back arrow

CASINO

Wat is Hold and Win?

Laatste update 28-03-2024

5 min leestijd

promotional image

Spelontwikkelaars bedenken doorlopend nieuwe, innovatieve features voor hun spellen. Dit om hun slots nét dat beetje extra te geven zodat ze opvallen in het aanbod van alle nieuwe spellen die maandelijks uitkomen. Een populaire feature is Hold and Win. In dit artikel leggen we je uit wat dit inhoudt en wat volgens ons de beste slots in de BetCity lobby met een Hold and Win functie zijn.

Hold and Win is een functionaliteit die is ontwikkeld door game provider Relax Gaming. Deze studio bracht het mechanisme voor het eerst op de markt in het spel Money Train. Het wordt toegepast in de bonusronde van dit spel, die geactiveerd dient te worden door voldoende scatters op de rollen te draaien.

Hoe werkt Hold and Win?

Het principe achter Hold and Win is vrij eenvoudig. Er wordt een speelveld geopend waarop je als speler munten of andere symbolen moet zien te spelen. Je hebt daarvoor drie spins de tijd. Op het moment dat er een nieuw symbool in het speelveld terecht komt, blijft deze staan en wordt het aantal spins teruggezet naar drie. Deze bonusronde heeft dus theoretisch de mogelijkheid om meer gratis spins te draaien dan reguliere bonusronde. Hierbij ontvang je traditioneel 10 of 15 gratis draaien en dat was het. Sommige Hold and Win spellen zijn dat basisprincipe trouw gebleven. Andere developers hebben spellen met aanvullende functionaliteiten ontwikkeld. Het is tegenwoordig bij spellen met een Hold and Win functionaliteit niet ongebruikelijk dat er verschillende multipliers aan verschillende rollen toegekend worden. Deze multipliers kunnen de waarde van de verzamelde munten of symbolen nog eens extra boosten. Andere spellen hebben juist weer een collector-symbool op de rollen staan. Dit symbool kan de waarde van de verzamelde munten of symbolen direct in ontvangst nemen. De essentie is en blijft echter de drie spins die zichzelf blijven resetten zolang er munten of symbolen op de rollen gedraaid worden.

Spellen met een Hold and Win functie

Bij BetCity hebben we een leuk aanbod van Hold and Win spellen. Hoewel de functionaliteit in principe bij ieder spel hetzelfde is, heeft ieder spel zijn eigen thema en unieke kenmerken. De volgende Hold and Win spellen kun je bij ons spelen:

Money Train

Vanzelfsprekend hebben we het originele Hold and Win in ons spelaanbod opgenomen. Uniek aan dit spel is dat er in de bonusronde verschillende vormen van winst te behalen zijn. Op de treinwagon kunnen niet alleen multipliers op de basisinzet gewonnen worden, maar ook boosters die de winst nog eens extra verhogen.

Royal Coins 2 Hold and Win

Royal Coins 2 Hold and Win van Playson heeft een basisspel dat doet denken aan een traditionele fruitautomaat. In het bonusspel komt deze slot pas echt tot leven. Dan worden er volgens het Hold and Win principe waardevolle munten op de rollen gedraaid. Nieuwe munten resetten het aantal spins en wanneer er een collecte-symbool op de middelste rol wordt gedraaid, dan worden alle waardes die op de rollen staan direct geïncasseerd.

Energy Coins Hold and Win

Bij Energy Coins Hold and Win van Playson draait alles om het vangen van de juiste energie. Het basisspel draait om het maken van winlijnen met fruitsymbolen, maar vooral om het vrijspelen van het bonusspel. In dit bonusspel worden er munten op de rollen gedraaid die blijven staan zolang de bonusronde duurt. De waarde van deze munten kan keer op keer geïnd worden door het energie symbool. Iedere nieuwe munt op de rollen reset het aantal free spins. Munten die in het basisspel niet gecollecteerd kunnen worden, worden toegevoegd aan de goudstapel. Deze goudstapel zorgt voor extra munten op de rollen in het bonusspel.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!