Artikel • • Leestijd 3 min

Spotlight: Vinícius Júnior

Een van de grootste sterren op de Europese voetbalvelden is Vinícius Júnior. De Braziliaan, geboren op 12 juli 2000 in São Gonçalo, wordt tegenwoordig beschouwd als een van de beste aanvallers ter wereld. Vinícius José Paixao de Oliveira Júnior speelt voor Real Madrid en het Braziliaanse nationale elftal. Lees hieronder verder om meer te ontdekken over de indrukwekkende carrière van deze razendsnelle vleugelaanvaller!

Jeugdopleiding van Flamengo

Het talent van Vinícius Júnior viel al op jonge leeftijd op bij de scouts van Flamengo. Na het doorlopen van verschillende jeugdteams maakte de vleugelaanvaller op 13 mei 2017 zijn debuut in de Braziliaanse Serie A. Kort na dit debuut tekende Vinícius Júnior een driejarig contract bij Flamengo, met een afkoopclausule van maar liefst €45 miljoen. In de zomer van 2017 vond Vinícius Júnior voor het eerst het net in het eerste elftal van Flamengo. Tijdens een bekerwedstrijd tegen Palestino viel de aanvaller in de 72e minuut in, en binnen 30 seconden scoorde hij zijn eerste doelpunt. Negen dagen later volgde zijn eerste competitietreffer.

Transfer naar Real Madrid

In mei 2017 werd bekendgemaakt dat Vinícius Júnior de overstap zou maken van Flamengo naar Real Madrid. De Spaanse topclub betaalde een bedrag van €46 miljoen voor het grote aanvallende talent. In de zomer van 2018 mocht Vinícius Júnior zich bij de eerste selectie van Real Madrid voegen. In september 2018 debuteerde Vinícius Júnior bij De Koninklijke in de wedstrijd tegen Atlético Madrid (0-0). Vinícius Júnior speelde al meer dan 265 wedstrijden voor Real Madrid en kwam al ruim 80 keer tot scoren.

Prijzenkast van Vinícius Júnior

Vinícius Júnior heeft sinds zijn komst bij Real Madrid al een groot aantal prijzen gewonnen. De Braziliaan was ook bijzonder belangrijk voor zijn werkgever. In de Champions League-finale 2022 scoorde Vinícius Júnior de winnende treffer tegen Liverpool FC (1-0). De aanvaller scoorde ook in de gewonnen Champions League-finale 2024 tegen Borussia Dortmund (0-2). Daarnaast won Vinícius Júnior met Real Madrid tweemaal de Wereldbeker voor clubs en de UEFA Super Cup. In de prijzenkast van de doelpuntenmaker staan ook nationale prijzen, zoals driemaal de Spaanse landstitel, de Copa del Rey en de Supercopa de España.

Vinícius Júnior in het Braziliaanse elftal

Vinícius Júnior mocht op 11 september 2019 zijn debuut maken in het nationale voetbalelftal van Brazilië. De aanvaller speelde al 35 interlands en scoorde vijfmaal voor zijn geboorteland. De linksbuiten is een onbetwiste basisspeler geworden in het Braziliaanse elftal.
Promoties
Bekijk alle

type

BETCITY MILLIONS

type

SUPERBOOST WEEK

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN