Artikel • Eredivisie • Leestijd 4 min

Spotlight: Dylan Vente

Dylan Vente keerde in de zomer van 2024 terug naar de Nederlandse velden. De Rotterdammer, geboren op 9 mei 1999, speelt zijn interlands echter voor het nationale elftal van Suriname. In het seizoen 2024/2025 staat Vente onder contract bij PEC Zwolle, waar hij als centrumspits direct zijn waarde bewees. Tijdens de uitwedstrijd tegen FC Twente (1-1) maakte hij het verschil, waardoor PEC Zwolle met een belangrijk punt huiswaarts keerde. Benieuwd naar de verdere loopbaan van Dylan Vente? Ontdek hieronder meer over zijn carrière!

Jeugdopleiding van Feyenoord

Vente begon op zeer jonge leeftijd met voetballen bij VV Smitshoek. Het duurde niet lang voordat het talentje werd gespot door scouts. Op 9-jarige leeftijd werd Vente aangenomen in de jeugdopleiding van Feyenoord. In het seizoen 2017/2018 debuteerde de spits zelfs in het eerste elftal van de Rotterdamse voetbalclub. Op 13 september 2017 speelde Vente zelfs zijn eerste duel ooit in de Champions League tegen het grote Manchester City. Vente speelde uiteindelijk 24 wedstrijden voor Feyenoord en kwam daarin tot slechts vier doelpunten.

Vente bij RKC Waalwijk

In de zomer van 2019 maakte Vente de overstap van Feyenoord naar RKC Waalwijk. De doelpuntenmaker vertrok op huurbasis naar de club uit Brabant. In Waalwijk moest Vente regelmatig genoegen nemen met een reserveplek. De spits kwam tot 18 wedstrijden voor de club en kwam geen enkele keer tot scoren. Het seizoen werd vroegtijdig beëindigd vanwege de coronapandemie.

Overstap naar Roda JC

Na een korte terugkeer bij Feyenoord werd er opnieuw gekozen voor een huurperiode. Vente besloot het seizoen 2020/2021 af te maken bij Roda JC. De spits speelde in de 2e seizoenshelft nagenoeg alle wedstrijden en scoorde vier doelpunten. Vente wist zich voldoende te bewijzen en werd definitief overgenomen door de Limburgse club. Vente stond tussen 2021 en 2023 onder contract bij Roda JC. In die periode kwam de aanvaller tot 76 wedstrijden. De spits stelde zeker niet teleur en noteerde maar liefst 44 doelpunten!

Nieuw avontuur in Schotland

Eind juli 2023 koos Vente voor een nieuw avontuur in het buitenland. De doelpuntenmaker tekende een 3-jarig contract bij Hibernian. De Schotse club betaalde ongeveer €800.000 voor de aanvaller. Amper 10 dagen later noteerde Vente zijn eerste treffer voor de club in de Conference League. Uiteindelijk kwam Vente tot 32 wedstrijden en vier doelpunten voor Hibernian.

Terugkeer in de Eredivisie

In het seizoen 2024/2025 is Vente weer te bewonderen in de Eredivisie. De spits besloot op huurbasis te gaan spelen voor PEC Zwolle. In de eerste vier competitiewedstrijden kwam Vente tweemaal tot scoren. De doelpuntenmaker was trefzeker tegen Heracles Almelo (3-0) en FC Twente (1-1).

Surinaamse voetbalelftal

In maart 2024 ontving Vente zijn allereerste uitnodiging voor het nationale voetbalelftal van Suriname. De speler wilde alleen nog geen keuze maken en besloot vooralsnog niet af te reizen naar Suriname. In de zomer van 2024 kwam het er alsnog van en speelde Vente zijn eerste interland in het Surinaamse voetbalshirt.
Promoties
Bekijk alle

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER