back arrow

SPORT

Dit wordt het weekend #11: Kan Vitesse Feyenoord verrassen?

Laatste update 22-11-2023

5 min leestijd

thumbnail

De elfde editie van ‘Dit wordt het weekend’ staat in het tekenvan de terugkeer van competitievoetbal. De volgende wedstrijden worden in deze rubriek editie uitgelicht: Chelsea - Arsenal, Feyenoord - Vitesse en Villareal - Alavés.

Het idee

Wekelijks lichten wij voor jullie 3 wedstrijden uit, waar een betslip uit komt rollen. Elk weekend lichten wij voor jullie 3 elementen uit: de Wedstrijd van de Week, de verrassing van het weekend en het zekerheidje.

Wedstrijd van de Week

De Wedstrijd van de Week speelt zich dit keer af in de Premier League, waar Chelsea - Arsenal op het programma staat. Twee grote teams, die ieder ook hun eigen problemen kennen. Hoe eindigt deze topper?
Chelsea en Arsenal zijn zowel nationaal als internationaal grote namen in het voetbal. Toch worstelen beide clubs op hun eigen manier met die status. Arsenal leek vorig seizoen vol gas op koers te zijn naar de landstitel, maar gaf deze volledig uit handen. Chelsea investeert de laatste tijd bakken met geld in nieuwe spelers, maar staat na 8 wedstrijden slechts 11e in de Premier League. Teams met twee gezichten dus!
Een duidelijke favoriet is er volgens de odds dan ook niet. Met alle 1x2 odds boven de 2.00 weet je dat we met een hele pittige wedstrijd te maken hebben. Op het eerste gezicht ben je geneigd om in Arsenal (2.30) te geloven, maar vlak andere mogelijke uitslagen niet direct uit. Chelsea kan zomaar een gelijkspel (3.40) uit het vuur slepen, als de Gunners niet oppassen. Wat in ieder geval wel een slimme bet lijkt, is het inzetten op doelpunten. In 3 van de laatste 5 Premier League-wedstrijden van Arsenal vielen namelijk meer dan 2.5 goals. Tegen Chelsea levert deze bet 1.90 keer je inzet op. Tipje!

Verrassing van het weekend

De verrassing van het weekend zoeken we dit keer in onze eigen Eredivisie. Regerend landskampioen Feyenoord neemt het in de eigen Kuip op tegen Vitesse, dat momenteel 11e staat. Toch is er iets bijzonders aan de hand met Feyenoord - Vitesse, waar je als better wellicht je voordeel uit zou kunnen halen.
De laatste drie onderlinge ontmoetingen in De Kuip waren voor Feyenoord namelijk een ramp. De reeks begon op 25 april 2021, toen Vitesse met 0-0 een punt over wist te houden aan het bezoek in Rotterdam. Op 15 januari 2022 én 28 mei 2023 sleepten de Arnhemmers zelfs 3 punten uit het vuur, door twee keer met 1-0 te winnen. Er liggen dus zeker kansen voor Vitesse.
Natuurlijk moeten we de huidige vorm ook meenemen in deze voorspelling en in dat opzicht staat Vitesse er niet te best voor. Met 7 punten uit 8 wedstrijden wordt het nog een hele klus om ongeschonden De Kuip te verlaten. Toch kan het interessant zijn om eens te kijken naar de odds voor een dubbele kans voor Vitesse/X. Die staan op het moment van schrijven namelijk op 5.60. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, maar wie weet...

Zekerheidje

Zoals gebruikelijk sluiten we deze rubriek af met een 'zekerheidje', een bet waarvan wij denken dat deze hoge potentie heeft. We reizen af naar Spanje, waar we een blik werpen op Villareal - Alavés, een wedstrijd waar volgens ons nogal wat doelpunten zouden kunnen vallen.
In 4 van de laatste 5 wedstrijden van Villareal in La Liga vielen namelijk telkens meer dan 2.5 doelpunten. Het gaat hier zowel om gescoorde doelpunten door Villareal, als door geïncasseerde goals, overigens. De 16e plek op de ranglijst verraadt namelijk dat de club uit de gelijknamige plaats het zwaar heeft. Dit duel met nummer 17 Alavés kan desondanks toch erg leuk worden en een aantal doelpunen opleveren.
Omdat zowel in de wedstrijden van Villareal als van Alavés de nodige goals vallen, zien wij bij deze wedstrijd potentie in de odds voor 'Beide teams scoren'. Op het moment van schrijven staan deze odds op 1.85, een hele mooie (bijna) verdubbelaar om ons lijstje voor komend weekend mee af te sluiten, toch?

Betslip

Als we alles onder elkaar zetten komen we op de volgende selecties uit:
  • Chelsea - Arsenal; Meer dan 2.5 doelpunten (1.90)
  • Feyenoord - Vitesse; Dubbele kans X2 (5.60)
  • Villareal - Alavés; Beide teams scoren (1.85)
Dit brengt de odds van deze betslip in totaal op 19.86!
promotional image