De 5 duurste aankopen ooit van Manchester City

Laatste update 18-09-2023

5 min leestijd

thumbnail

Manchester City is een van de bekendste voetbalclubs in Engeland. De club werd in 1880 opgericht en kent een rijke historie. Alle thuiswedstrijden van Manchester City worden gespeeld in het Etihad Stadium. In 2023 won Manchester City voor de eerste keer in zijn bestaan de UEFA Champions League, tot afgrijzen van aartsrivaal Manchester United. Bovendien is City de regerend kampioen in Engeland. The Citizens zijn eigendom van de City Football Group, waarvan 81% van de aandelen in handen zijn van de Abu Dhabi Group. De overname heeft voor meer financiële mogelijkheden gezorgd, waardoor City diverse sterspelers kon overnemen voor gigantische transferbedragen. Tot voor kort stond de transfer van Mahrez (67,8 miljoen euro) van Leicester City naar Manchester City ook in het rijtje, maar de komst van de Kroaat Gvardiol stootte de Algerijn uit de top 5. We weten 1 ding zeker: City kijkt niet op een miljoen euro meer of minder! Bekijk hieronder de 5 duurste aankopen van Manchester City.

5. RODRI (€70.000.000)

De middenvelder Rodrigo Hernández Cascante (Rodri) doorliep de jeugdopleiding van Villarreal. In 2016 debuteerde de speler in het eerste elftal van de Spaanse club. Rodri viel direct op en mocht in 2018 de overstap maken naar Atlético Madrid. Amper een jaar later werd Rodri alweer verkocht aan Manchester City voor 70 miljoen euro. Een megabedrag, aangezien de middenvelder een jaar eerder door Atlético Madrid werd aangetrokken voor slechts 20 miljoen euro. Rodri speelde al meer dan 135 wedstrijden voor de Engelse club en is een zeer betrouwbare basiskracht geworden in het Spaanse voetbalelftal.

4. RÚBEN DIAS (€71.600.000)

Rúben Dias staat te boek als één van de beste verdedigers in de Premier League. De Portugees kwam op 13-jarige leeftijd al in de jeugdopleiding van Benfica terecht. In 2017 mocht Dias debuteren in het eerste elftal van de Portugese grootmacht. Na ruim 90 duels bij Benfica werd het grote talent verkocht aan Manchester City voor meer dan 71 miljoen euro. Dias groeide uit tot een basisspeler bij Manchester City en in het Portugese voetbalelftal.

3. KEVIN DE BRUYNE (€76.000.000)

Kevin de Bruyne is een speler van absolute wereldklasse en dat bewijst de middenvelder keer op keer. De Belg speelde in de jeugdopleiding van KRC Genk en werd al op jonge leeftijd voor 8 miljoen euro verkocht aan Chelsea. In het seizoen 2012/2013 kwam de speler op huurbasis uit voor Werder Bremen. De Bruyne maakte een geweldige indruk in de Bundesliga. VfL Wolfsburg besloot de portemonnee te trekken en kocht de spelverdeler voor 22 miljoen euro. In de zomer van 2015 werd de middenvelder verkocht aan Manchester City voor 76 miljoen euro en de rest is geschiedenis.

2. JOSKO GVARDIOL (€90.000.000)

De duurste verdediger aller tijden! In de zomer van 2023 betaalde Manchester City een goede 90 (negentig) miljoen euro om Josko Gvardiol over te nemen van RB Leipzig en daarmee de duurste verdediger aller tijden te worden. Daarmee stoot Gvardiol Maguire van de troon, die voor iets minder van Leicester City naar Manchester United verhuisde in 2019. Gvardiol speelde eerst voor Dinamo Zagreb alvorens naar RB Leipzig te verkassen.

1. JACK GREALISH (€117.500.000)

De duurste aankoop aller tijden in de clubgeschiedenis van Manchester City is Jack Grealish. De Engelse international doorliep de jeugdopleiding van Aston Villa en bracht de club onwijs veel geld op. City betaalde namelijk een monsterbedrag van 117,5 miljoen euro voor het aanvallende toptalent. Grealish speelde al meer dan 150 wedstrijden in de Premier League en was betrokken bij meer dan 50 doelpunten. Meer dan 117 miljoen euro...dat zijn een hoop betjes! Daarmee zijn de duurste aankopen Manchester City compleet en staan de duurste inkomende transfers op een rijtje.

WEDDEN OP DE PREMIER LEAGUE

Natuurlijk kan jij bij BetCity een weddenschap plaatsen op de wedstrijden in de Premier League. Alle voetbalduels in de Engelse competitie worden zowel pre-match als live aangeboden. Enkele andere clubs die uitkomen in de Premier League zijn Arsenal, Chelsea, Manchester United, Tottenham Hotspur en West Ham United.

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!