back arrow

SPORT

Topscorers Premier League

Laatste update 16-04-2024

8 min leestijd

promotional image

De jacht in de Premier League op de topscorerstitel nadert zijn ontknoping. Erling Haaland, Mohamed Salah, Darwin Núñez en Rasmus Højlund, aan topspitsen ontbreekt het absoluut niet in de Premier League. Wie gaat er in het seizoen 2023/24 met de topscorerstitel aan de haal?

Topscorer Premier League 23/24

Vorig seizoen won Haaland op overtuigende wijze in de Premier League de topscorerstitel. De centrumspits van Manchester City wist maar liefst 36 keer het net te vinden, waarbij alleen Harry Kane met 30 doelpunten enigszins in de buurt kwam. Dit seizoen is het verschil tussen Haaland en de concurrentie kleiner. De Noorse spits kwakkelde eerder dit jaargang met blessures en scoort minder gemakkelijk dan in het seizoen 2022/23. Dit seizoen staat de teller voor Haaland op 20 treffers en de oud-aanvaller van onder meer Borussia Dortmund is de huidige topscorer van de Premier League. Een topscorerstitel van Haaland levert je slechts 1.50 keer je inzet op. Wat ons betreft is dit - gezien de concurrentie - absoluut geen value. Wist je dat Haaland met Manchester City in de Champions League de favoriet is voor de topscorerstitel én de eindzege? Hier lees je de favorieten voor de Champions League 2024. Haaland voelt de hete adem van Cole Palmer en Watkins in de nek. Daarnaast zijn Salah, Dominic Solanke en Alexander Isak ook in de race om de topscorerstitel. Leuk feitje: wist je dat oud-teamgenoot van Salah bij Liverpool, Jordan Henderson, bij Ajax maar liefst €4.680.000 per jaar verdient? Hier lees je alle salarissen in de Eredivisie.

Verrassingen topscorers Premier League

De jacht op de topscorerstitel op het hoogste competitie van Engeland brengt een aantal verrassingen met zich mee: Palmer, Solanke, Bowen en Isak. Ben je benieuwd naar de verrassingen op de topscorerslijst van onze eigen Eredivisie? Ook dat lees je bij op Club BetCity. Een van de toptransfers van afgelopen zomer was Palmer. Chelsea legde €47 miljoen op tafel voor de diensten van een van de toptalenten van Manchester City. Er waren wat twijfels over het bedrag dat Chelsea ophoestte voor Palmer, want de Engelsman scoorde in 19 competitiewedstrijden voor The Citizens slechts één keer. Niks is echter minder waar, zo scoort Palmer er in zijn eerste seizoen bij Chelsea flink op los. In de eerste 27 competitiewedstrijden voor The Blues was Palmer bij maar liefst 25 doelpunten betrokken: 20 goals en 9 assists. Solanke staat dit seizoen in de Premier League op maar liefst 17 doelpunten. In het seizoen 2022/23 scoorde de Engelsman in 33 competitiewedstrijden slechts 6 keer, maar dit seizoen is de aanvalsleider van AFC Bournemouth niet te stoppen. Wordt het na dit seizoen voor Solanke tijd voor een nieuwe club? Bowen is dit seizoen een van de uitblinkers bij West Ham United. De 27-jarige aanvaller scoorde vorig seizoen - net als Solanke - slechts 6 keer, maar scoort er dit seizoen flink op los. Na 31 competitiewedstrijden staat de teller voor de linkspoot op maar liefst 15 treffers. Daarnaast was Bowen vijfmaal de aangever. Met 13 goals in 16 wedstrijden in de Eredivisie maakte Isak in het seizoen 2018/19 enorm veel indruk en sindsdien is de doorbraak van de Zweed begonnen. Real Sociedad pikte hem op na zijn seizoen in de Eredivisie en sinds 2023 maakt Isak zijn naam in Newcastle. Dit seizoen staat de teller na slechts 24 competitiewedstrijden in de Premier League op maar liefst 17 treffers.

Topscorer Premier League aller tijden

Alan Shearer is in de Premier League de topscorers aller tijden. In 441 competitiewedstrijden was deze speler 260 keer trefzeker. Shearer maakte zijn doelpunten in dienst van Blackburn Rovers en Newcastle United. Op de tweede plek volgt Harry Kane. In 316 duels in de Premier League was de oud-spits van Tottenham Hotspur 213 keer trefzeker. De huidige aanvalsleider van Bayern München was hard op weg om de topscorer aller tijden van de Premier League te worden, maar Kane koos afgelopen zomer voor een stap naar de Bundesliga. Wayne Rooney staat met 208 treffers op de derde plek en staat met dit aantal doelpunten in dit lijstje boven topspelers als Andy Cole, Sergio Agüero, Frank Lampard, Thierry Henry, Jermain Defoe, Robbie Fowler en Salah. Op de veertiende plaats vinden we de Nederlander Robin van Persie terug. De oud-spits van Feyenoord heeft in 280 Premier League-duels 144 keer gescoord.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Bekijk hieronder de antwoorden op de veelgestelde vragen omtrent de Premier League.

Wanneer begint de Premier League?

Op 11 augustus 2023 stond de eerste Premier League wedstrijd van het seizoen 2023/24 gepland: Burnley - Manchester City (0-3). De laatste speelronde van dit seizoen vindt plaats op 19 mei 2024. Het seizoen 2024/25 begint op 17 augustus 2024, 90 dagen na afloop van het seizoen 23/24. De laatste speelronde van het seizoen 2024/25 in de Premier League vindt plaats op 25 mei 2025.

Wat is de stand in de Premier League?

In het seizoen 2023/24 strijden Liverpool, Arsenal en Manchester City om de titel in de Premier League. De degradatiestrijd brengt ook de nodige spektakel en spanning met zich mee, met promovendu Sheffield United, Burnley en Luton Town als hoofdrolspelers.

Waar kijk je de Premier League?

In Nederland is de Premier League momenteel te zien bij de betaalzender Viaplay. Sinds 6 april 2024 is de Premier League ook te bekijken op SBS9. Talpa heeft namelijk een deal gesloten met Viaplay en hierdoor is ieder weekend een handjevol wedstrijden uit de Premier League op SBS 9 te aanschouwen. Daarnaast kun je via de BBC One de samenvattingen van de competitieduels bekijken in het programma 'Match of the Day'.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!