back arrow

SPORT

UEFA Europa Conference League-finale 2024: alles wat je moet weten

Laatste update 04-06-2024

10 min leestijd

UEFA Europa Conference League finale 2024

Woensdagavond 29 mei 2024 om 21:00 klinkt het startsignaal van de finale van de UEFA Europa Conference League 2024. Vanaf dit tijdstip strijden Olympiakos en Fiorentina in Griekenland om deze trofee. Wie wint de derde editie van de UEFA Europa Conference League? In dit artikel lees je alles omtrent de UEFA Europa Conference League finale: Olympiakos - Fiorentina.

Finale UEFA Europa Conference League

De bookmakers delen 3.35 keer je inzet uit voor een overwinning van Olympiakos in de UEFA Europa Conference League-finale 2024. Ter vergelijking, een zege van Fiorentina in reguliere speeltijd levert je 2.30 keer je inzet op. Voor het winnen van de UEFA Europa Conference League pak je bij BetCity de volgende quoteringen: 2.10 voor Olympiakos en 1.65 voor Fiorentina. Fiorentina wordt door de bookmakers dus gezien als de favoriet. De nummer zeven van de Serie A wil dolgraag revanche nemen voor de verloren UEFA Europa Conference League-finale van 2022/23. Olympiakos is in eigen land in de Super League op de derde plek geëindigd, achter PAOK en AEK Athene. In de UEFA Europa Conference League wisten de Grieken echter enorme indruk te maken. Wij verwachten een spannende en zeer interessante finale in Agia Sophia Stadion, Athene. Lees hier onze voorbeschouwing voor de finale van de UEFA Europa Conference League 2024: Olympiakos - Fiorentina.

Promoties UEFA Europa Conference League-finale

Dat wij uitpakken met promoties voor grote sportevenementen, dat zijn jullie van ons wel gewend. Voor de finale van de UEFA Europa Conference League-finale pakt dé bookmaker van Nederland opnieuw uit: wed minimaal €10 op finale van de UEFA Europa Conference League & maak kans op twee VIP-tickets + reis én verblijf voor Nederland op het EK 2024. Niet zomaar een EK-wedstrijd, maar Nederland - Frankrijk. Op Club BetCity lees je meer informatie over deze unieke promotie, terwijl je hier deze promotie op BetCity vindt.

Weg naar de finale van de UEFA Europa Conference League

Het Europese toernooi van Olympiakos begon in de voorrondes van de UEFA Europa League. In de derde voorronde werd Genk over twee duels met 2-1 verslagen, terwijl FK Čukarički in de strijd om een ticket voor de groepsfase werd vernederd: 6-1. Het Europese avontuur in de UEFA Europa League was echter na de poulefase voorbij. In een loodzware groep met West Ham United, SC Freiburg en TSC eindigde Olympiakos op de derde plek. Dit leverden de Grieken een plek in de zestiende finale van de UEFA Europa Conference League op. In deze ronde werd het Hongaarse Ferencváros tweemaal met 1-0 verslagen. In de achtste finale werd Maccabi Tel Aviv na een bizarre comeback met 7-5 aan de kant gezet. In de kwartfinale schakelde Olympiakos het Turkse Fenerbahçe na penalty's uit, terwijl het in de halve finales van de UEFA Europa Conference League wist te stunten tegen Aston Villa. De Ajax-beul werd in een tweeluik met maar liefst 6-2 verslagen. Fiorentina eindigde vorig seizoen op de achtste plek in de Serie A en verdiende hiermee een ticket voor de play-offs van de UEFA Europa Conference League. In de vierde voorrondes werd Rapid Wien over twee wedstrijden met 2-1 verslagen en zo wisten de Italianen zich te plaatsen voor de groepsfase van het derde Europese toernooi. In poule F waren twaalf punten voldoende voor de groepswinst. In de achtste finales en kwartfinales werden respectievelijk Maccabi Haifa (5-4) en Viktoria Plzen (2-0) met nipte cijfers verslagen. In de halve finale werd Fiorentina gekoppeld aan Club Brugge. De Belgen waren opnieuw een serieuze test voor finalist van de UEFA Europa Conference League, maar over twee duels werd ook Club Brugge (4-3) verslagen.

UEFA Europa Conference League winnaars

In het seizoen 2023/24 vindt de derde editie van de UEFA Europa Conference League plaats. De eerdere winnaars van het derde Europese toernooi zijn respectievelijk AS Roma en West Ham United. In de eerste editie van de UEFA Europa Conference League wist Feyenoord de finale te behalen. Na een indrukwekkende Europese-campagne werd de Nederlandse club in de finale van de UEFA Europa Conference League echter verslagen door het Roma van José Mourinho (1-0). De tweede editie van de UEFA Europa Conference League-finale vond plaats in Praag, Tsjechië. Fiorentina en West Ham United streden om deze prijs, maar de Engelsen gingen er in de Eden Arena uiteindelijk met de trofee vandoor (1-2). De Italianen willen dit seizoen niks liever dan revanche nemen en ditmaal wel de finale van de UEFA Europa Conference League te winnen.

Veelgestelde vragen UEFA Europa Conference League-finale 2024 (FAQ)

Bekijk hieronder de antwoorden op de veelgestelde vragen omtrent de finale van de UEFA Europa Conference League.

Waar wordt de UEFA Europa Conference League-finale gespeeld?

De finale van de UEFA Europa Conference League 2024 vindt plaats in Athene, Griekenland. De OPAP Arena is de thuisbasis van AEK Athene en is het podium voor de UEFA Europa Conference League-finale.

Hoe laat is de finale van de UEFA Europa Conference League?

Het startsignaal van de UEFA Europa Conference League-finale 2024 klinkt op woensdag 29 mei om 21:00 uur Nederlandse tijd. De plaatselijke tijd in Athene is 22:00 uur.

Waar is de UEFA Europa Conference League-finale te zien?

De finale van de UEFA Europa Conference League is live te zien bij Veronica en ESPN. Vanaf het seizoen 2024/25 volg je de UEFA Europa Conference League exclusief live bij Ziggo Sport.

Wat krijgt de winnaar van de UEFA Europa Conference League?

De winnaar van de UEFA Europa Conference League-finale strijkt nog eens €5.000.000 op. Ter vergelijking, de winnende finalist van de UEFA Europa League wint €8.600.000. Ben je benieuwd naar het prijzengeld van de Champions League? Ook dat lees je op Club BetCity. Club BetCity is jouw content-hub, ook als het gaat om prijzengelden. Wat dacht je - naast de Champions League - van Wimbledon, het EK 2024 of Roland Garros?

Wanneer is de UEFA Europa Conference League-finale?

Op woensdag 29 mei 2024 nemen Olympiakos en Fiorentina het om 21:00 uur tegen elkaar op in de finale van de UEFA Europa Conference League. Beide ploegen wisten deze trofee nog niet eerder te winnen, terwijl de Italianen vorig seizoen nog de finale wisten te bereiken. Fiorentina ging echter met 2-1 ten onder tegen West Ham United. Wie weet dit seizoen de UEFA Europa Conference League te winnen?
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!