back arrow

ACADEMY

thumbnail

De populairste weddenschappen bij darts

Laatste update 23-10-2023

4 min leestijd

Darts is stiekem één van de populairste sporten in Nederland. In 2007 schreef Raymond van Barneveld geschiedenis door de WK titel te winnen bij de PDC. De dartsport kreeg vanaf dat moment veel meer aandacht en groeide uit tot een volkssport. Tegenwoordig zijn alle ogen gericht op Michael van Gerwen. De Nederlander is jaarlijks een grote kanshebber op het WK Darts en wist al tientallen titels op zijn naam te schrijven. Je kan bij BetCity een weddenschap afsluiten op een dartwedstrijd. Bekijk hieronder de populairste weddenschappen bij darts!

Winnaar van de wedstrijd

Er worden jaarlijks tientallen toernooien georganiseerd bij de PDC en de BDO. Deze toernooien komen ook voorbij in het spelaanbod van BetCity. De meeste spelers kiezen ervoor om te wedden op de winnaar van een wedstrijd of zelfs een geheel toernooi. Het is de simpelste weddenschap in het spelaanbod. Het fijne is dat in de meeste gevallen een gelijkspel geen optie is en er altijd één winnaar van het podium afloopt.

King of the Oche

De quoteringen voor de favorieten zijn doorgaans laag bij een dartwedstrijd. Dat komt omdat de verschillen nogal groot zijn en de meeste spelers inzetten op de favoriet. In dat geval kan er meer risico worden genomen door voor een King of the Oche weddenschap te kiezen. De desbetreffende darter moet de wedstrijd winnen, de meeste 180’s gooien en de hoogste uitgooi realiseren. De kans op succes is kleiner, maar de quoteringen zijn veel interessanter.

Meeste 180’s in de wedstrijd

De hoogste score met drie pijlen is 180 punten. De darter moet driemaal in de triple 20 gooien om de hoogste score te kunnen neerzetten. Sommige darters zijn gespecialiseerd in 180’s gooien, terwijl andere darters eerder naar de triple 19 afwijken. Je kan inzetten op welke darter de meeste 180’s in de wedstrijd gooit. Let op, een gelijkspel is een optie. Andere mogelijkheden zijn het aantal 180’s in een dartwedstrijd, bijvoorbeeld meer of minder dan 1,5 180’s.

Correcte Score

Liefhebbers van gewaagde weddenschappen kunnen ook nog kiezen voor een Correct Score weddenschap. Stel een wedstrijd kent een ‘Best of 7’ opzet, dan wint de darter die als eerste een viertal legs wint. Enkele mogelijkheden zijn dan 4-0, 4-3, 2-4. Er zijn dus veel opties mogelijk en de quoteringen zijn hoog. Een Correct Score weddenschap is ook tijdens het live wedden op darts gewoon beschikbaar.

Speler met de hoogste uitgooi

Darters moeten een leg uitgooien met een dubbel of een pijl in de bullseye. De hoogst mogelijke uitgooi (check-out) is 170 punten. Je kan inzetten op welke darter de hoogste uitgooi op zijn naam schrijft tijdens een wedstrijd. Een gelijkspel is wederom mogelijk, maar de kans daarop is gering.

Betcity Academy

thumbnail

Tips voor voetbal voorspellen

Je kan bij BetCity een keuze maken uit de honderden gokkasten en live casinospellen. Er zijn ook veel spelers die ervoor kiezen om te gaan wedden op voetbal. De voetbalsport is natuurlijk ongekend populair en biedt de kans om mooie prijzen te winnen. Kennis en ervaring kan zomaar een groot verschil maken met voetbal wedden bij de bookmaker. Mocht je nog nieuw zijn met voetbal voorspellen, dan is het misschien handig om eerst onze tips door te lezen!

5 min leestijd

thumbnail

Tips voor wedden op interlands

Het wedden op clubvoetbal heeft de voorkeur van de gemiddelde voetbalfan. Het wedden op interlands kan echter ook winstgevend zijn, zeker als je kennis hebt over interlandvoetbal. Daarnaast brengen EK en WK's een enorme hype met zich mee. Mocht je willen wedden op interlands, raden wij jou aan eerst dit artikel door te lezen. Hierin komen namelijk tips voor het wedden op interlandvoetbal naar voren.

5 min leestijd

thumbnail

Definities bij sportgokken

Het wedden op sporten brengt ontelbaar begrippen en definities met zich mee. In dit artikel zetten wij - naar onze mening - de belangrijkste (op alfabetische volgorde) op een rijtje.

5 min leestijd

thumbnail

Waarom stijgen of zakken de odds?

Je bent ongetwijfeld bekend met dit fenomeen. De odds schommelen alle kanten op en kunnen met de dag, uur of zelfs met de minuut verschillen. Wat is hiervan de oorzaak?

5 min leestijd