back arrow

SPORT

Depay aast op het record van Robin van Persie

Laatste update 27-06-2024

5 min leestijd

promotional image

Het EK 2024 is in volle gang en de achtste finales staan alweer voor de deur! Nederland eindigde op de 3e plaats in Groep D, maar dat bleek voldoende voor de volgende ronde. Oranje treft in de achtste finale het verrassend sterke Roemenië. Memphis Depay kan in dat duel zijn 2e treffer op het EK 2024 gaan noteren. De spits zal ook aandachtig kijken naar het record van Robin van Persie.

Topscorer aller tijden in Oranje

Robin van Persie is momenteel nog de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal. De beroemde oud-voetballer wist namelijk 50 doelpunten te noteren in het shirt van Oranje. Memphis Depay is terug te vinden op de 2e plaats met 46 doelpunten. De aanvaller scoorde in het duel tegen Oostenrijk (2-3) zijn 46e goal. Nog slechts vier doelpunten is de spits verwijderd van het record.

Interlands

Depay mocht in 2011 debuteren in Oranje. De sterke doelpuntenmaker speelde 95 wedstrijden voor het Nederlands elftal en scoorde daarin 46 doelpunten. Van Persie had 102 interlands nodig voor 50 doelpunten.

Top 5 topscorers Nederlands elftal

Bekijk hieronder de top 5 topscorers van het Nederlands elftal:
  1. Robin van Persie: 50 doelpunten (102 interlands)
  2. Memphis Depay: 46 doelpunten (95 interlands)
  3. Klaas-Jan Huntelaar: 42 doelpunten (76 interlands)
  4. Patrick Kluivert: 40 doelpunten (79 interlands)
  5. Dennis Bergkamp: 37 doelpunten (79 interlands)

Wedden op het Nederlands elftal

Liefhebbers kunnen natuurlijk ook wedden op een doelpunt van Depay! De interlands van Oranje worden pre-match en live aangeboden. Alle wedstrijden gedurende het EK 2024 komen voorbij in het aanbod van BetCity. Check ook eens de meest recente promoties!
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!