back arrow

CLUB SPORT

Spotlight: Ayase Ueda

Laatste update 14-03-2024

5 min leestijd

promotional image

In de zomer van 2023 wist Feyenoord zich te versterken met Ayase Ueda. De Japanner werd direct de duurste aankoop ooit van de Rotterdamse club. Feyenoord betaalde €9.000.000 voor de spits. Echter kan het bedrag nog oplopen tot ongeveer €10.000.000. Nooit eerder betaalde Feyenoord zoveel geld voor een speler. De verwachtingen zijn daardoor ook hooggespannen.

Ueda bij Kashima Antlers

Ueda speelde in 2017 nog in het schoolteam van de Hosei Universiteit. De Japanner viel direct op en wist een goede indruk achter te laten bij de scouts. In augustus 2019 maakte Ueda dan ook de overstap naar Kashima Antlers. De Japanse voetbalclub staat in eigen land bekend als een topclub. Kashima Antlers werd achtmaal landskampioen en veroverde de AFC Champions League in 2018. In zowel 2021 als in 2022 wist Ueda de clubtopscorer te worden bij Kashima Antlers.

Belgisch avontuur voor Ueda

In juli 2022 werd Ueda gepresenteerd bij Cercle Brugge. De Japanner tekende een vierjarig contract bij de Belgische voetbalclub. Ueda wist direct van zich te laten horen en werd tweede op de topscorerslijst in de Belgische voetbalcompetitie. In één seizoen kwam de spits tot 22 doelpunten in 40 wedstrijden. Dat zorgde voor de nodige belangstelling uit het buitenland.

Transferrecords

Begin augustus 2023 tekende Ueda een vijfjarig contract bij Feyenoord. De club uit Rotterdam brak het eigen transferrecord, terwijl Cercle Brugge nog nooit zo’n hoog bedrag had ontvangen voor een speler. In Rotterdam moet Ueda de concurrentiestrijd aangaan met de Mexicaan Giménez. Ueda is al sinds de zomer van 2019 een international van het Japanse elftal. Na enkele interlands werd het talent voor enkele jaren niet meer opgeroepen door de bondscoach. Daar kwam in 2022 verandering in. Ueda maakte deel uit van de WK-selectie van Japan. De spits mocht 45 minuten meespelen in het duel tegen Costa Rica. In juni 2023 noteerde Ueda zijn eerste treffer voor het nationale elftal. Hij scoorde een penalty in het met 6-0 gewonnen oefenduel tegen het nietige El Salvador.

Wedden op doelpunten van Ueda

Natuurlijk kan jij een weddenschap afsluiten op alle voetbalwedstrijden van Feyenoord. Het is tevens mogelijk om te wedden op doelpunten van de nieuwe Japanse spits Ueda. Online wedden op sporten kan al vanaf 18 jaar oud. Speel wel bewust en verantwoord!
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!