back arrow

ACADEMY

thumbnail

De populairste weddenschappen op ijshockey

Laatste update 25-10-2023

5 min leestijd

Er zijn veel sporten waarop de liefhebber kan wedden bij BetCity! De meeste spelers kiezen voor een weloverwogen weddenschap op voetbal, tennis, honkbal of basketbal. Echter kan het ook leuk zijn om eens te gaan wedden op ijshockey. De sport is wat onbekender in Nederland, maar staat internationaal wel hoog aangeschreven. In de Verenigde Staten is het zelfs één van de populairste sporten. En natuurlijk kan je bij BetCity ook weddenschappen afsluiten op één van de vele professionele ijshockeywedstrijden!

National Hockey League (NHL)

De grootste en de bekendste ijshockeycompetitie ter wereld is de ‘National Hockey League’, oftewel de NHL. In de competitie komen de beste ijshockeyclubs uit de Verenigde Staten en Canada uit. Enkele bekende teams zijn de Boston Bruins, Tampa Bay Lightning, New York Islanders en de Calgary Flames. Alle wedstrijden in de NHL worden pre-match en live aangeboden bij BetCity! Overigens worden er ook diverse ijshockeycompetities binnen Europa aangeboden. De wintersport is ook ongekend populair in Duitsland, Kazachstan, Finland, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.

Populaire weddenschappen op ijshockey

De ijshockeywedstrijden beschikken doorgaans over diverse inzetmogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld inzetten op één van de populairste weddenschappen:

Winnaar (reguliere speeltijd)

Welk team wint de wedstrijd binnen reguliere speeltijd? Dat is de grote vraag. Let op, een gelijkspel is ook een optie. Eventuele overtime telt niet mee! Een wedstrijd duurt 3x 20 minuten, plus eventueel extra tijd.

Winnaar (inclusief overtime)

Deze weddenschap is wat veiliger en wellicht de betere optie. Dat komt omdat ook de overtime en zelfs de shoot-outs meetellen. Je bent je geld bij een gelijkspel na reguliere speeltijd nog niet kwijt, alles is daarna nog mogelijk.

Aantal punten (Over/Under)

Je kan ook inzetten op het aantal punten dat in de ijshockeywedstrijd worden gescoord. Je moet bijvoorbeeld denken aan meer dan 4,5 doelpunten of zelfs meer dan 8,5 doelpunten. Hoe gewaagder de weddenschap, des te hoger de quotering. De aantal punten weddenschap is ook beschikbaar voor een periode van de wedstrijd.

Doelpuntenmaker

De echte fans met kennis van de sport kunnen altijd nog kijken naar de doelpuntenmaker weddenschap. Je zet dan in op een bepaalde speler. Er kan een keuze worden gemaakt uit: speler scoort, speler scoort als eerste, speler scoort als laatste en speler scoort 2 of meer goals.

Live wedden op ijshockey

Natuurlijk kan je ook live wedden op de ijshockeywedstrijden. Dat betekent dat je nog een inzet kan plaatsen als de wedstrijd al bezig is. Live wedden op ijshockey kan ook op de smartphone of een tablet, bijvoorbeeld via de BetCity app! Een live weddenschap plaatsen kan ook op andere sporten, zoals voetbal, tennis en basketbal.

Betcity Academy

thumbnail

Tips voor voetbal voorspellen

Je kan bij BetCity een keuze maken uit de honderden gokkasten en live casinospellen. Er zijn ook veel spelers die ervoor kiezen om te gaan wedden op voetbal. De voetbalsport is natuurlijk ongekend populair en biedt de kans om mooie prijzen te winnen. Kennis en ervaring kan zomaar een groot verschil maken met voetbal wedden bij de bookmaker. Mocht je nog nieuw zijn met voetbal voorspellen, dan is het misschien handig om eerst onze tips door te lezen!

5 min leestijd

thumbnail

Tips voor wedden op interlands

Het wedden op clubvoetbal heeft de voorkeur van de gemiddelde voetbalfan. Het wedden op interlands kan echter ook winstgevend zijn, zeker als je kennis hebt over interlandvoetbal. Daarnaast brengen EK en WK's een enorme hype met zich mee. Mocht je willen wedden op interlands, raden wij jou aan eerst dit artikel door te lezen. Hierin komen namelijk tips voor het wedden op interlandvoetbal naar voren.

5 min leestijd

thumbnail

Definities bij sportgokken

Het wedden op sporten brengt ontelbaar begrippen en definities met zich mee. In dit artikel zetten wij - naar onze mening - de belangrijkste (op alfabetische volgorde) op een rijtje.

5 min leestijd

thumbnail

Waarom stijgen of zakken de odds?

Je bent ongetwijfeld bekend met dit fenomeen. De odds schommelen alle kanten op en kunnen met de dag, uur of zelfs met de minuut verschillen. Wat is hiervan de oorzaak?

5 min leestijd