Dit was het weekend #6

Laatste update 18-09-2023

5 min leestijd

thumbnail

Een nieuwe editie van dit was het weekend. In de media was Ajax opnieuw een hot topic. Sem Steijn versloeg zijn vader Maurice Steijn en de kranten waren absoluut niet mild voor de 36-voudig landskampioen. Bekijk hier onze terugblik op het weekend.

Amsterdamse onrust

De wedstrijd van de week speelde zich ongetwijfeld af in de Grolsch Veste: FC Twente - Ajax. De bookmakers durven nauwelijks een favoriet voor deze kraker aan te wijzen, maar in de wedstrijd werd al heel snel duidelijk welke ploeg momenteel in een betere fase verkeert.
Binnen 11 minuten stond Ajax in Enschede op een 2-0 achterstand. Uiteindelijk gingen de Amsterdammers tegen FC Twente - zeer terecht - met 3-1 ten onder. In de gehele wedstrijd kwam Ajax tot slechts 2 schoten tussen de palen. Ter vergelijking, de thuisploeg wist het doel van Jay Gorter 9 (!) keer onder vuur te nemen.
'Als je kijkt hoe we beginnen... Ik heb er geen woorden voor. De conclusie? Je moet met je hart spelen, dat mis je gewoon. Het is schandalig wat we hebben laten zien', aldus aanvoerder Steven Bergwijn. Een eventueel kampioenschap - wat momenteel ver uit het zicht lijkt voor Ajax - levert je hedendaags 4.00 keer je inzet op.

Eredivisie speelronde 5

Naast FC Twente - Ajax stonden er in de Eredivisie nog 8 competitiewedstrijden op het programma. Feyenoord (6-1 vs. sc Heerenveen) en PSV (4-0 vs. NEC) wisten opnieuw te imponeren. Daarnaast won AZ met 2-0 van Sparta Rotterdam en zo is de ploeg van Pascal Jansen in de Eredivisie nog altijd foutloos.
FC Utrecht heeft onder leiding van Ron Jans direct de weg omhoog ingezet. Heracles Almelo werd in het hol van de leeuw met 1-3 verslagen en zo wisten de Utrechters de eerste punten van het seizoen te pakken. Dit geldt ook voor RKC Waalwijk, dat met 0-2 won op bezoek bij Vitesse.
Overige uitslagen:
  • Excelsior 0-0 Almere City
  • PEC Zwolle 1-1 Go Ahead Eagles
  • Fortuna Sittard 3-1 FC Volendam

Over de grens

In de overige top 6 competities werd er ook gevoetbald. Ook in deze landen valt er genoeg te bespreken.
Een fiks aantal topploegen stelden teleur. Paris Saint-Germain ging afgelopen vrijdag - ondanks een dubbelslag van Kylian Mbappé - in eigen huis met 2-3 ten onder tegen OGC Nice. Bayern München moest op dezelfde dag in de Allianz Arena tegen Bayer Leverkusen genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.
Manchester United kreeg zaterdag een enorme domper te verwerken. Ajax-opponent Brighton & Hove Albion won namelijk met 1-3 op Old Trafford. Concurrenten Manchester City, Tottenham Hotspur, Liverpool, Arsenal en Newcastle United wisten allemaal te winnen en zo ligt Erik ten Hag in Engeland onder vuur.

Generale repetities

Komende week komen er in de Europese competities 4 Nederlandse ploegen in actie: Feyenoord, PSV, Ajax en AZ. Wij zetten de generale repetities van de Eredivisie-tegenstanders op een rijtje.
Feyenoord-opponent Celtic kende een eenvoudige zaterdagmiddag met een 3-0 overwinning op Dundee FC. Arsenal - dat het komende woensdag opneemt tegen PSV - boekte een zwaarbevochten zege op Everton (0-1).
De tegenstanders van Ajax en AZ moesten echter genoegen nemen met puntverlies. Marseille kwam in eigen huis tegen Toulouse niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, terwijl Zrinjski (AZ-opponent) met 1-0 verloor op bezoek bij Sarajevo.

Terugblik betslip

Le Havre wist één punt te pakken op bezoek bij Olympique Lyon (0-0), maar daar bleef het helaas bij. Steven Bergwijn kwam tegen FC Twente niet tot een schot tussen de palen en Excelsior-spits Nikolas Agrafiotis scoorde ook niet.

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!