back arrow

ACADEMY

thumbnail

Wat is een accumulator-weddenschap?

Laatste update 22-11-2023

5 min leestijd

Een accumulator weddenschap, is een type sportweddenschap waarbij je meerdere individuele weddenschappen combineert tot één enkele weddenschap. Het doel is om de kansen van elke individuele weddenschap te vermenigvuldigen om een grotere potentiële uitbetaling te creëren. Hier is hoe een accumulator weddenschap werkt:

Acca is een afkorting voor "accumulator" in de context van sportweddenschappen voor het Sportsbook. Een acca weddenschap zijn ook bekend in de betting wereld. In plaats van het volledige woord "accumulator" te gebruiken, wordt vaak de term "acca" gebruikt om te verwijzen naar dit specifieke type weddenschap waarbij meerdere individuele weddenschappen worden gecombineerd tot één enkele weddenschap. Deze afkorting wordt veel gebruikt tussen gokkers en is van toepassing op de sportweddenschapsgemeenschap.

Hoe werkt een acca weddenschap?

Je hebt verschillende soorten acca weddenschappen. Wij zetten ze voor je op een rijtje:
 • Selectie van weddenschappen: Je kiest meerdere individuele weddenschappen op verschillende sportevenementen of wedstrijden. Dit kunnen bijvoorbeeld weddenschappen zijn op voetbalwedstrijden, tenniswedstrijden of andere sportevenementen.
 • Combineren van weddenschappen: In plaats van deze weddenschappen afzonderlijk te plaatsen, combineer je ze tot één gecombineerde weddenschap. Dit betekent dat je voorspellingen doet voor alle geselecteerde weddenschappen in één enkele inzet.
 • Voorwaarde voor winst: Om de accumulator te winnen, moeten alle individuele voorspellingen correct zijn. Als zelfs één van de weddenschappen verkeerd is, verlies je de hele acca weddenschap. Het potentieel voor grotere uitbetalingen komt voort uit het feit dat je meerdere weddenschappen correct moet voorspellen om te winnen.
 • Uitbetaling: Als alle weddenschappen in de accumulator correct zijn, ontvang je een hogere uitbetaling dan wat je zou ontvangen als je dezelfde weddenschappen afzonderlijk zou plaatsen. Dit komt doordat de kansen voor elke weddenschap worden vermenigvuldigd om de uiteindelijke uitbetaling van de accumulator te bepalen.

Populair onder de gokkers

Er zijn verschillende redenen waarom accumulators aantrekkelijk zijn voor gokkers:
 • Potentieel voor grotere uitbetalingen: Een van de belangrijkste aantrekkelijkheden van de acca weddenschap is het potentieel voor grote uitbetalingen. Omdat de kansen voor elke individuele bets worden vermenigvuldigd, kunnen gokkers enorme winsten behalen als al hun voorspellingen juist zijn.
 • Spanning en opwinding: Een acca weddenschap voegt een extra niveau van spanning en opwinding toe aan sportevenementen. In plaats van te wedden op slechts één wedstrijd, kunnen gokkers een hele reeks wedstrijden volgen en hopen dat al hun voorspellingen kloppen.
 • Kleine inzet, grote potentiële winst: Gokkers kunnen vaak met een bescheiden inzet beginnen en toch de kans hebben om aanzienlijke winsten te behalen. Dit maakt accumulators aantrekkelijk voor mensen met een beperkt budget.
 • Variatie en diversificatie: Accumulator-weddenschappen stellen gokkers in staat om weddenschappen te plaatsen op verschillende sportevenementen of markten, waardoor ze hun weddenschappen kunnen diversifiëren en meer variatie kunnen toevoegen aan hun gokervaring.
 • Strategische benadering: Sommige gokkers gebruiken accumulator-weddenschappen als onderdeel van een strategische benadering van sportweddenschappen, waarbij ze proberen kansen te vinden waarbij ze denken dat de bookmakers de waarschijnlijkheid van gebeurtenissen verkeerd hebben ingeschat.

Is het slim of juist niet om accumulator te spelen?

Of het slim of niet is om een accumulator weddenschap te spelen, hangt al van de volgende factoren:
 • Potentieel voor hogere uitbetalingen: Accumulator-weddenschappen bieden de kans op aanzienlijke uitbetalingen als al je voorspellingen correct zijn. Dit kan aantrekkelijk zijn voor gokkers die op zoek zijn naar grotere winsten.
 • Hoger risico: Accumulator-weddenschappen hebben echter ook een hoger risico omdat al je voorspellingen correct moeten zijn om te winnen. Zelfs één verkeerde voorspelling kan resulteren in verlies van de hele inzet.
 • Kennis en strategie: Het is belangrijk om een goed begrip te hebben van de sporten of evenementen waarop je wedt en om een doordachte strategie te hebben bij het selecteren van je weddenschappen. Gokken op accumulators zonder enige kennis of strategie kan riskant zijn.
 • Verantwoord gokken: Het is cruciaal om binnen je financiële mogelijkheden te blijven en niet meer te wedden dan je je kunt veroorloven te verliezen. Accumulator-weddenschappen kunnen snel tot aanzienlijke verliezen leiden als ze niet verstandig worden beheerd.
 • Diversificatie: Sommige gokkers gebruiken accumulators als een manier om verschillende sportevenementen of markten te combineren en zo hun weddenschappen te diversifiëren. Dit kan helpen bij het verspreiden van het risico.
 • Kansen en waarde: Het is belangrijk om de kansen (odds) te beoordelen en te zoeken naar waarde in je accumulator-weddenschappen. Het is niet altijd verstandig om op zeer onwaarschijnlijke resultaten te wedden, zelfs als de potentiële uitbetaling hoog is.

Betcity Academy

thumbnail

Tips voor voetbal voorspellen

Je kan bij BetCity een keuze maken uit de honderden gokkasten en live casinospellen. Er zijn ook veel spelers die ervoor kiezen om te gaan wedden op voetbal. De voetbalsport is natuurlijk ongekend populair en biedt de kans om mooie prijzen te winnen. Kennis en ervaring kan zomaar een groot verschil maken met voetbal wedden bij de bookmaker. Mocht je nog nieuw zijn met voetbal voorspellen, dan is het misschien handig om eerst onze tips door te lezen!

5 min leestijd

thumbnail

Tips voor wedden op interlands

Het wedden op clubvoetbal heeft de voorkeur van de gemiddelde voetbalfan. Het wedden op interlands kan echter ook winstgevend zijn, zeker als je kennis hebt over interlandvoetbal. Daarnaast brengen EK en WK's een enorme hype met zich mee. Mocht je willen wedden op interlands, raden wij jou aan eerst dit artikel door te lezen. Hierin komen namelijk tips voor het wedden op interlandvoetbal naar voren.

5 min leestijd

thumbnail

Definities bij sportgokken

Het wedden op sporten brengt ontelbaar begrippen en definities met zich mee. In dit artikel zetten wij - naar onze mening - de belangrijkste (op alfabetische volgorde) op een rijtje.

5 min leestijd

thumbnail

Waarom stijgen of zakken de odds?

Je bent ongetwijfeld bekend met dit fenomeen. De odds schommelen alle kanten op en kunnen met de dag, uur of zelfs met de minuut verschillen. Wat is hiervan de oorzaak?

5 min leestijd