Dit was het weekend #14: spektakelstuk op Stamford Bridge!

5 min leestijd

thumbnail

Een nieuwe editie van 'Dit was het weekend'. De ontmoeting tussen Chelsea en Manchester City was een lust voor het oog, terwijl er ook in onze eigen Eredivisie genoeg te bespreken valt.

Chelsea - Manchester City

Onze Wedstrijd van de Week speelde zich af in de Premier League. Op Stamford Bridge stond de ontmoeting tussen Chelsea en Manchester City gepland. Deze kraker in de Engelse hoofdstad was een lust voor het oog, zo werden er maar liefst 8 (!) doelpunten gescoord.
Erling Haaland (2x), Thiago Silva, Manuel Akanji, Nicolas Jackson, Rodri en oud-Manchester City-spelers Raheem Sterling en Cole Palmer waren op Stamford Bridge trefzeker. Uiteindelijk eindigde deze strijd in Londen in een 4-4 gelijkspel. Door deze puntendeling is de titelstrijd in de Premier League ongekend spannend. Manchester City gaat na 12 duels met 28 punten aan kop, terwijl Liverpool en Arsenal volgen op slechts één punt. Tottenham Hotspur staat op 26 punten, Aston Villa op 25.

Eredivisie speelronde 12

Alle ogen in ons kikkerlandje waren afgelopen weekend gefocust op de kraker tussen Feyenoord en AZ. De ontmoeting tussen de Nederlandse grootmacht in De Kuip viel echter enorm tegen. Grote kansen bleven uit, maar de Rotterdammers wisten de 3 punten in eigen stad te houden. Na 24 minuten tekende Quinten Timber met een wonderschoon doelpunt voor de enige treffer van de wedstrijd (1-0).
PSV is nog altijd foutloos en wist deze reeks ook tegen PEC Zwolle voort te zetten (4-0). Na 12 competitiewedstrijden staat de teller in Eindhoven op liefst 36 punten. Ajax liep daarnaast averij op in Almere. De Amsterdammers leken de wedstrijd over de streep te gaan trekken, maar in de allerlaatste minuut wees scheidsrechter Bas Nijhuis naar de stip. Thomas Robinet liet dit buitenkansje niet onbenut en schoot de 2-2 eindstand op het scorebord. De achterstand van Ajax op koploper PSV bedraagt na slechts 12 duels 24 punten.
Vitesse ging afgelopen zaterdag in eigen huis met 1-3 ten onder tegen sc Heerenveen en na afloop diende trainer Phillip Cocu zijn ontslag in. Na 12 competitiewedstrijden is de ploeg uit Arnhem met slechts 8 punten de hekkensluiter van de Eredivisie.

Over de grens

Naast Haaland stonden de nodige Europese topspitsen op. Bayern München won met 4-2 van 1. FC Heidenheim en Harry Kane was opnieuw de grote man. Tegen de promovendus wist de Engelsman tweemaal te scoren en na 11 competitiewedstrijden kan Kane indrukwekkende cijfers overleggen: 17 treffers en 5 assists.
Kylian Mbappé schoot zijn Paris Saint-Germain hoogstpersoonlijk naar de 3 punten. Stade de Reims werd met 0-3 verslagen en de 24-jarige aanvaller was goed voor een hattrick. Mbappé wordt zeer regelmatig gelinkt aan Real Madrid, maar op basis van de prestaties van afgelopen zaterdag lijken Los Blancos de Fransman niet nodig te hebben. Valencia werd in Estadio Santiago Bernabéu met 5-1 verslagen en zowel Vinícius Júnior als Rodrygo stond na afloop 2 keer op het scorebord.

Terugblik betslip

Bayer Leverkusen won met 4-0 van 1. FC Union Berlin, maar de betslip van afgelopen weekend was helaas niet winnend. Ajax kreeg in de blessuretijd tegen Almere City de gelijkmaker om de oren (2-2), terwijl Manchester City ook de overwinning in de laatste minuut van de wedstrijd uit de handen zag glippen (4-4).