back arrow

SPORT

Dit was het weekend #15: EK-deelname is een feit voor Oranje!

Laatste update 21-11-2023

5 min leestijd

thumbnail

Een EK-ticket voor Nederland is een feit. Daarnaast wisten meerdere landen zich te kwalificeren voor het Europees kampioenschap, maar er staat ook nog een allesbeslissende laatste speelronde op het programma.

Nederland - Ierland

Onze Wedstrijd van de Week speelde zich af in de Johan Cruijff ArenA. Voor de ontmoeting met Gibraltar dinsdagavond 21 november is ook al een €5 Free Bet te claimen. In de thuisbasis van Ajax ontving Ons Oranje Ierland. Een zege was voor het Nederlands elftal voldoende om zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap.
Na 12 minuten kwam Nederland op een 1-0 voorsprong. Wout Weghorst tekende op aangeven van een uitstekend spelende Stefan de Vrij voor de openingstreffer. De Ieren hadden niks in de brengen in Amsterdam, maar uiteindelijk wist Oranje met slechts 1-0 te winnen van Ierland. Dit was echter voldoende voor een ticket voor het EK 2024.

EK-kwalificatie

Vele beslissingen in de kwalificatiecyclus zijn al gevallen. Spanje, Schotland, Frankrijk, Nederland, Engeland, Turkije, Albanië, België, Oostenrijk, Hongarije, Servië, Denemarken, Roemenië, Zwitserland, Portugal en Slowakije zijn al zeker van een ticket voor het EK in Duitsland.
Naast Ons Oranje wisten Albanië, Servië, Denemarken, Roemenië en Zwitserland zich het afgelopen weekend voor het EK te plaatsen. In Groep C (Italië & Oekraïne) en Groep D (Kroatië & Wales) wacht deze week nog een helse ontknoping. Check hier de voorbeschouwingen voor deze potjes.

Keuken Kampioen Divisie

Van een interlandbreak was in de Keuken Kampioen Divisie geen sprake. Dit weekend stonden er in de Eerste Divisie 4 duels op het programma: FC Den Bosch - Telstar, VVV-Venlo - Willem II, SC Cambuur - Roda JC & MVV Maastricht - NAC Breda.
Zoals verwacht vielen er een fiks aantal doelpunten. In deze duels waren maar liefst 16 treffers te aanschouwen. Willem II won met 1-3 van VVV-Venlo en gaat na 15 duels in de KKD aan kop. Roda JC volgt op 3 punten, dat op bezoek bij SC Cambuur met 1-1 gelijk speelde. Telstar won met 1-4 bij FC Den Bosch, terwijl NAC Breda in Limburg met een 1-4 overwinning ten koste van MVV Maastricht indruk wist te maken.

Terugblik betslip

De betslip was niet zoals verwacht. Xavi Simons wist (ondanks een zege van Oranje) niet op doel te schieten, terwijl - mede vanwege de vroege rode kaart - Gibraltar volledig overklast werd door Frankrijk.