Hoeveel eigen doelpunten op het EK 2024?

Laatste update 28-08-2024

5 min leestijd

promotional image

Het is nooit leuk om een doelpunt om de oren te krijgen. Het is al helemaal knullig als het ook nog eens een eigen doelpunt betreft. Het overkomt vrijwel iedere speler wel een keer, maar soms op een wel erg vervelend moment. Het EK 2024 kent opvallend veel eigen doelpunten. De halve finales moeten nog beginnen en de teller staat al op 10 eigen doelpunten. Het is nog geen record, maar er zijn nog wel wat wedstrijden te spelen.

Record eigen doelpunten EK voetbal

De meeste eigen doelpunten op een Europees Kampioenschap werden genoteerd in 2021. Het EK voetbal werd destijds met een jaar uitgesteld vanwege de coronapandemie. Het EK 2020 telde maar liefst 11 eigen doelpunten. Nooit eerder werden er meer eigen doelpunten gescoord.

Eigen doelpunten EK 2024

Er werden op het EK 2024 al 10 eigen doelpunten gescoord en het toernooi telt nog 2 wedstrijden. Er kan dus nog van alles gebeuren. Bekijk hieronder in welke wedstrijden er eigen doelpunten werden gemaakt op het EK 2024:
  1. Duitsland - Schotland (Antonio Rüdiger)
  2. Oostenrijk - Frankrijk (Maximilian Wöber)
  3. Portugal - Tsjechië (Robin Hranac)
  4. Kroatië - Albanië (Klaus Gjasula)
  5. Spanje – Italië (Riccardo Calafiori)
  6. Turkije – Portugal (Samet Akaydın)
  7. Nederland – Oostenrijk (Donyell Malen)
  8. Spanje - Georgië (Robin Le Normand)
  9. Frankrijk - België (Jan Vertonghen)
  10. Nederland - Turkije (Mert Müldür)

Wedden op eigen doelpunten

Helaas kan je niet wedden op eigen doelpunten bij voetbalwedstrijden! Natuurlijk kan er wel ingezet worden op een doelpuntenmaker of doelpunten van één van de teams. Online wedden op voetbal kan zowel pre-match als live bij BetCity. Check ook gelijk de nieuwste promoties of lees meer informatie over de BetCity app!

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!