back arrow

SPORT

Spotlight: Micky van de Ven

Laatste update 06-05-2024

5 min leestijd

promotional image

Micky van de Ven werd op 19 april 2001 geboren in Wormer. De centrale verdediger staat bekend als één van de grootste talenten in ons land. Van de Ven doorliep de jeugdopleiding van FC Volendam en wist het eerste elftal te bereiken. De talentvolle mandekker debuteerde op 4 oktober 2019 in het duel tegen Jong PSV. Enkele maanden voor zijn debuut had Van de Ven al een profcontract getekend bij de Noord-Hollandse voetbalclub.

Aanvoerder van FC Volendam

De trainer Wim Jonk zag het helemaal zitten in Van de Ven. De verdediger groeide uit tot een vaste basisklant en werd uiteindelijk zelfs de aanvoerder van FC Volendam, een van de partners van BetCity. De talentvolle speler tekende een nieuw contract en was officieel doorgebroken in het betaalde voetbal. Het duurde niet lang voordat diverse topclubs interesse toonde in de Nederlander.

Transfer naar VfL Wolfsburg

Van de Ven stond op de radar van Feyenoord en Olympique Marseille. De verdediger koos echter voor een transfer naar VfL Wolfsburg. De Duitse voetbalclub betaalde €3,5 miljoen voor de aanvoerder van de Noord-Hollandse club. De trainer Mark van Bommel besloot het talent langzaam te brengen, waardoor Van de Ven in zijn eerste seizoen tot vijf competitieduels kwam. In het seizoen 2022/2023 werd Van de Ven een basisspeler bij de Duitse voetbalclub.

Nieuw avontuur in Engeland

In de zomer van 2023 werd Van de Ven alweer verkocht door VfL Wolfsburg. De Duitse voetbalclub incasseerde maar liefst €40 miljoen voor de verdediger. Tottenham Hotspur werd de nieuwe werkgever van de speler. De Londense club toonde meteen zijn vertrouwen met een 6-jarig contract. Op 13 augustus 2023 debuteerde Van de Ven bij Tottenham Hotspur en twee maanden later scoorde de verdediger zijn eerste doelpunt in de Premier League!

Van de Ven in Oranje

In 2021 speelde Van de Ven zijn eerste duel in het shirt van Nederland onder de 21. De mandekker was ook van de partij op het EK -21 2023. In september 2023 debuteerde Van de Ven ook direct in het Nederlands elftal. De speler maakte zijn debuut in de wedstrijd tegen Frankrijk (1-2) als invaller voor Manchester City-verdediger Nathan Aké.

Van de Ven snelheid

Van de Ven is een bikkelharde verdediger, maar ook opvallend snel. De Nederlander wist in het seizoen 2023/2024 een snelheid te bereiken van 37,38 kilometer per uur. Geen enkele andere voetballer in de Premier League liep sneller. Sterker nog, vorig seizoen bereikte Kyle Walker een topsnelheid van 37,31 kilometer per uur. Het mag duidelijk zijn dat de snelheid een groot wapen is van Micky van de Ven.

Van de Ven salaris

De verdediger mocht bij VfL Wolfsburg al een salaris opstrijken van €1,4 miljoen per jaar. Een riant salaris, maar daar bleef het niet bij. Het talent mag bij Tottenham Hotspur een nog hoger salaris in ontvangst nemen. De exacte cijfers zijn onbekend, maar de verwachting is dat het gaat om een jaarsalaris van rond de €4 miljoen per jaar. Ben je benieuwd naar wat spelers als Justin Bijlow, Jordan Henderson en oud-Spurs-aanvaller Steven Bergwijn in Nederland verdienen? Dat lees je ook op Club BetCity: Salarissen Eredivisie.

Wedden op Tottenham Hotspur

De liefhebbers van een weddenschap op voetbal kunnen ook inzetten op Tottenham Hotspur. Alle wedstrijden van de Engelse topclub worden pre-match en live aangeboden bij BetCity. Tottenham Hotspur speelt zijn wedstrijden in de Premier League, League Cup en de FA Cup. Daarnaast mag de Londense voetbalclub ook vaak uitkomen in één van de Europese competities, zoals de UEFA Champions League of de UEFA Europa League!
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!