back arrow

SPORT

DwhW #20: spektakelstuk op Anfield!

Laatste update 14-03-2024

5 min leestijd

promotional image

Een topper op Anfield, een pijnlijk verlies van Arsenal en een nieuwe zege voor het verrassend sterke Aston Villa, dat momenteel tweede (!) staat in de Premier League. Kortom, we hebben opnieuw genoeg te bespreken.

Liverpool - Newcastle United

Onze Wedstrijd van de Week vond plaats op Nieuwjaarsdag. Op Anfield nam Liverpool het op tegen Newcastle United. In de eerste helft waren The Reds overduidelijk de betere partij, maar de ploegen gingen na 45 minuten - ondanks een gemiste strafschop van Mohamed Salah - met de brilstand de kleedkamer in.
In de tweede helft vielen liefst 6 (!) doelpunten. Liverpool versloeg Newcastle United uiteindelijk met 4-2. Met treffers van Cody Gakpo en Sven Botman was er ook de nodige Nederlandse inbreng. De ploeg van Jürgen Klopp had tegen The Magpies een expected goals (xG) van 7.27. Dit is het hoogste aantal dat ooit in de Premier League is genoteerd.
Dankzij deze zege is Liverpool nog altijd de koploper van de Premier League, terwijl Aston Villa op 3 punten volgt.

Over de grens

In de Eredivisie wordt er - vanwege de winterstop - niet gevoetbald. De Bundesliga, Ligue 1 en ook La Liga genoot het afgelopen weekend van een welverdiende onderbreking.
In de Premier League werd er vanzelfsprekend wel gevoetbald. Manchester City (2-0 vs. Sheffield United) en Aston Villa (3-2 vs. Burnley) bleven met een driepunter in het spoor van Liverpool. Arsenal leed op oudejaarsdag een bijzonder pijnlijke 2-1 nederlaag tegen stadsgenoot Fulham en ging voor de tweede opeenvolgende competitiewedstrijd ten onder. De achterstand op koploper Liverpool bedraagt hierdoor 5 punten.
Tottenham Hotspur blijft met de 3-1 zege op AFC Bournemouth aanspraak maken op een ticket voor de UEFA Champions League. Het Manchester United van Erik ten Hag kreeg met een 2-1 nederlaag op bezoek bij Nottingham Forest een nieuwe klap te verwerken. De achterstand op nummer 4 Arsenal bedraagt liefst 10 punten.
In de Serie A leed koploper Internazionale puntverlies. De ploeg uit Milaan kwam tegen promovendus Genoa niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Juventus wist hiervan te profiteren met een 1-0 zege op het AS Roma van José Mourinho. De voorsprong op de Oude Dame is hierdoor gekrompen naar slechts 2 punten.

Terugblik betslip

Een terugblik op de laatste editie van 'Dit wordt het Weekend' toont het volgende. Zowel Tottenham Hotspur (3-1 vs. AFC Bournemouth) als Liverpool (4-2 vs. Newcastle United) wist te winnen, maar Arsenal zorgde er met een 2-1 nederlaag tegen Fulham hoogstpersoonlijk voor dat er een streep door de betslip van het afgelopen weekend gezet kon worden.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!