Dit was het weekend #12: betslip x7.00 raak!

Laatste update 22-11-2023

5 min leestijd

thumbnail

Een nieuwe editie van 'Dit was het weekend'. Super Sunday was met name door de doelpuntrijke 'topper' tussen PSV en Ajax een lust voor het oog, terwijl Feyenoord in de Grolsch Veste verrassend genoeg ten onder ging. Daarnaast loopt de druk op Erik ten Hag met een ruime nederlaag in de Manchester Derby flink op. Kortom, we hebben genoeg te bespreken.

PSV - Ajax

De grote vraag voorafgaand aan de 'topper' tussen PSV en Ajax was niet wie, maar met hoeveel de Eindhovenaren de Amsterdammers zouden verslaan. De eerste helft in het Phillips Stadion werd echter een grote verrassing.
Ajax liet PSV alle hoeken van het veld zien en ging uiteindelijk met een 1-2 voorsprong de kleedkamer in. Peter Bosz had geluk dat Brian Brobbey het vizier niet op scherp had staan, want 1-4 was absoluut geen gekke tussenstand geweest.
In de tweede helft wist Bosz de wedstrijd doen kantelen. Guus Til en Ismael Saibari werden binnen de lijnen gebracht en binnen een mum van tijd stond PSV op een 4-2 voorsprong. Mede dankzij een uitblinkende Hirving Lozano (3 goals) wist de koploper van de Eredivisie uit te lopen naar een 5-2 einstand.

Eredivisie speelronde 10

Doordat FC Volendam met 3-1 wist te winnen van Excelsior en Ajax in het Phillips Stadion onderuit ging, zijn de Amsterdammers de nieuwe hekkensluiter van de Eredivisie. PSV is na 10 competitiewedstrijden nog altijd foutloos en zo bedraagt het gat tussen deze 2 grootmachten maar liefst 25 (!) punten.
Naast PSV - Ajax stond er nog één topper op het programma: FC Twente - Feyenoord. De Rotterdammers zagen de Twentenaren uit de startblokken schieten en de ploeg van Arne Slot had moeite met de hoge intensiteit. Na slechts 10 minuten opende FC Twente namens Manfred Ugalde de score en met een 1-0 stand gingen de ploegen de kleedkamer in.
In de tweede helft wist Feyenoord het tij niet te keren. Na 78 minuten kwam FC Twente zelfs op een 2-0 voorsprong. Met nog 4 minuten op de klok tekende Lutsharel Geertruida voor de aansluitingstreffer (2-1), maar FC Twente kwam in de eigen thuisbasis niet meer in de problemen en pakte ten koste van Feyenoord de volle buit.
Directe concurrent AZ ontving in de eigen thuisbasis NEC. De Nijmegenaren kende in het AFAS Stadion een droomstart. Na 31 minuten stonden de bezoekers op een knappe 0-2 voorsprong. In de tweede helft tekende wie anders dan Vangelis Pavlidis voor de 1-2. De wedstrijd kreeg echter een treurig einde. Bas Dost zakte in elkaar en het duel werd gestaakt. Tot ieders opluchting is de oud-international inmiddels weer bij kennis. Sterke Bas!

Manchester Derby

Onze Wedstrijd van de Week vond plaats in de Premier League. Voor de ontmoeting tussen Manchester United en Manchester City stond een €5 Free Bet klaar.
Erik ten Hag stond onder flinke druk en dit is met een 0-3 nederlaag tegen Manchester City alleen maar toegenomen. The Citizens kende dankzij een dubbelslag van Erling Haaland en een treffer van Phil Foden een zeer gemakkelijke middag op Old Trafford.

Over de grens

Naast de Manchester Derby stond het afgelopen weekend ook El Clásico op het programma: Barcelona - Real Madrid. De Catalanen kenden - ondanks een fiks aantal afwezigen - een uitstekende openingsfase. Na slechts 6 minuten opende İlkay Gündoğan de score en met nog 25 minuten op de klok stond Barcelona nog altijd op een 1-0 voorsprong.
Wie anders dan Jude Bellingham wist de wedstrijd om te draaien. De Engelsman was hoogstpersoonlijk verantwoord voor de 1-2 overwinning. Bellingham tekende namelijk voor beide goals en was na afloop in het Olympisch Stadion de gevierde man.

Terugblik betslip

Manchester City wint van Manchester United, Ryan Gravenberch schiet ten minste één keer op doel tegen Nottingham Forest en PSV wint met 2 of meer doelpunten verschil van Ajax. De betslip van 'dit was het weekend #11' was raak en zo viel een quotering van 7.00 binnen! Gefeliciteerd aan iedereen die deze betslip heeft meegespeeld, komende week zijn we weer terug met een nieuwe editie van deze rubriek.

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!