingen met 2-1 onderuit in Eindhoven. In het seizoen 2019/2020 maakte Taylor definitief onderdeel uit van de selectie van Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

Debuut in de Eredivisie

Taylor maakte een geweldige indruk bij Jong Ajax en dat leverde de speler een plekje op in het eerste elftal van de topclub. In december 2020 debuteerde Taylor in de Eredivisie. De middenvelder mocht meespelen in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Een jaar later verlengde Taylor zijn contract bij Ajax tot de zomer van 2024. Ondanks zijn debuut in Ajax 1 speelde de spelverdeler een seizoen later nog altijd zijn meeste duels voor Jong Ajax.

Taylor in de Champions League

In september 2021 kreeg Taylor zijn eerste speelminuten in de Champions League. De aanvallende middenvelder mocht invallen in het uitduel bij Sporting CP. Ajax wist in Portugal met maar liefst 1-5 te winnen. Zijn goede optreden zorgde ervoor dat Taylor ook meer speeltijd kreeg in de Eredivisie.

Taylor in het Nederlands elftal

In september 2022 kreeg Taylor zijn eerste uitnodiging voor het Nederlands elftal. In dezelfde maand debuteerde de Ajacied in Oranje. Taylor maakte zijn debuut in de interland tegen Polen. Daarnaast maakte Taylor onderdeel uit van de selectie op het WK 2022 in Qatar. De Ajax-speler kreeg speeltijd in de groepswedstrijd tegen het gastland.

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!