Spotlight: Ryan Flamingo

Laatste update 28-08-2024

3 min leestijd

promotional image

Ryan Flamingo staat bekend als één van de ruwe diamanten in de Eredivisie. Het grote talent werd op 31 december 2002 geboren in Blaricum. De kwaliteiten van de verdedigende middenvelder werden al op jonge leeftijd ontdekt door Almere City. Tegenwoordig staat Flamingo onder contract bij PSV. Daarnaast mocht de defensief ingestelde voetballer in 2023 zijn debuut maken in Jong Oranje!

Jeugdopleiding in Almere en Italië

De talentvolle Ryan Flamingo kwam al op jonge leeftijd terecht bij de amateurvereniging BFC Bussum. Op 12-jarige leeftijd maakte de voetballer de overstap naar de jeugdopleiding van Almere City. Flamingo groeide uit tot één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding en dat bleef niet onopgemerkt. Flamingo kwam op de radar te staan van de Italiaanse voetbalclub Sassuolo. In 2021 maakte de voetballer op huurbasis de overstap naar Italië. Een half jaar later werd door de club besloten om de speler definitief over te nemen. Echter speelde Flamingo nooit een wedstrijd in het eerste elftal van Sassuolo.

Debuut in de Eredivisie

Vlak voor de start van het seizoen 2022/2023 maakte Flamingo op huurbasis een transfer naar Vitesse. Direct in de eerste competitiewedstrijd debuteerde de verdediger in de Eredivisie tegen Feyenoord. Flamingo groeide uit tot een vaste waarde in het elftal van Vitesse. De speler kwam tot 33 competitiewedstrijden in zijn debuutseizoen en was meermaals trefzeker voor Vitesse.

Nieuw avontuur in de Domstad

In het seizoen 2023/2024 ging Flamingo op huurbasis voor FC Utrecht spelen. En ook bij de Domstedelingen werd de verdedigende middenvelder een belangrijke kracht in het basiselftal. Flamingo wist een geweldige indruk te maken, vooral op het gebied van kracht, speloverzicht en scorend vermogen. FC Utrecht besloot de optie tot koop te lichten en haalde Flamingo voor €2,75 miljoen naar de club.

Miljoenentransfer naar PSV

De aankoop bleek financieel gezien een slimme zet van FC Utrecht. Een week later werd bekendgemaakt dat PSV de middenvelder had overgenomen van de club uit de Domstad. Flamingo tekende een 5-jarig contract bij de landskampioen. PSV betaalde een bedrag van €9 miljoen aan FC Utrecht!

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!