back arrow

SPORT

Waar wordt de UEFA Champions League finale 2024 gespeeld?

Laatste update 25-10-2023

5 min leestijd

thumbnail

In het seizoen 2023/2024 strijden de beste voetbalclubs van Europa weer tegen elkaar in de UEFA Champions League. Het miljoenenbal biedt clubs de kans om extreem hoge geldprijzen te winnen. Vanzelfsprekend staan de hoogste geldbedragen klaar voor de finalisten van het Europese voetbaltoernooi. De finale van de UEFA Champions League wordt op 1 juni 2024 gespeeld in één van de mooiste voetbalstadions ter wereld.

Waar is de Champions League finale 2024?

Alle voetballiefhebbers zitten op 1 juni 2024 voor de buis gekluisterd. De finale van de UEFA Champions League zal op die dag worden gespeeld in het Wembley Stadium in Londen. De winnaar van de finale kwalificeert zich ook direct voor de UEFA Super Cup 2024. In dat duel staat de winnaar van de UEFA Champions League tegenover de winnaar van de UEFA Europa League.

Wembley Stadium in Londen

Het Wembley Stadium is te vinden in de Londense wijk Wembley. Het stadion kent een rijke historie en werd al geopend in 1923. Tussen 2000 en 2007 werd het voetbalstadion voor €1 miljard gerenoveerd. Het stadion biedt sindsdien plaats aan rond de 90.000 toeschouwers. Wembley is de thuishaven van het Engelse voetbalelftal, maar ook het decor voor de finales van de FA Cup en de League Cup. Daarnaast worden er belangrijke promotie/degradatie play-offs in de Premier League afgewerkt in het beroemde voetbalstadion. Overigens worden er niet alleen voetbalwedstrijden afgewerkt in het Wembley Stadium. In het stadion worden jaarlijks meerdere grote concerten georganiseerd. En ook dan is er plaats voor rond de 90.000 bezoekers, waaronder 15.000 staanplaatsen.

Wanneer is de Champions League finale 2024?

De UEFA Champions League finale in het seizoen 2023/2024 wordt op 1 juni 2024 gespeeld. De reguliere voetbalcompetities in de Europese landen zijn op dat moment al tot een einde gekomen. Alle aandacht gaat daardoor uit naar de grote finale van het miljoenenbal.

Hoe laat is de finale van de Champions League?

De finale start traditiegetrouw om 20:00 uur! Natuurlijk je al ruim van te voren genieten van de voorbeschouwing op de Europese finale. Na de wedstrijd volgt nog een nabeschouwing. De finale van de Champions League is gratis te bewonderen op de televisie!

Wedden op de UEFA Champions League

Je kan bij BetCity gaan wedden op alle wedstrijden in de UEFA Champions League. Het fijne is dat de Europese voetbalwedstrijden zowel pre-match als live worden aangeboden. Enkele topclubs die in actie komen tijdens de UEFA Champions League zijn FC Barcelona, Manchester City, Internazionale en Paris Saint-Germain.