back arrow

SPORT

Spotlight: Yankuba Minteh

Laatste update 07-12-2023

5 min leestijd

promotional image

Yankuba Minteh werd in de zomer als een grote onbekende naar Rotterdam gehaald, maar al snel sloten de Feyenoord-fans de Gambiaan in de harten. Wie is Minteh en hoe kwam de linkspoot in de Eredivisie terecht? Wij zetten de huurling in de spotlight.

Jeugd(opleiding) Yakuba Minteh

Minteh werd op 22 juli 2004 geboren in Gambia. De linkspoot begon zijn carrière bij Steve Biko in zijn geboorteland. Medio 2022 vertrok Minteh naar Denemarken. De laatstgenoemde begon bij de onder-19, maar werd al snel naar het eerste van Odense BK overgeplaatst.

Odense BK

Op 10 september 2022 maakte de Feyenoord-aanwinst zijn debuut tegen Kopenhagen. De pijlsnelle aanvaller maakte bij zijn debuut tegen de Deense grootmacht direct de winnende treffer. Minteh had slechts 3 minuten nodig om het net te vinden.
In het seizoen 2022/23 was Minteh in 17 optredens betrokken bij 10 doelpunten. De linkspoot tekende voor 4 treffers en was verantwoordelijk voor 6 assists. Dankzij deze goede resultaten werd Minteh voor het eerst opgeroepen voor het nationale elftal van Gambia en trok hij de aandacht van Europese topclubs.

Minteh naar Newcastle United

Nadat Minteh indruk wist te maken in de Deense Superliga wist Newcastle United genoeg. Ondanks zijn marktwaarde van slechts €2 miljoen legden de Engelsen €8 miljoen neer voor de diensten van de Gambiaan. Minteh werd echter direct verhuurd aan Feyenoord en maakte nog geen minuten voor Newcastle United.

Yakuba Minteh debuut Feyenoord

Minteh maakte zijn officieuze debuut in dienst van de Rotterdammers tegen PEC Zwolle. In een oefenduel tegen de promovendus kwam de Gambiaan 45 minuten in actie en de linkspoot eiste direct een penalty op en wist deze te benutten (3-1).
Tegen PSV maakte Minteh zijn officiële debuut. De huurling van Newcastle United mocht in de jacht op de Johan Cruijff Schaal 29 minuten meedoen en wekte vreugde van de Feyenoord-fans met een vliegende tackle in de blessuretijd, waarmee hij een tegentreffer wist te voorkomen. Minteh kon echter niet voorkomen dat PSV er met een 0-1 overwinning en dus de eerste prijs van het seizoen vandoor ging.

Publiekslieveling

Binnen een mum van tijd is Minteh bij Feyenoord uitgegroeid tot publiekslieveling. Wekelijks zingen de Feyenoord-fans het volgende: olé, olé olé, olé, Minteh, Minteh. Met zijn doelpunten tegen FC Utrecht en Go Ahead Eagles en zijn passie op het veld heeft Minteh de harten van de Rotterdammers veroverd. Blijft de aanwezigheid van de 19-jarige aanvaller in De Kuip beperkt tot één jaar of weet Feyenoord Minteh langer aan zich te binden?
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!