back arrow

SPORT

Favorieten Champions League 2024

Laatste update 05-05-2024

8 min leestijd

promotional image

De UEFA Champions League is het absolute hoogtepunt van het clubvoetbal. Het miljardenbal is namelijk het podium om je in de kijker van het grote publiek te spelen. De halve finale van het seizoen 2023/24 is aangebroken en het is tijd om de balans op te maken. Wie zijn de favorieten voor de eindzege?

Loting Champions League

Vrijdag 15 maart 2024 werd er geloot voor de kwartfinales van de Champions League. Er kwamen een aantal geweldige affiches uit de koker! Daarnaast werd ook direct geloot voor de halve finales van het miljardenbal. De finale van de Champions League 2024 staat op 1 juni gepland in het welbekende Wembley Stadium, 1 van de 5 grootste stadions van Engeland.

Halve finales Champions League

Topfavoriet

Er is maar één échte topfavoriet voor de Champions League, aldus de bookies: Real Madrid. Lees hier het prijzengeld in de Champions League.

Real Madrid

De bookmakers delen 2.20 keer je inzet uit, mocht Real Madrid de Champions League winnen. De Madrilenen wonnen in het verleden al 14 (!) keer het miljardenbal en zijn ook dit seizoen de favoriet om de Champions League te winnen. Met topspelers als Jude Bellingham en Vinícius Júnior wacht Bayern München tegen Los Blancos een helse klus. Wij zijn dan ook van mening dat Real Madrid de terechte favoriet is tegen Bayern München.

Outsiders

De bookmakers zien vanaf de halve finales 2 outsiders voor de 'cup met de grote oren': Paris Saint-Germain en Bayern München.

Paris Saint-Germain

Na Real Madrid is Paris Saint-Germain de favoriet voor de Champions League. Of moeten we Kylian Mbappé FC zeggen? Alles wijst erop dat de 25-jarige aanvaller in de zomer naar Madrid verkast, maar de Fransman maakt het seizoen af in Parijs. De ploeg van Luis Enrique is enorm afhankelijk van Mbappé. De Parijzenaren zijn in de halve finale van het miljardenbal gekoppeld aan Borussia Dortmund. De kersverse kampioen van Frankrijk maakt tegen de nummer 5 van de Bundesliga dan ook een goede kans om de finale van de Champions League te bereiken. Het bereiken van de finale levert je slechts 1.65 keer je inzet op, op het winnen van de finale staat een quotering van 3.75.

Bayern München

De Duitsers zijn ieder seizoen een van de favorieten voor de Champions League, maar dit seizoen draait Bayern München stroef. In Duitsland staat het een straatlengte achter het ongeslagen Bayer Leverkusen, dat al kampioen is. Hierdoor komt de volledige focus van de formatie van Thomas Tuchel op de Champions League te liggen. Een eindzege in het miljardenbal levert je 4.50 keer je inzet op. In de halve finale is de regerend landskampioen van Duitsland echter gekoppeld aan Real Madrid. In de laatste 3 tweeluiken met de Koninklijke ging Bayern München telkens ten onder.

Underdog

Tot slot is er ook één underodg: Borussia Dortmund.

Borussia Dortmund

Zoals we allemaal weten was Borussia Dortmund in de achtste finale van de Champions League te sterk voor PSV. Peter Bosz & co werden het eerste half uur in het Signal Iduna Park ondersteboven gespeeld en de Eindhovenaren kwamen dit niet meer te boven. Over 2 duels ging PSV uiteindelijk met 3-1 ten onder tegen Borussia Dortmund. In de kwartfinale werd Atlético Madrid over 2 duels met 5-4 verslagen. Als Borussia Dortmund de Champions League wint, dan win je maar liefst 8.00 keer je inzet. Gezien de loting lijkt het voor de Duitsers een zware, maar absoluut geen onmogelijke opgave om het miljardenbal te winnen.

Onze visie

Het een gunstige loting is voor de mindere ploegen in deze fase van het miljardenbal. Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund zitten aan dezelfde kant, dus één van deze underdogs zien we op 1 juni 2024 terug in de finale van de Champions League. Wat ons betreft ligt er value op deze ploegen, aangezien de odds van deze clubs allemaal minimaal 3.75 zijn voor het winnen van de cup met de grote oren.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!