Artikel • Voetbal • Leestijd 3 min

Nederlanders over de grens: Schotland

Nederlandse voetballers zijn wereldwijd actief in talloze professionele competities. Deze keer richten we onze blik op de Schotse voetbalcompetitie en kijken we welke Nederlanders daar hun kunsten vertonen. Ontdek hieronder welke spelers actief zijn in de Scottish Premiership!

Scottish Premiership

De hoogste voetbalcompetitie van Schotland is de ‘Scottish Premiership’. Deze competitie volgde de voormalige Scottish Premier League op en telt 12 teams die strijden om de landstitel. Clubs zoals Celtic FC en Rangers FC behoren tot de absolute top van Schotland.

Robin Pröpper (Rangers FC)

Robin Pröpper, jarenlang een betrouwbare kracht bij FC Twente, besloot in de zomer van 2024 om een buitenlands avontuur aan te gaan. De verdediger tekende een contract bij de Schotse grootmacht Rangers FC. Pröpper, die eerder ook uitkwam voor De Graafschap en Heracles Almelo, draagt bij zijn nieuwe club rugnummer 4.

Neraysho Kasanwirjo (Rangers FC)

Neraysho Kasanwirjo begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Ajax. In 2019 maakte hij zijn debuut bij Jong Ajax, maar het eerste elftal van Ajax bleef buiten bereik. Na sterke optredens bij FC Groningen maakte Kasanwirjo de overstap naar Feyenoord, waar hij echter niet doorbrak. Na een mislukte verhuurperiode bij Rapid Wien, werd hij in 2024 uitgeleend aan Rangers FC.

Vicente Besuijen (Aberdeen FC)

Vicente Besuijen, een razendsnelle rechtsbuiten, speelt in het seizoen 2024/2025 voor Aberdeen FC. Besuijen doorliep de jeugdopleidingen van Ajax, FC Volendam en AS Roma. In 2020 debuteerde hij bij ADO Den Haag in het betaalde voetbal. Sinds 2022 staat hij onder contract bij Aberdeen, al speelde hij op huurbasis ook voor Excelsior en FC Emmen.

Kevin van Veen (St. Mirren)

Kevin van Veen is een ervaren spits met een indrukwekkend aantal clubs op zijn cv. Na eerdere avonturen bij onder meer Helmond Sport, FC Oss, Scunthorpe United en Motherwell, speelde hij in 2023 voor FC Groningen. Na 5 doelpunten voor de Groningers werd hij in de zomer van 2024 verhuurd aan St. Mirren, waar hij opnieuw zijn kwaliteiten als spits kan tonen. Deze Nederlanders zetten hun stempel op het Schotse voetbal en bewijzen dat zij hun plek verdienen in de Scottish Premiership!
Promoties
Bekijk alle

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER