back arrow

SPORT

Dit wordt het weekend #9

Laatste update 22-11-2023

5 min leestijd

thumbnail

De negende editie van ‘Dit wordt het weekend’ staat in het teken van de Premier League & de Duitse Bundesliga. Met de Arsenal, Manchester City, Brighton & Hove Albion, Liverpool én Bayer Leverkusen worden meerdere topclubs in deze editie uitgelicht.

Het idee

Wekelijks lichten wij voor jullie 3 wedstrijden uit, waar een betslip uit komt rollen. Elk weekend lichten wij voor jullie 3 elementen uit: de Wedstrijd van de Week, de verrassing van het weekend en het zekerheidje.

Wedstrijd van de Week

De Wedstrijd van de Week speelt zich dit weekend af in de Premier League. Zondagmiddag 17:30 uur Nederlandse tijd ontvangt Arsenal in de eigen thuisbasis Manchester City. Een kraker van jewelste in het Emirates Stadium.
Beide ploegen verkeren echter niet in de best mogelijke vorm. Arsenal verloor afgelopen dinsdag in de UEFA Champions League met 2-1 van notabene RC Lens, terwijl Manchester City in 2 van de laatste 3 duels ten onder ging.
De ontmoeting tussen deze ploegen is echter een wedstrijd op zich. Wij verwachten dat Manchester City aan het langste eind zal trekken. The Citizens kende afgelopen woensdag met een 1-3 overwinning op RB Leipzig een ideale generale repetitie. Daarnaast bleef Manchester City in de laatste 9 ontmoetingen met The Gunners ongeslagen (8W & 1G).
Wij zien Manchester City in het Emirates Stadium als de favoriet. Wij zetten in op het volgende: ‘Gelijkspel geen weddenschap: Manchester City wint’ voor 1.77 keer je inzet. Wil je meer informatie over deze soort weddenschap? Klik dan hier.

Verrassing van het weekend

Van de Premier League gaan we door in de Bundesliga. In de zevende speelronde ontvangt Bayer Leverkusen in de eigen stad FC Köln. Met Bayer Leverkusen komt de koploper van het hoogste niveau van Duitsland in actie.
Bayer Leverkusen maakt dit seizoen ongelofelijk veel indruk. Na 6 competitiewedstrijden staat de teller op 16 punten en het doelsaldo van de thuisploeg is indrukwekkend: 20-6. Alleen tegen Bayern München werd er met 2-2 gelijkgespeeld, terwijl de overige 9 duels dit seizoen - in alle competities - werden gewonnen.
FC Köln is daarentegen dramatisch begonnen aan het seizoen 23/24. De bezoekers staan na de eerste 6 competitiewedstrijden op slechts één punt, 15 (!) minder dan Bayer Leverkusen. Wij voorzien in de BayArena een gemakkelijke middag voor het team van Xabi Alonso, de koploper van de Bundesliga.
Wij voorzien een overwinning voor Bayer Leverkusen. In de BayArena levert je dit 1.37 keer je inzet op.

Zekerheidje

Tot slot nemen wij nóg een kraker in Engeland onder de loep. Om 15:00 uur Nederlandse tijd ontvangt Brighton & Hove Albion het in bloedvorm verkerende Liverpool. Dat Brighton in vorm verkeert, dat lijkt om dit moment zeker niét het geval.
De thuisploeg lijkt moeite te hebben met het drukke speelschema. Brighton & Hove Albion verloor maar liefst 3 van de laatste 5 duels en won slechts één van deze wedstrijden. In de laatste speelronde ging het kei-hard ten onder op bezoek bij Aston Villa: 6-1. Als Brighton deze wedstrijd niet realistisch in zal gaan, lonkt opnieuw een mokerslag.
Liverpool is met 16 punten uit de eerste 7 competitiewedstrijden op de vierde plek terug te vinden. Tegen Chelsea werd er gelijkgespeeld, terwijl er op bizarre wijze met 2-1 verloren ging tegen de Spurs. De overige duels werden allemaal gewonnen. Wij verwachten dat Jürgen Klopp met zijn Liverpool in het Amex Stadium de 3 punten zal gaan pakken.
Wij verwachten dat Liverpool opnieuw een zege in de Premier League weet te boeken. Een driepunter van The Reds - ten koste van Brighton & Hove Albion - levert je 2.20 keer je inzet op.

Betslip

Een overwinning van Manchester City - met ingebouwde zekerheid - op Arsenal, een zege van Bayer Leverkusen ten koste van FC Köln en Liverpool wint op bezoek bij Brighton & Hove Albion. Dit is onze betslip voor zondag 8 oktober, die je maar liefst 5.33 keer je inzet oplevert.
promotional image
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!