Tennis op de Olympische Spelen 2024

Laatste update 17-10-2024

3 min leestijd

promotional image

De Olympische Spelen zijn natuurlijk een walhalla voor alle sportliefhebbers! Natuurlijk komen ook de beste tennisspelers ter wereld in actie in Parijs. Het tennistoernooi op de Olympische Spelen biedt deelnemers de kans om een Olympische medaille in de wacht te slepen. Er komen ook diverse Nederlandse tennissers en tennissters uit op het toernooi. Het is mogelijk om bij BetCity te wedden op tennis tijdens de Zomerspelen 2024!

Nederlands tennisteam op de Olympische Spelen

Het Nederlandse tennisteam bestaat uit vier mannen en twee vrouwen. De tennissers spelen in het enkelspel, dubbelspel en het spannende mixed dubbel-event. Bekijk hieronder de Nederlandse tennisselectie:

Mannen:

Tallon Griekspoor (enkelspel & dubbelspel)Wesley Koolhof (dubbelspel)Robin Haase (dubbelspel)Jean Julien Rojer (dubbelspel)

Vrouwen:

Arantxa Rus (enkelspel & dubbelspel)Demi Schuurs (dubbelspel)

Wanneer worden de tenniswedstrijden gespeeld?

Tennis is één van de vele sporten tijdens de Olympische Spelen 2024. Het tennistoernooi start op 27 juli 2024 en duurt tot en met 4 augustus 2024. Alle tenniswedstrijden worden gespeeld in het stadion van Roland Garros, oftewel op bekend terrein voor de deelnemers.

Nederlands tennissucces op de Olympische Spelen

Nederland was in het verleden niet erg succesvol met de tennissport op de Olympische Spelen. In 1924 schreef Kea Bouman geschiedenis door samen met Henk Timmer een bronzen medaille te winnen in het dubbelspel. Opmerkelijk genoeg ging het destijds ook om de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs! De tweede Olympische tennismedaille werd gewonnen in 1988. Het duo Kristie Boogert en Mirjam Oremans wisten iedereen te verrassen in het dubbelspel. Het tweetal won een zilveren medaille en moest in de finale haar meerdere erkennen in de beroemde zussen Serena Williams en Venus Williams.

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!