back arrow

SPORT

Dit wordt het weekend #14: Behoudt Manchester City de koppositie?

Laatste update 22-11-2023

5 min leestijd

thumbnail

De veertiende editie van ‘Dit wordt het weekend’ staat in het teken van de Bundesliga, Premier League en de Eredivisie. De volgende wedstrijden worden in deze rubriek editie uitgelicht: Bayer Leverkusen - Union Berlin, Chelsea - Manchester City en Almere City - Ajax.

Het idee

Wekelijks lichten wij voor jullie 3 wedstrijden uit, waar een betslip uit komt rollen. Elk weekend lichten wij voor jullie 3 elementen uit: de Wedstrijd van de Week, de verrassing van het weekend en het zekerheidje.

Wedstrijd van de Week

Onze Wedstrijd van de Week speelt zich af in de Premier League. Normaal gesproken zou je bij Chelsea - Manchester City spreken over twee topploegen, maar de waarheid is dat Chelsea de laatste tijd flink is afgezakt. Ondanks dat, toch een heerlijk duel!
Chelsea verraste namelijk recentelijk nog vriend en vijand door Tottenham te verslaan. De vraag is natuurlijk of gigant Manchester City ook aan die zegekar gebonden kan worden. De koploper is absoluut niet van plan om dat te laten gebeuren, en ook de odds zijn zwaar in het voordeel van de regerend landskampioen van Engeland.
Toch is een overwinning van Manchester City de moeite waard om aan onze betslip toe te voegen. Met 1.74 kun je de quotering namelijk toch leuk opkrikken, terwijl de kans dat City deze pot weet te winnen, helemaal niet zo klein is. De ploeg is namelijk prima op stoom en met wereldspits Haaland kun je natuurlijk zomaar eens een wedstrijd winnen.

Verrassing

In de Bundesliga treffen Leverkusen en Union Berlin elkaar. De eerstgenoemde is de, toch ietwat verrassende, koploper in Duitsland. Oke, Leverkusen staat dan maar 2 punten voor op Bayern München, maar toch.
Na 10 wedstrijden heeft Leverkusen nog niet verloren en slechts één keer gelijkgespeeld. Met een doelsaldo van +20 kunnen we op z'n zachts gezegd zeggen dat Leverkusen het uitstekend doet. Het duel tegen de nummer 16, Union Berlin, is dan ook een goede mogelijkheid om onze betslip nog een beetje verder te verhogen.
Om de odds nog iets aantrekkelijker te maken, gooien we er een Asian Handicap van -1,5 op, voor een overwinning van Leverkusen. De ploeg doet het dusdanig goed, én Union Berlin heeft het zwaar, dus deze Handicap zou goed haalbaar moeten zijn. Voor de odds van 1.81 laten we deze bet dus zeker niet liggen!

Zekerheidje

Het is dit seizoen nog niet vaak gebeurd dat we Ajax bij het zekerheidje hebben gezet, maar dit weekend moet het dan toch echt gebeuren. Op bezoek bij Almere City mogen de Amsterdammers écht geen punten verliezen.
Ajax krabbelt onder John van 't Schip beetje bij beetje op, maar het is nog steeds wisselvallig. Waar het tegen Heerenveen best in orde leek, ging het tegen Brighton weer helemaal mis. Toch mag de ploeg, die in de zomer voor ruim 100 miljoen euro werd versterkt, geen problemen hebben met promovendus Almere City. We durven de overwinning voor Ajax dan ook aan onze betslip toe te voegen.
De odds van 1.50 horen bij een absolute favoriet, maar zijn niet dusdanig laag dat het het 'risico' niet waard is. We verhogen de betslip daarmee nog net een beetje extra én denken dat deze bet toch écht wel moet vallen.

Betslip

Als we alles onder elkaar zetten komen we op de volgende selecties uit:
  • Manchester City wint (1.74)
  • Leverkusen wint -1,5 (1.81)
  • Ajax wint (1.50)
 Dit brengt de odds van deze betslip in totaal op 4.72!